به گزارش جام جم آنلاین، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده است، در پاسخ به این سوال که چه واکنشی نسبت به رونمایی از موشک بالستیک خرمشهر۴ (خیبر) توسط ایران دارد، با مطرح کردن ادعاهایی درباره برنامه موشکی ایران، گفت: ما به وضوح گفتهایم که توسعه و اشاعه موشکهای بالستیک توسط ایران تهدیدی جدی برای امنیت منطقهای و بینالمللی بوده و یک چالش مهم در زمینه عدم اشاعه تسلیحات اتمی است.
میلر ادامه داد: ما به استفاده از برخی ابزارهایمان در زمینه عدم اشاعه تسلیحات هستهای، از جمله تحریمها برای مقابله با توسعه بیشتر برنامه موشک های بالستیک ایران و توانمندی آن برای اشاعه موشکها و فناوری مرتبط ادامه میدهیم.
اظهارات میلر علیه تازهترین پیشرفت ایران در حوزه دفاعی در حالی مطرح میشود که امیر محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مراسم رونمایی از موشک راهبردی برد بلند و نقطهزن خرمشهر ۴ اظهار کرد: ما در دفاع از کشور و دفاع از دستاوردهای انقلاب اسلامی مصمم هستیم و به دشمن این را نشان دادیم که به هیچ وجه نمیتواند جوانان ما را از مسیر پیشرفت و رشد و تعالی باز دارد.
او تاکید کرد که «پیام این اقدام برای دوستان ما کمک به صلح و ثبات در منطقه و حمایت همه جانبه از دوستان ما و کشورهایی است که در مسیر مبارزه با نظام سلطه هستند و مواضع آگاهانه و صلح طلبانه دارند.»
وزیر دفاع یادآور شد: ما در حوزههای مختلف موشکی و پهپادهای که میتواند نیروهای مسلح را تجهیز کند با توجه به نوع تهدیداتی که متصور است گام برمی داریم.
در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، او با تلاش برای مغایر جلوه دادن فعالیتهای موشکی ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، گفت: ایران بر خلاف محدودیتهای مرتبط با فعالیتهای موشکی آن ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت به دنبال کسب برخی فناوریهای موشکی از تامینکنندگان خارجی و آزمایش موشکهای بالستیک است. ما پیش از این هم گفتهایم که ایران دارای یک سلاح هستهای رفتار تحریکآمیزتری نشان خواهد داد و به همین دلیل است که ما تا این اندازه نسبت به جلوگیری از دستیابی ایران به یک سلاح اتمی متعهدیم.
ادعای میلر درباره وجود اهداف نظامی در برنامه هستهای و موشکی ایران در حالی مطرح میشود که مقامات ایران با تاکید بر حق ملت ایران از برخورداری از برنامه صلحآمیز هستهای، گفتهاند که برنامه هستهای ایران علیرغم پیشرفتهایی که داشته است، صرفا اهداف صلحآمیز را دنبال میکند و تولید و بهکارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی آن ندارد.
تلاش میلر برای مغایر جلوه دادن فعالیتهای موشکی ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در حالی است که پس از امضای توافق هسته ای (برجام) میان ایران و گروه ۱+۵ شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۲۹ تیر ۱۳۹۴ (۲۰ژوئیه ۲۰۱۵)، با اکثریت قاطع، ۱۵ رای مثبت از ۱۵ عضو، قطعنامه ۲۲۳۱ را برای تایید این توافق تصویب کرد تا در کنار برجام پارهای از مسائل موشکی و تسلیحاتی را حل وفصل کند.
بر این اساس، برای مبادلات تسلیحاتی محدودیتی پنجساله، برای فعالیتهای موشکی محدودیتی هشتساله و برای فعالیتهای هستهای محدودیتهایی فراتر از یک دهه در نظر گرفته شد.
بر اساس بند ۵ ضمیمه B قطعنامه، ایران بعد از گذشت پنج سال از اجرای توافق میتوانست نسبت به خرید وفروش تسلیحات اقدام کند؛ محدودیتی که اواخر مهرماه ۱۳۹۹ به رغم کارشکنیهای فزاینده کشورهای غربی، برخی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی پایان یافت و اکنون در آستانه پایان محدودیتهای هشت ساله موشکی ایران هستیم که قرار است اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۱) پایان یابد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت