در این میان به نظر میرسد که هم شورایعالی انقلاب فرهنگی و ساترا در جایگاه نهاد قانونی و تنظیمگر و وزارت ارشاد تلاش کردهاند با منتقدان صحبت و مسیر این مصوبه را به سمت و سوی درستش هدایت کنند اما مسأله مهم در این میان، تغییر مواضع مخالفان است که مشخص نیست چه در سر دارند. دیروز خبری منتشر شد مبنی بر اینکه سیدمحمد هاشمی، جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جلسهای با سکوهای نمایش خانگی برگزار کرده است. فارغ از محتوای جلسه، سه نکته به نظر میرسد. اولین مسأله اینکه، در این جلسه اولین سخنران بعد از جانشین محترم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدجواد شکوریمقدم، مدیرعامل موسسه صباایده و مدیر فیلیمو است که تا کنون بیشترین تخلفات را از منظر انتشار محتوای بدون مجوز داشته و اخیرا هم پس از انتشار سریال رهایم کن با حجم گسترده اعتراضات مردمی مواجه شده است. دومین مسأله اینکه در کنار جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و در صدر جلسه محمد رحمتی، معاون سازمان سینمایی دولت قبل نشسته که جزو برگزارکنندگان و مدیران جلسه است. وی از بانیان وضع موجود تلقی میشود. انتظار از وزارت فرهنگ و ارشاد دولت انقلابی این است حالا که موضوع تقسیم کار میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما در شورایعالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است از اشخاصی برای پیگیری مصوبه استفاده شود که همسو با رویکرد دولت باشند.
حضور مخالفان
سومین نکته اینکه، طبق ویدئویی که ساعاتی بعد از جلسه توسط سایت سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) منتشر شد، سید رامین موسوی، یکی از اشخاصی که در خبر منتشرشده توسط برخی خبرگزاریها در این نشست اعلام کرده است که مخالف تنظیمگری ساترا است، در شورای راهبری مجمع رصتا اعلام کرده: ساترا در سه سال اخیر نشان داده که تجربه خیلی خوبی در تنظیمگری نمایش خانگی دارد.
همچنین علی سرتیپی، مدیر فیلمنت در نشستی که چند هفته پیش با موضوع چالشهای شبکه نمایش خانگی در دانشگاه تهران برگزار شده، گفته بود: با توجه به اینکه ما در نظام جمهوری اسلامی کار میکنیم، اعتقاد داریم که قوانین اسلامی در این کشور حاکم و در نتیجه موضوعی به نام محتوا مهم است و ما بحث رگولاتوری و ممیزی و تنظیمگری را قبول داریم. در شرایط فعلی ساترا عملکرد خوبی داشته و ما واقعا در این دوره اذیت نشدیم، گرفتار نبودیم و تعامل ساترا با ما تعامل خوبی بوده است و میدانم این تعامل با پلتفرمهای دیگر هم وجود دارد.همچنین مدیر تولید نماوا نیز در آن نشست گفته بود: ما در یک سال گذشته تجربه همدلانهای با ساترا داشتیم و در بخشهایی واقعا کمککننده بودند.همچنین طبق خبری که روز گذشته از طریق روابطعمومی ساترا اطلاعرسانی شده است، مدیر سکوی «فیلمناب» از دیگر اشخاص حاضر در نشست مشترک وزارت ارشاد با سکوهای نمایش خانگی در گفتوگو با ماهنامه کد تاکید کرده است که رویکرد مدیریتی ساترا تعامل با بخش خصوصی است.
سعید شهبازی، مدیر محتوایی سکوی فیلمناب در گفتوگو با آخرین شماره نشریه کد گفته است: انصافا ساترا در رویکرد مدیریتی جدید بهشدت به سمت تنظیمگری تعاملی گرایش دارد و رویکرد مدیریتی ساترا، تعامل با بخش خصوصی است که سعی میکند به این صنعت کمک کند. در این دوره تنظیمگری تعاملی ساترا محسوس است. تلاش ساترا این است که تسهیلگر باشد و خدمات خوبی به سکوهای دارای مجوز ارائه کند.بر همین اساس به نظر میرسد در حال حاضر افراد منتسب به دولت سابق که از بانیان وضع موجود هستند، تلاش میکنند با مهندسی جلسات، جلوی اجرای مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی را بگیرند.از دولت سیزدهم انتظار میرود با شناسایی چنین اشخاصی و بهکارگیری عناصر دلسوز و انقلابی به جای ایشان در راستای همافزایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما اقدامات خود را تکمیل کند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد