به گزارش جام جم آنلاین، مسعود صادقی عضو گروه اپتومتری (بینایی سنجی) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره عفونتهای ناشی از لنزهای چشمی در مصاحبه با برنامه «روزنه» رادیو گفت وگو اظهار کرد: اینکه وسیلهای میتواند منجر به آسیب دیدن شود دلیل نمیشود که استفاده از آن را برای همیشه ممنوع کنیم.
وی افزود: لنزهای طبی بر اساس ماده اولیه و هدف مورد نظر، میتوانند برای اشخاص تجویز شوند بدون اینکه مشکلی برایشان به وجود بیاید اما اگر شرایط مصرف و ضدعفونی رعایت نشود میتواند عفونت از سطح ساده تا شدید را به دنبال داشته باشد.
دبیر علمی انجمن اپتومتری ایران گفت: چشمهای انسان یکی از عجایب خلقت هستند چون هیچ اندامی در بدن وجود ندارد که با سایز بسیار کوچک تا این حد از تنوع بافتی و پیچیدگی خلقت برخوردار باشد.
صادقی متذکر شد: تعداد دفعاتی که چشم یک انسان از زمان تولد تا کهنسالی دچار مشکل میشود خیلی کم است چراکه خداوند در سیستم بسیار پیچیده چشم انسان، یک سری مکانیزمهای دفاعی گذاشته تا جلوی آسیبها و عفونتها را میگیرد.
عضو گروه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه روزانه عوامل میکروبی متعددی وارد چشم ما میشوند اما همه این عوامل منجر به عفونت نخواهند شد گفت: زمانی که لنز تماسی در سطح چشم قرار میگیرد مکانیزم پلک زدن و جریان مستمر اشک عادی را مختل میکند.
وی افزود: اگر لنز بعد از خروج از چشم ضدعفونی شود و مجدداً در زمان استفاده بعدی از محلول ضدعفونی کننده خارج شود و درون چشم قرار بگیرد تعداد بار میکروبی که میتواند روی سطح لنز باشد آنقدر کم است که فرصتی کافی برای ایجاد بیماری زایی نخواهد داشت.
صادقی تصریح کرد: مشکل زمانی ایجاد میشود که یک عده تصور میکنند لنز رنگی یک لنز آرایشی است و از هرجایی تهیه میکنند و یکی از فاجعه بارترین موارد این تصورات غلط، تهیه لنز از آرایشگاه هاست و حتی در مواردی ما شاهد لنزهای اشتراکی و اجارهای هم هستیم که عوارض بسیار خطرناک و بعضاً جبران ناپذیری به همراه دارند.
دبیر علمی انجمن اپتومتری ایران متذکر شد: یک لنز رنگی هم در واقع یک لنز طبی است که فقط رنگ شده و تصور آرایشی بودن آن اشتباه است لذا به شهروندان توصیه میشود که برای تهیه لنز حتماً با اپتومتریست و چشم پزشک مشورت کنند.
عضو گروه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به علائم عفونتهای چشمی ناشی از لنز اشاره و بیان کرد: قرمزی ملایم، احساس جسم خارجی در چشم و تاری خفیف دید از مهم ترین این علائم هستند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد