به گزارش خبرنگار جامجم، حجتالاسلام محمد مصدق در ابتدای این نشست به اغتشاشات سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته سال مهم و تاثیرگذاری برای قوه قضاییه بود و نوع چالشهایی که داشتیم بیسابقه بود. ما از این چالشها عبور کرده و بحران را تبدیل به فرصت کردیم. رویکرد قوه قضاییه در اغتشاشات سال گذشته، متانت توام با عقلانیت و البته قاطعیت بود. اتخاذ این رویکرد سهوجهی یعنی متانتمحوری همراه با عقلانیت و مدیریت باعث شد که این حوادث مدیریت شده و از عمقبخشی به برخی شیطنتهایی که در کشور صورت گرفت و هدف اصلی دشمن بود با درایت قوه قضاییه و کمک مردم خوشبختانه دشمن ناامید شود.
وی تصریح کرد: پیشنهاد عفو زمانی داده شد که اغتشاشات تمام شده بود و نظام با کمال اقتدار پیشنهاد عفو داد و این مهم از روی ضعف و ناتوانی نبود. نظام اسلامی با توجه به رأفت اسلامی که همواره شامل حال مردم است و رهبر انقلاب با آن موافقت کردند باعث شد تا ۹۰هزار نفر از این عفو استفاده کنند.
مصدق در رابطه با ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی از صحبتهای فرمانده انتظامی یکی از استانها، اظهار کرد: این مورد سه روز گذشته اتفاق افتاده است؛ اولا ادبیات، ادبیات خوبی نبود اما در دفاع از آن فرد باید گفت که فیلم پخش شده تقطیع شده است و موضوع در رابطه با حجاب نیست بلکه در فیلم در رابطه با افراد شرور، سرقت مسلحانه و کسانی که امنیت جامعه را برهم میزنند صحبت میکرده است. همچنان اعتقاد ما این است که این ادبیات در شأن سردار نبوده است.
خبرنگار جامجم در این نشست پرسید: «ارتکاب دوباره جرایم بهخصوص سرقت توسط سارقان بعد از آزادی از زندان نشان میدهد در رابطه با بازپروری آنها درست عمل نکردهایم. قوه قضاییه چه برنامهای برای پیشگیری از تکرار جرم از سوی زندانیان بعد از آزادی دارد؟»که حجتالاسلام مصدق در پاسخ گفت: خوشبختانه درخصوص اشتغال زندانیان، بنیاد تعاون زندانیان کارهای بسیار خوبی انجام داده است. براساس گزارشها نرخ اشتغال نسبت به قبل بهبود یافته بهطوریکه در سال ۱۴۰۱ برای حدود ۲۵درصد زندانیان یعنی یکچهارم زندانیان کشور اشتغال مولد ایجاد شده است. وی گفت: در صحبتی که با هیأت مدیره و مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان در مورد حقوق زندانیان شاغل داشتم، احساس کردم مبلغ حقوق زندانیان کم است اما قرار بر این شد که این مبلغ صددرصد اضافه شود. معاون اول قوه قضاییه در ادامه اظهار کرد: گاهی اوقات احساس میشود برخی از کانونها کمکاری میکنند. برای مثال خانم شیرین عبادی در محافل بینالمللی همواره میگوید وکیل است. آیا نباید کانونی که پروانه فعالیت به او اعطا کرده است آن را لغو کند؟ وی با اشاره به ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت، اظهار کرد: در قانون شرایط اخذ پروانه وکالت تصریح شده است که اعتقاد به قانون اساسی و ولایتفقیه از شرایط وکیل است که این خانم آن را بهصراحت نقض کرده است و باید پروانه او توسط نهاد مربوط لغو شود.
مصدق با بیان اینکه چه کسی باید پروانه این خانم را لغو کند، افزود: البته اکنون با توجه به جلسات برگزار شده وضعیت بسیار بهتر شده و امیدواریم با تعاملی که رؤسای کانونهای وکلا با قوه قضاییه دارند، وضعیت بهتر نیز شود. معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به پرسش دیگر جامجم مبنی بر اینکه چرا در برخی دعاوی از شاکی خواسته میشود که بهدنبال متهم برود، گفت: در دعوای حقوقی مستندات را اصحاب دعوی باید بیاورند اما در امور کیفری مدعیالعموم باید بهدنبال دلیل برود، یعنی اگر سرقتی صورت گرفته است وظیفه دادستان است که سارق را پیدا کند. امروزه مرسوم شده که میگویند از چه کسی شکایت دارید یا به کسی مظنون هستید و در نهایت پرونده بلاتکلیف میماند که این ضعف دستگاه قضا بوده و این بهدلیل این است که کثرت پرونده اجازه نمیدهد که مدعیالعموم، بازپرس و دادیار کارهای جدید انجام دهند ولی همواره تاکید میکنیم که اگر یک روزنهای مثلا برای سرقت پیدا شود تا سارق را تعقیب کنند؛ وظیفه دستگاه قضاست و دادستان حتما باید تعقیب کند و بهدنبال متهم برود و سارق را پیدا کند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: