امروز همه چیز در جهان قابل ساخت، بازطراحی و بازسازی است و تنها چیزی که دانشمندان هنوز موفق به تولید مصنوعی آن نشدهاند خون است. اهداکنندگان خون بدون هیچ چشمداشتی قطرهقطره زندگی را به نیازمندان اهدا میکنند تا هم کار خیری انجام داده باشند و هم سلامت خود را تضمین کنند. با اهدای هر واحد خون جان سه نفر از مرگ حتمی نجات پیدا میکند و شادی به زندگی چند خانواده بازمیگردد. هیچکس نمیتواند ادعا کند که هرگز به دریافت خون یا فراوردههای خونی نیاز پیدا نمیکند. به همین دلیل باید به فکر ترویج فرهنگ اهدای خون به در جامعه باشیم و این حرکت را اول از خودمان شروع کنیم.
خبرنگار جام جم آنلاین بوشهر به بهانه روز اهدا خون در گفتگو با دکتر علی رضا باستین،مدیرکل انتقال خون استان بوشهر به بررسی پرونده اهدا خون در استان بوشهر پرداخته است که در ادامه میخوانید:
تقدير از اهداكننده هاي مستمر خون
مدیرکل سازمان انتقال خون استان بوشهر با اشاره به برنامه های بزرگداشت روز اهدا خون و تقدير از اهداكننده هاي مستمر گفت: پيش ازهر چيز اين روز را به تمامي همكاران اين عرصه تبريك عرض مي كنم. در اين روز از اهداكننده هاي مستمر انتقال خون تقدير مي شود و به جهت فشردگي برنامه هايي كه در اين روز تببين شده است ما نمي توانيم خيلي چيزها را به اين روز موكول كنيم اگرچه كه تقدير و تشكر از اهداكننده ها در اين روز امري نهادينه است. ما در حدي كه به آنها بگوييم به يادشان هستيم از آنها بابت حضور گرمشان در سازمان انتقال خون و ياري رساندن به همنوعانشان تشكر مي کنيم.
فعاليت ۴ پایگاه انتقال خون
دکتر عليرضا باستين افزود: ما در حال حاضر داراي 4 مركز انتقال خون در شهرهاي بوشهر، برازجان، گناوه و كنگان هستيم واحد بوشهر در دو نوبت صبح و عصر مشغول به فعاليت است و سه واحد ديگر فقط در نوبت صبح از ساعت 8 تا 12 و گاها بسته به شرايط مراجعين ساعت 8 تا 13 عصر فعاليت مي كنند. البته سازمان قصد راه اندازي يك واحد سيار را نيز دارد.
افتتاح مجمع خيرين سازمان انتقال خون،به زودی
وی با اشاره به كمبود بودجه و شرايطي كه تاكنون سازمان انتقال خون با آن مواجه بوده از راه اندازي مجمع خيرين استان خبر داد و افزود:به دنبال این هستیم تا از وجود خيرين انتقال خون به مانند خيرين سلامت بتوانيم كارمان را در امر خدمت رساني به مردم استان بهتر پيش ببريم. مطمئنا اگر پايگاهي اينچنيني در كنار پايگاه انتقال خون باشد بهتر مي توانيم جوابگوي خواسته هاي مردم و مراكز درماني باشيم؛ يكي از كارهاي مدنظرمان كه با حضور مجمع خيرين مي توانيم انجام بدهيم راه اندازي اتوبوس سيار از رده خارج شده است، بايد آن را نو كنيم تا بتوانيم در خون گيري هاي سيارمان از آن استفاده كنيم. ما در خيلي از جاهاي استان كه نيازمند اهداي خون هستند مراكز انتقال خون نداريم و از همين رو تيم سيارمان را براي خونگيري به آن مناطق مي فرستيم تا بتوانند به مردم آن منطقه كمك كنند.
فرهنگسازي و آموزش اهداي خون
باستين اضافه کرد: براي ترويج و ترغيب مردم به منظور كمك به سازمان و اهداي خون مستمر سعي شده است با ايجاد فضاي نوعدوستي و همبستگي آموزش هايي را در بعد فرهنگسازي در مراكزي چون آموزش و پرورش، كارمندان دولت، مراكز مختص بانوان و ... راه اندازي كنيم، قصد ما جا افتادن فرهنگ اهداي خون در بين مردم است.
آمار و ارقام متغير سازمان انتقال خون
مدیرکل سازمان انتقال خون تصریح کرد:
ميانگين اهداكننده هاي خون در طول روز بسته به نيازمان بين 140 تا 150 واحد خون است، گاهي مراجعات كم مي شود و به 80 تا 90 واحد خون نيز مي رسد. در كل رقمش متغير است و نمي توان ميانگين و رقم مشخصي را برايش در نظر گرفت ضمن آنكه بيشترين مراجعان سازمان مربوط به مركز بوشهر است. در حال حاضر بانك خون سازمان بالاي 10 روز است كه خدا را شكر تا به امروز جوابگوي صددرصد بيماران استان بوده ايم. اگر تعداد بيمار بستري شده در بيمارستان ها زياد باشد نياز خون بيشتر مي شود و قطعا هم بيمارستان از ما درخواست واحد خون بالاتري دارد. زماني پيش مي آيد كه درخواست روي پلاكت بيشتر است و گاهي اوقات هم روي واحد خون درخواست افزايش مي يابد و همانطور كه خدمتتان عرض كردم ميانگين اهداي خون و درخواست ها متغيير است.
خريد دستگاه و انجام آزمايشات در بوشهر
باستين در مورد اقدامات انجام شده سال گذشته نيز افزود: سازمان انتقال خون استان در سال گذشته توانست در زمینه انجام ازمایش های سلامت خون خودکفا شود و بعد از چندين سال که این آزمايش ها را به مراکز همجوار به ویژه شيراز ارسال می شد در این زمینه الحمدالله استان بوشهر توانست با تامین و تجهیز آزمایشگاه به دستگاه تخصصی با صرف اعتباری بالغ بر 10ميليارد تومان بی نیاز شود .بنابراین آزمايشات كيسه هاي خون در خود بوشهر انجام مي گيرد، ديگر نياز نيست منتظر جواب كيسه هاي خون اهداكننده از شيراز باشيم و در سريع ترين زمان ممكن با بررسي كيسه هاي خون مي توانيم آن را به دست دریافت کنندگان برسانيم.
مديركل سازمان انتقال خون در پايان گفت: انتظارمان از مردم اين است كه اهداي خونشان را فقط به روزهاي خاص مثل ماه مبارك رمضان و ... موكول نكنند و در تمام روزهاي سال براي اهداي خون عزم جزم كنند و به مراكز سر بزنند؛ نياز به خون امري هميشگي است چون خون يك ماده بيولوژيكي است و جايگزين ندارد. ضمنا زمان نگهداري كيسه هاي خون هم محدود مي باشد و تاريخ مصرف آن بين30 تا 35 روز است. ديگر آنكه ما به مراجعان مستمر اهداي خون مي گوييم به جهت آنكه در مقاطعي بيماراني وجود دارند كه بايد خون تازه به آنها انتقال داده شود پس بهتر است هميشه به مراكز مراجعه كنند. ما به اهداكننده هايي كه در سال دوبار به سازمان مراجعه مي كنند نيز اهداكننده مستمر مي گوييم از همين رو افرادي كه مستمر به مركز مي آيند هم از لحاظ كيفيت كاري و هم از لحاظ اينكه خون تازه اي را به همنوع خود مي رسانند كمك كننده هستند.
جام جم آنلاین-سمیه السادات میرمحمدی-خبرنگار
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد