به گزارش روابط عمومى انجمن واردكنندگان برنج در ابتداى اين همايش كريم اخوان رييس انجمن واردكنندگان برنج با قدردانى از همكارى وزارت صمت، وزارت جهاد و كشاورزى، سازمان غذا و دارو و اتاق بازرگانى در برگزارى اين همايش گفت:اميدوارم با برگزارى اين همايش و تحول در ساز و كار ثبت سفارش و شناسه كالا روند فعاليت ها در اين بخش بهبود يابد و شاهد تسهيل و تسريع در فرايند امور مرتبط با واردات برنج باشيم. به منظور آشنايى اعضاى انجمن واردكنندگان با سامانه شناسه كالا و ثبت سفارش اين همايش آموزشى با تعامل دستگاههاى مربوطه برگزار مى شود و مى تواند در اين بخش تحول آفرين باشد.
تسريع و شفافيت در ثبت سفارش و واردات
در ادامه دكتر حميد محله اى سرپرست دفتر خدمات نگهداری و فنیمهندسی وزارت صمت با اشاره به اهميت برگزارى اين همايش و تحولات صورت گرفته در موضوع شناسه كالا و روند ثبت سفارش گفت:با توجه به اقدامات صورت گرفته و روندى كه با همكارى نهادهاى مسئول آغاز شده ساز و كار ثبت سفارش منوط به صدور شناسه كالا و ثبت دقيق اطلاعات و جزييات مرتبط با اين حوزه خواهد بود. برنج يكى از اولين كالاهايى بود كه در فهرست ثبت سفارش و تجارت داخلى قرار گرفت. پيش از اين شناسه برنج به صورت عمومى ثبت مى شد و پروسه IRC در سازمان غذا و دارو زمان بيشترى ثبت مى كرد. با توجه به اينكه با ثبت سفارش در وزارت جهاد كشاورزى كار پيچيده تر هم شد اتفاق مهمى در اين بخش تحقق يافته است. در اين حوزه مى توانيم با هماهنگى وزارت صمت ،بهداشت و جهاد شناسه اختصاصى صادر كنيم كه موجب مى شود اظهار واردات بهتر و راحت تر انجام شود. با صدور شناسه اختصاصى مشخصات برنج به شكل دقيق قابل ثبت خواهد بود و روند انجام واردات به شكل دقيق قابل مشاهده و پيگيرى است.
سيستم سازى و كاهش مراجعات حضورى
دكتر ميثم جاهدى مديركل خدمات بازرگانى وزارت جهاد كشاورزى در ادامه همايش با اشاره به مزاياى استفاده از سامانه جامع اظهار داشت:با توجه به مشكلاتى كه در ثبت سفارش برنج وجود داشت و عدم انطباق شناسه كالا با IRC در برخى موارد، از فروردين ماه تلاش مضاعف و اقدام جهادى اتفاق افتاد و هماهنگى و همكارى خوب سه دستگاه به منظور ثبت سفارش برنج با همكارى و مشاركت بخش خصوصى موجب ايجاد تحولى در اين بخش شد كه دستاوردهاى ارزشمندى دارد. اول اينكه با استفاده از اين سامانه زمان ثبت سفارش كاهش خواهد يافت. همزمان شركت ها امكان رصد و تاييد يا رد ثبت سفارش را پيدا مى كنند.موضوع بعدى شفافيت و سرعت عمل برنامه ريزى سالانه فصلى است كه به صورت دقيق دنبال مى شود. در حوزه برنج با توجه به اهميت برنامه ريزى و زمان بندى، تخصيص منابع ارزى بر اساس ميزان ثبت سفارش انجام مى شود و در اين روند جريان ورود كالا به كشور به شكل دقيق قابل رصد خواهد بود. يك مسئله هم شفاف سازى فرايندها با سيستمى سازى است كه موجب كاهش مراجعات حضورى خواهد شد. در نهايت تسريع و شفاف سازى در اين فرايند موجب جلوگيرى از بروز سوء تفاهمات مى شود.شفافيت در تصميم گيرى و دست يابى به اطلاعات دقيق سيستماتيك همچنين حذف برخى افراد كه به شكل دستى در اين روند اثرگذار بودند موجب خواهد شد تصميم گيرى و سياست گذارى بر اساس اطلاعات دقيق و با توجه به سهم بازار صورت بگيرد. به زودى و بعد از برنج موضوع واردات چاى نيز مورد پيگيرى قرار گرفته و در اين سامانه راه اندازى خواهد شد. در نهايت خوشحاليم كه فرايند ها در اين روند ، سيستمى و منظم مى شود.
ضرورت يكپارچه سازى سامانه هاى ملى
سالار ساكت نايب رييس انجمن واردكنندگان برنج ايران نيز ضمن قدردانى از وزارت صمت و جهاد كشاورزى در خصوص اين همايش گفت: يكى از مشكلات تا كنون اين بوده كه فرايندها در چند سامانه دنبال مى شد و بعضا براى انجام ثبت سفارش لازم بود بارها اطلاعات مورد نظر را وارد كنيد و با گذشت چندين ساعت به هيچ نتيجه اى نمى رسيديد. يكپارچه شدن سامانه هاى ملى يكى از نيازهاى ضرورى در اين بخش است. لازم است كه بخش مورد نياز در سامانه هاى بانك مركزى و گمرك هم به اين فرايند اضافه شود و همگى در سامانه جامع تجارت تجميع شود و پنجره اى واحد به جهت انجام كليه امورات واردات براى هر شخص حقيقى يا حقوقى ايجاد شود. حقيقت اين است كه ما در اين حوزه همچنان عقب هستيم و لازم است كاغذ بازى ها در اين بخش تمام شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد