شغل مکانیکی؛ مزایا، معایب و هرآنچه لازم است در مورد آن بدانید!

درآمد متوسط تعمیرکاران حرفه‌ای خودرو در هر ماه عدد و رقم بسیار بالایی است. طی چند سال گذشته به‌دلیل گران شدن خدمات و هزینه قطعات ماشین افراد بسیاری به سمت شغل تعمیرات خودرو روی آورده‌اند.
کد خبر: ۱۴۱۳۹۶۶

مکانیک‌های حرفه‌ای اتومبیل به کلیه قسمت‌های فنی خودرو آشنایی کاملی دارند و همواره تعمیرکاران در حال به‌روزرسانی دانش خود هستند. مکانیک خودرو یکی از فنی‌ترین مشاغل بازار کار محسوب می‌شود که درآمد بسیار خوب و مناسبی دارد. در این مقاله قصد داریم در رابطه با شغل مکانیکی خودرو، مزایا و معایب آن صحبت کنیم. اگر شما هم به دنبال موقعیت شغلی جدید هستید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

نحوه ورود به بازار مکانیکی؛ آموزش آکادمیک زیر نظر آموزشگاه‌های معتبر

نحوه ورود به شغل مکانیکی بسیار مهم است. افرادی که به‌صورت آکادمیک و از طریق آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای وارد بازار مکانیک خودرو می‌شوند، بسیار سریع‌تر از سایر افراد ترفیع شغلی می‌گیرند. علاقمندان به شغل مکانیکی از طریق آموزشگاه‌های آزاد یا دانشگاه‌های سراسر کشور می‌توانند آموزش‌های اولیه مکانیکی را فرا بگیرند و به‌صورت حرفه‌ای وارد بازار کار شوند.

از مهم‌ترین نکاتی که در دوره‌های آموزش مکانیکی تدریس می‌شود، نکات ایمنی آن است. استفاده از لباس کار مناسب اولین نکته‌ای است که برای راحتی افراد ضرورت دارد. معمولا تعمیرکارانی که در نمایندگی‌های خودرو فعالیت می‌کنند، با استفاده از لباس کار مهندسی شیک ضمن حفظ وجهه کسب‌وکار، ایمنی در کار را نیز رعایت می‌کنند.

مهارت‌های لازم برای پیشرفت در شغل مکانیکی؛ دانش فنی در کنار تجربه عملی

کارجویان برای پیشرفت در شغل مکانیکی ماشین باید با همه قسمت‌های خودرو آشنایی کاملی داشته باشند. تعمیرکاران حرفه‌ای خودرو به برق ماشین،‌ سیستم تعلیق، جلوبندی و حتی برخی از تعمیرکاران با خدمات صافکاری خودرو نیز آشنا هستند. تعمیرکاران حرفه‌ای می‌بایست علاوه‌بر دانش فنی، با کلیه قسمت‌های خودرو و نحوه تعمیر خودروهای داخلی و خارجی نیز آشنا باشند.

تعمیرات برخی از خودروهای خارجی نیازمند دانش و علم بسیار بیشتری است و مکانیک باید همواره اطلاعات خود را در زمینه تعمیرات خودرو بالا ببرد. یکی از تجهیزات لازم در شغل مکانیکی دستکش کار محسوب می‌شود. دستکش کار تعمیرکاران خودرو باید بسیار راحت و به‌اصطلاح خوش‌دست باشد و علاوه‌بر این، مقاومت بسیار بالایی در مقابل پارگی داشته باشد. قیمت دستکش کار حرفه‌ای چندان گران نیست و بسیار مقرون‎به‌صرفه خواهد بود.

شغل مکانیکی؛ مزایا، معایب و هرآنچه لازم است در مورد آن بدانید!

ابزارهای مورد نیاز در شغل مکانیکی؛ آچار و پیچ‌گوشتی‌های متنوع

تعمیرکاران حرفه‌ای در شغل مکانیکی خودرو به ابزارهای بسیاری نیاز دارند. ابزارهای کوچک و بزرگ مانند دستیار مکانیک عمل می‌کنند و موجب کار سریع‌تر و حرفه‌ای‌تر مکانیک خواهند شد. در این قسمت برخی از مهم‌ترین ابزارهای مکانیکی را عنوان می‌کنیم:

• آچار فیلتر روغن: یکی از خدمات متداول تعمیرکاران خودرو تعویض روغن است. تعمیرکاران خودرو برای تعویض روغن باید از آچارهای مخصوص استفاده کنند.

• آچارهای متنوع: زمان مراجعه به مکانیکی حتما آچارهای متنوعی را مشاهده کرده‌اید. تعمیرکاران حرفه‌ای آچارهای مختلفی در ابعاد گوناگون برای باز و بسته کردن قطعات متنوع ماشین در اختیار دارند.

• پیچ‌گوشتی: جعبه ابزار با پیچ‌گوشتی‌های مختلف لازمه هر مکانیکی است. تعمیرکاران خودرو باید انواع پیچ‌گوشتی‌های ریز و درشت را داشته باشند.

• قیف مایعات: از قیف‌ها برای ریختن روغن و مایعات مختلف در خودرو استفاده می‌شود که کلیه مکانیک‌ها باید قیف‌های سایز بزرگ و کوچکی برای خود تعبیه کنند.

در این قسمت فقط چند ابزار مهم شغل مکانیکی را بررسی کردیم. ابزارهای بسیاری مانند جک، باد نیتروژن و دستگاه روغن کش در مکانیکی‌ها وجود دارد که نیاز هر مکانیکی خواهد بود. توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از کثیف شدن و ایمنی بیشتر حین کار در مکانیکی، از لباس مکانیکی مردانه استفاده کنید.

مزایای شغل مکانیکی؛ بازار کار همیشه فعال

یکی از مهم‌ترین مزایای شغل مکانیکی بازار همیشه فعال و پررونق این شغل است. در حال حاضر افراد بسیاری با استفاده از خودروی شخصی در شهر جابه‌جا می‌شوند و حجم ماشین‌های مختلف را در ترافیک‌های صبح و عصر می‌توان مشاهده کرد. کلیه خودروهای شهری به سرویس دوره‌ای و خدمات مختلف نیاز دارند؛ از این رو شغل مکانیک خودرو یکی از پررونق‌ترین مشاغل فنی بازار است. مکانیک‌های حرفه‌ای و کاربلد خودرو هیچ زمانی دغدغه کمبود مشتری را ندارند و همیشه در تعمیرگاه آن‌ها ماشین‌های مختلفی در انتظار سرویس هستند.

فرصت‌های شغلی متعدد به‌دلیل وجود تعمیرگاه‌ها و نمایندگی‌های مختلف خودرو

تعمیرگاه‌های مختلفی در حال حاضر در شهرهای کوچک و بزرگ قرار داشته که هرکدام مشتریان ثابت خود را دارند. وجود تعمیرگاه‌ها و نمایندگی‌های مختلف در شهرهای سراسر کشور، نشان‌دهنده امنیت بالای شغلی تعمیرکاران خودرو است. در واقع، این اتفاق موجب می‌شود یک تعمیرکار حرفه‌ای پله به پله محل کار خود را عوض کند تا در نهایت بتواند در تعمیرگاه‌ها و نمایندگی‌های خودروهای لوکس و خارجی فعالیت کند. حضور در چنین تعمیرگاه‌هایی باعث افزایش درآمد تعمیرکاران خواهد شد.

شغل مکانیکی؛ مزایا، معایب و هرآنچه لازم است در مورد آن بدانید!

معایب شغل تعمیرکاران خودرو؛ خطرات شغل مکانیک خودرو

قطعا هر شغلی مزایا و معایب بسیاری دارد و شغل مکانیکی خودرو هم از این قاعده مستثنی نیست. بعد از بررسی مزایای مختلف این شغل نوبت به معایب و خطرات شغل مکانیکی می‌رسد. ساعت طولانی کار یکی از معایب شغل تعمیرکاران خودرو است. ساعت کاری طولانی موجب خستگی بدنی و ذهنی تعمیرکاران خواهد شد. همچنین خطرات جسمی همیشه تعمیرکاران را تهدید می‌کند. به‌همین دلیل کلیه نکات ایمنی باید در تعمیرگاه‌های خودرو رعایت شود. استفاده از دستکش ایمنی، لباس کار مناسب و راحت و تجهیزات استاندارد باید در اولویت تعمیرکاران قرار بگیرد.

رعایت نکاتی ایمنی؛ یکی از مهم‌ترین اصول در شغل مکانیکی

در این مقاله در رابطه با مزایا و معایب شغل مکانیکی صحبت کردیم و اشاره‌ای به نحوه ورود به بازار این شغل پردرآمد داشتیم. درحالت‌کلی شغل مکانیکی یکی از مشاغل فنی و پرزحمت است که به علم و دانش فراوانی نیاز دارد. همچنین تعمیرکاران خودرو باید موارد ایمنی را به‌خوبی رعایت کنند تا دچار آسیب نشوند. پیشنهاد می‌کنیم برای خرید تجهیزات ایمنی مانند دستکش یا لباس کار محصولات فروشگاه ماه ایمن به نشانی mahimen.ir مشاهده کنید. فروشگاه ماه ایمن سال‌ها است در زمینه فروش تجهیزات ایمنی فردی و ترافیکی فعالیت می‌کند و محصولات متنوعی از تجهیزات ایمنی را عرضه می‌کند.

 

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها