برای اولین بار در فاصله یک ماه تا شروع لیگ،‌ همه تیم‌ها سرمربیان خود را شناخته اند

نیمکت‌های داغ لیگ ۲۳

آن‌طور که مسئولان سازمان لیگ فدراسیون فوتبال اعلام کرده‌اند، فصل جدید فوتبال ایران از ۱۲ مرداد شروع می‌شود؛ یعنی حدود یک ماه دیگر. در سال‌های گذشته و در چنین روزهایی، تکلیف و وضعیت نیمکت مربیگری تعدادی از تیم‌ها هنوز مشخص نشده بود، اما امسال و در فاصله یک ماهه تا شروع لیگ، تمام۱۶ تیم حاضر در فصل بعد سرمربی‌های مدنظر خود را انتخاب کرده‌اند.
آن‌طور که مسئولان سازمان لیگ فدراسیون فوتبال اعلام کرده‌اند، فصل جدید فوتبال ایران از ۱۲ مرداد شروع می‌شود؛ یعنی حدود یک ماه دیگر. در سال‌های گذشته و در چنین روزهایی، تکلیف و وضعیت نیمکت مربیگری تعدادی از تیم‌ها هنوز مشخص نشده بود، اما امسال و در فاصله یک ماهه تا شروع لیگ، تمام۱۶ تیم حاضر در فصل بعد سرمربی‌های مدنظر خود را انتخاب کرده‌اند.
کد خبر: ۱۴۱۴۶۰۳
نویسنده حسین خلیلی - گروه ورزش

با این‌که بعضی از تیم‌ها هنوز تمرینات خود را شروع نکرده‌اند، می‌توان امیدوار بود که تیم‌ها امسال با آمادگی بیشتری وارد فصل جدید فوتبال شده و فصلی داغ و هیجانی در انتظار فوتبال‌دوستان باشد.

نیمکت‌های دست نخورده

از بین ۱۶ تیم حاضر در فصل بیست و سوم لیگ برتر فوتبال ایران، هفت تیم دست به نیمکت خود نزدند و با همان مربیان سال گذشته فصل جدید را شروع می‌کنند. این ۷تیم عبارتند از‌: پرسپولیس(یحیی گل‌محمدی)، سپاهان (ژوزه مورایس)، تراکتور (پاکو خمس)، فولاد (علیرضا منصوریان)،‌ نفت آبادان (عبدا... ویسی)، شمس آذر قزوین (سعید دقیقی) و استقلال خوزستان (سیروس پورموسوی). در این میان گل‌محمدی را می‌‌توان باثبات‌ترین مربی چند فصل اخیر لیگ برتر دانست. سرمربی ۵۲ساله پرسپولیس در لیگ بیست‌وسوم چهارمین فصل حضورش روی نیمکت قرمزها را تجربه می‌کند. با توجه به هزینه ‌‌ای که دو باشگاه تراکتور و سپاهان تا به اینجای فصل نقل‌وانتقالات انجام داده‌اند، انتظار هواداران این تیم‌ها نسبت به فصل گذشته به مراتب بیشتر شده است.

باتوجه به دبل قهرمانی پرسپولیس در لیگ و جام حذفی، مشخص بود که یحیی فصل بعد هم روی نیمکت قرمزها می‌نشیند.

تراکتور فصل گذشته با خمس روند روبه‌رشدی داشت و به همین دلیل مدیران تیم در فصل جدید به مربی اسپانیایی خود بار دیگر اعتماد کردند.

سپاهان با مورایس تا هفته پایانی لیگ برای قهرمانی جنگید و بازی‌‌های چشم‌‌نوازی به نمایش گذاشت.

استقلال خوزستان با پورموسوی در دسته‌یک در جایگاه دوم قرار گرفت و به لیگ برتر آمد تا حضورش روی نیمکت این تیم تضمین شود.

شمس آذر قزوین با سعید دقیقی در فاصله چند هفته مانده به پایان لیگ آزادگان به لیگ برتر صعود کرد تا او عنوان جوان‌‌ترین مربی فصل بعد را داشته باشد.

با نگه داشتن صنعت‌نفت در لیگ برتر حفظ عبدا... ویسی منطقی‌ترین تصمیم مدیران این تیم در چند سال اخیر به حساب می‌آید.

مدیران فولاد در پایان فصل گذشته به دنبال گزینه خارجی بودند اما این تیم همچنان با علیرضا منصوریان راه خود را ادامه می‌دهد.

جابه‌جایی مربیان

یکی از مواردی که در این فصل از نقل و انتقالات مربیان به چشم می‌خورد، جابه‌جایی متعدد مربیان بین تیم‌های مختلف بود. در این زمینه، پنج مربی که فصل گذشته هم در لیگ‌برتر تیم داشتند، در فصل بعد با تیم‌های جدید وارد مسابقات می‌شوند و باید تفکرات خود را در تیمی جدید و با بازیکنان متفاوت نسبت به فصل قبل پیاده کنند.

مهدی رحمتی بعد از دو فصل حضور در آلومینیوم از اراک کوچ کرد و به قائمشهر رفت تا هدایت نساجی را به عهده بگیرد.

صندلی خالی شده در آلومینیوم به مجتبی حسینی واگذار شد تا بعد از یک فصل حضور در پیکان، فصل جدید را با تیم دیگری شروع کند.

مدیران مس رفسنجان برای فصل بعد هدایت تیم خود را به ساکت الهامی سپردند که دو قهرمانی در جام حذفی در کارنامه افتخاراتش است.

تارتار که در بین این پنج نفر سابقه بیشتری دارد، بعد از دو فصل حضور در ذوب‌آهن به عنوان مربی جدید ملوان انتخاب شد تا جانشین مازیار زارع شود.

باشگاه ذوب‌آهن برای پر کردن جای خالی تارتار، سراغ محمد ربیعی رفت که طی چند فصل گذشته نتایج خوبی با مس رفسنجان گرفته بود.

بیرون مانده‌ها

در این میان، چند مربی از گود خارج مانده‌اند و این انتظار وجود دارد که با لغزش برخی از مربیان شاغل در لیگ‌برتر، آنها وارد این چرخه شوند. مهمترین و مشخص‌ترین گزینه بالقوه، محرم نویدکیاست. محرم در حالی دومین فصل را دور از زمین چمن آغاز می‌کند که مانند فصل گذشته پیشنهادهایی از باشگاه‌های مختلف داشت اما در نهایت قرعه به دوری این چهره محبوب فوتبال ایران از لیگ افتاد.
نویدکیا که در لیگ‌های بیستم و بیست و یکم دو عنوان نایب‌قهرمانی و سومی با سپاهان کسب کرد و با وجود ارائه بازی‌های زیبا و تماشاگرپسند، دستش از جام قهرمانی کوتاه ماند، اسمش به عنوان سرمربی تیم امید و همچنین باشگاه‌هایی مثل مس رفسنجان و ذوب‌آهن هم مطرح شد.
مازیار زارع گرچه فقط یک فصل سابقه حضور در لیگ‌برتر به عنوان مربی را دارد، اما نگه داشتن ملوان در اولین فصل صعود به لیگ‌برتر، مهمترین کار مازیار بود. گرچه او خودش از هدایت این تیم کنار کشید، اما می‌تواند در ادامه لیگ‌برتر به گزینه‌ای برای تعدادی از نیمکت‌ها تبدیل شود.

بازگشت به لیگ‌برتر

آخرین حضور فکری در لیگ‌برتر به اسفند سال ۱۳۹۹ بر می‌گردد.او بعد از ۵/۲سال دوری از لیگ‌برتر، در فصل جدید مربی هوادار است.

نکونام اواسط فصل گذشته از هدایت فولاد استعفا داد و حالا بعد از حدود شش ماه در قامت سرمربی جدید استقلال، به سطح اول فوتبال ایران برگشت.

آخرین حضور خطیبی به اسفند ۱۴۰۰ بر می‌گردد که روی نیمکت آلومینیوم اراک نشسته بود. از آن زمان او دیگر مربی تیمی در لیگ‌برتر نبود.

چهره جدید لیگ

​​​​​​​جدیدترین چهره فصل بعد لیگ‌برتر فوتبال ایران مربوط به سرمربی تیم گل‌گهر است. مدیران این تیم برای تعیین جانشین امیر قلعه‌نویی، سراغ مارینوس اوزونیدیس رفتند که از ملی‌پوشان سرشناس و محبوب فوتبال یونان است.
مارینوس اوزونیدیس ۵۴ ساله از سال ۲۰۰۴ به صورت مداوم به مربیگری در تیم‌ های مطرح یونان از جمله آ. ا. ک آتن و پاناتیناکوس، پرداخته و افتخاراتی همچون قهرمانی در جام حذفی و سوپرجام رومانی و حضور در جام قهرمانان اروپا و جام باشگاه‌ های آسیا در کارنامه مربیگری او دیده می‌ شود.
او فصل گذشته به‌عنوان سرمربی الفیصلی عربستان مقابل فولاد در جام باشگاه‌های آسیا قرار گرفت که منجر به حذف تیم عربستانی شد.
یکی دیگر از نکات ویژه نیمکت گل‌گهر در فصل بعد، دستیار ایرانی اوزونیدیس است. بنا‌بر اعلام مدیران باشگاه، هادی عقیلی که به عنوان پیشکسوت سپاهان شناخته می‌شود، دستیار ایرانی این مربی یونانی است تا اولین حضورش به عنوان مربی در لیگ‌برتر را تجربه کند.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها