به گزارش جام جم آنلاین، مسابقات باشگاه های آسیا برای اولین بار از سال 1981 در هنگ کنک آغاز شد؛ اما سه سال طول کشید تا دومین دوره این رقابت ها در مالزی برگزار شود. بعد از اینکه اندونزیایی ها سومین دوره مسابقات قهرمانی باشگاه های آسیا را با چهار سال فاصله برگزار کردند، هر یک از جام های چهارم و پنجم هم با فاصله زمانی دو سال برگزار شد اما پس از آن و از سال ۱۹۹۵ این رقابت ها به صورت منظم و متوالی هر ساله پیگیری شد.
تاکنون ۲۸ دوره رقابت های بسکتبال باشگاه های آسیا برگزار شده است. ایران در سه دوره ابتدایی این مسابقات نماینده ای نداشت اما از سال ۱۹۹۰ اعزام نماینده به مسابقات را آغاز کرد.
چینی ها اولین کسانی بودند که جام قهرمانی مسابقات بسکتبال باشگاه های آسیا را از آن خود کردند. بعد از آنها فیلیپینی ها طی دو دوره صاحب این جام شدند. جام قهرمانی بسکتبال باشگاه های آسیا تا سال ۱۹۹۸ از آن تیم هایی از شرق آسیا و از کشورهای چین، فیلیپین، کره جنوبی و هنگ کنگ شد تا اینکه سال ۱۹۹۹ رکورد شرقی ها در تصاحب این جام شکسته شد. ساجس لبنان اولین تیمی بود که جام قهرمانی بسکتبال باشگاه های آسیا را از شرق به غرب کشاند و در یک دوره متوالی دیگر هم آن را از خود کرد.
در ادامه تیم صبا باتری برای اولین بار در مسابقات سال 2007 با شکست نماینده ای از سوریه ایران را قهرمان مسابقات قهرمانی باشگاه های آسیا کرد. فتح جام در مسابقات 2008 کویت نیز ادامه پیدا کرد و برای دومین سال پیاپی جام قهرمانی به صبا باتری رسید. در بیستمین دوره این مسابقات در جاکارتا تیم مهرام موفق شد با شکست حریف اردنی برای سومین سال متوالی جام قهرمانی را در نزد ایرانی ها نگه دارد. اما این پایان ایران نبود، مهرام در مسابقات 2010 دوحه نیز توانست با غلبه بر الریان قطر قهرمان جام باشگاه های آسیا شود. تا پیش از مسابقات 2010 نمایندگان فیلیپین 4 بار و بیشتر از دیگر تیم های آسیایی جام قهرمانی باشگاه های آسیا را از آن خود کرده بود اما قهرمانی تیم مهرام در مسابقات 2010 دوحه موجب شد تا این دو تیم باهم برابر شوند. به این ترتیب ایران با 4 قهرمانی متوالی توانست رکورددار قهرمانی های متوالی باشد.
پس از قهرمانی چهارم ایران، الریاضی لبنان در مسابقات 2011 فیلیپین مهرام را شکست داد و لبنان را بعد از 6 سال به قهرمانی رساند و مهرام نیز نایب قهرمان این دوره از مسابقات شد.
در فینال بیست و چهارمین دوره مسابقات بسکتبال باشگاه های آسیا که در امان برگزار شد تیم ماهان اصفهان با کسب قهرمانی پنجم برای ایران، ما را بالاتر از همه رقیبان قرار داد.
تیم پتروشیمی بندر امام خمینی نیز افتخارت ایران را تکمیل کرد، این تیم با قهرمانی در مسابقات 2018 تایلند ششمین قهرمانی را برای ایران کسب کرد و به این ترتیب ایران با ۶ قهرمانی عنوان پرافتخارترین کشور حاضر در مسابقات باشگاهی آسیا را از آن خود کرد.
پس از آن به دلیل اپیدمی کرونا این مسابقات از سال 2020 تا 2022 برگزار نشد. امسال اولین سالی بود که این مسابقات از سر گرفته شد و ایران هم در این مسابقات دو نماینده داشت؛ شهرداری گرگان و ذوب آهن اصفهان نمایندگان ایران در این دیدارها بودند. در ادامه رقابت ها اصفهانی ها نتوانستند سهمیه لازم برای حضور در مرحله نهایی انتخابی را به دست بیاورند اما شاگردان مهران حاتمی با صعود به جمع هشت تیم سوپرلیگ فینال غرب آسیا به این مهم دست یافتند.
گرگانی ها در دو دیدار ابتدایی مرحله نهایی به ترتیب برابر کویت کلاب کویت و بی سی آستانه قزاقستان تن به شکست دادند و به همین دلیل شانس خود را برای صعود به مرحله نیمه نهایی از دست دادند. همچنین آنها روز گذشته به مصاف شباب الاهلی امارات رفتند و موفق شدند 85 بر 75 این تیم را از پیش رو بردارند اما این برد کمکی به صعود آنها نکرد و در پایان در جایگاه سوم گروه خود قرار گرفت. شهرداری گرگان در حالی نتوانست از حضور در اولین دوره جدید انتخابی برای مسابقات باشگاه های آسیا صاحب سهمیه شود که برای سومین دوره متوالی قهرمان لیگ ایران شد.
به هر ترتیب دوره جدید مسابقات بسکتبال باشگاه های آسیا پس از سه سال در حالی برگزار می شود که ایران که پر افتخارترین کشور آسیایی در این مسابقات است، نماینده ای در آن ندارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم