در این همایش یک روزه که با هدف اعلام فعالیت رسمی مجمع خیرین آبرسان کشور تشکیل و به صورت زنده از شبکه استانی خراسان رضوی هم پخش شد عضو هیت مدیره مجمع خیرین آب کشور در سخنانی گزارش شکل گیری مجمع خیرین آبرسان را ارائه داد و از آبرسانی به نقاط محروم و روستاهای مواجه با تنش آب شرب به عنوان یک اقدام مذهبی – دینی و پر ثواب نام برد که منجر به پاداش معنوی برای فرد خیر می شود.
جلیل بشارتی با اشاره به اقدامات 43 سال گذشته در حوزه های تامین آب ، برق ، گاز، راه و... عامل اصلی بروز مشکل در حوزه آب بر خلاف سایر حوزه ها را کاهش بارش ها و استمرار پدیده خشکسالی دانست و از خیرین خواست در کنار مضجع شریف امام رضا (ع) هم قسم و متعهد شوند که پس از بازگشت به شهرها و استان های خود ، نسبت به تشویق دیگران برای حضور و مشارکت در عرصه آبرسانی اقدام کنند.
معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هم باتقدیر از نقش خیرین در رفع محرومیت از چهره روستاها گفت:از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان سال گذشته سه هزار و 149 روستا از آب شرب کمی و کیفی برخوردارشد که 416 روستا توسط خیرین تامین آب شدند.
"مجید آقازاده" همچنین با ارائه گزارش جهاد آبرسانی در کشور گفت : در حال حاضر 61 هزار روستا با 21 میلیون جمعیت در کشور وجود دارد که از این تعداد 37 هزار و 900روستا با 17.5 میلیون نفر جمعیت تحت پوشش آبفا قرار دارند.
وی هدف جهاد آبرسانی را رفع تنش از 20 هزار روستای بالای 20 خانوار با مجموع جمعیت 10 میلیون نفر اعلام کرد که در فاز نخست و با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) پروژه های آبرسانی به هشت هزار و 138 روستا از محل منابع محرومیت زدایی و سه هزار روستا از سایر منابع توسط شرکت های آبفا در دست اجرا قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه از مجموع 20 هزار روستای دارای تنش و فاقد تاسیسات ،پنج هزار روستا با مشارکت افراد خیر و نیکوکار آبرسانی می شوند، تعداد مناطق نیازمند آبرسانی در فاز دوم طرح بزرگ جهاد آبرسانی را 9 هزارو 762 روستا اعلام کرد و از پیشرفت 40 درصدی پروژه های آبرسانی در کشور خبرداد که 892 روستا هم از آب پایدار برخوردار شده اند.
آقازاده ثبت مجمع خیرین آبرسان کشور ، تشکیل مجمع خیرین آبرسان در 12 استان و شروع آبرسانی به هزارو 400 روستا در 20 استان از دو هزار و 300 روستای مورد تفاهم را ازجمله اقدامات انجام شده در جلب مشارکت خیرین در یک سال گذشته دانست و اظهار داشت : از این تعداد 516 روستا تامین آب شده است.
در ادامه پدر آبرسان کشور به نتایج اعمال خیر و نیک اشاره کرد و افزود: اگر کسی همه تعهدات خود را انجام دهد خوش حساب نیست بلکه وظیفه شناس تلقی می شود
حاج اکبر ابراهیمی با بیان اینکه آنکه بیشتر انفاق می کند بیشتر نصیبش می شود خاطر نشان کرد :عزت و ذلت فرد دست خدا نیست بلکه به اعمال انسان بستگی دارد .
وی که تاکنون اقدامات خیر خواهانه فراونی در ابعاد اجتماعی ، فرهنگی ، بهداشتی ، درمانی و ... انجام داده است و همچنان خود را بدهکار مردم میم داند متذکر شد : ممکن است برخی اتفاقات را در حد بسیار ساده انگاشته شود ولی ثمرات و برکات فراوانی در پی دارد که می تواند باقیات صالحات برای فرد باشد.
به گفته این واقف بزرگ آبرسان کشور هنگامی که در مسیر خدا قرار می گیریم شب و روز معنی خود را ازدست می دهد و زمان برای انجام امور خیر ارزش بسیار پیدا می کند.
سخنران بعدی همایش استاندار خراسان رضوی بود که با بیان چالش ها و مشکلات در این استان ، بر نقش افراد خیر نیکو کار در رفع معضلات موجود تاکید کرد.
یعقوب علی نظری با اشاره به ضرورت ها و اصلاح ساختارها در استان گفت : دولت به تنهایی نمی تواند عقب ماندگی های گذشته را جبران کند و نیازمند مساعدت خیرین و مشارکت عمومی است .
وی یکی از نیازهای اساسی خراسان رضوی را با توجه به هفت میلیون جمعیت ثابت و دو میلیون جمعیت شناور، موضوع تامین آب شرب اعلام کرد و افزود: ادامه پدیده خشکسالی ، گستردگی استان و پراکندگی روستاها ، مشکلات تامین آب در استان را دشوار کرده است و خیرین می توانند با ورود به این عرصه پرچمدار تشویق مردم برای مشارکت در آبرسانی به نقاط محروم باشند .
در پایان تمبر اختصاصی حاج اکبر ابراهیمی ، پدر آبرسان کشور رونمایی شد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد