به گزارش جام جم آنلاین، دکترهادی کیادلیری با اشاره به اینکه جنگلهای زاگرس در حال زوال است، افزود: در زاگرس دیگر بحث خشکیدگی درختان بلوط مطرح نیست، زیرا مجموعهای از عوامل در حال نابود کردن این اکوسیستم است.
وی در پاسخ به این پرسش که علت اصلی نابودی جنگلهای زاگرس چیست؟ توضیح داد: در حال حاضر مسائل اجتماعی بیشترین نقش را در تخریب جنگلهای زاگرس به خود اختصاص داده است.
دکتر کیادلیری با اشاره به اینکه در جنگلهای شمال کشور توسعه بیضابطه سبب تخریب جنگل شده است، عنوان کرد: در شمال کشور فعالیت کارخانهها و ساخت و ساز ویلا به تخریب جنگل دامن میزند. اما در زاگرس توسعه نیافتگی و فقر اقتصادی زمینه را برای تخریب بیشتر جنگل فراهم کرده است.
رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست علوم و تحقیقات ادامه داد: برای نمونه در زاگرس برخی افراد درختان را آتش میزنند تا اراضی لازم جهت کشاورزی را فراهم کنند.
وی افزود: علاوه بر این حدود 36 میلیون راس دام در جنگلهای زاگرس وجود دارد، این درحالی است که حدود 16 میلیون راس از این دامها مجاز هستند.
دکتر کیادلیری بیان کرد: دامهای موجود در جنگلهای زاگرس نهالهای تازه روییده را میبلعند و به آنها اجازه رشد نمیدهند.
رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست علوم و تحقیقات از کشاورزی به عنوان یکی دیگر از عوامل تخریب جنگلهای زاگرس نام برد و افزود: حدود یک میلیون هکتار از اراضی جنگلی را شخم زدهاند تا در این مناطق به کشاورزی بپردازند.
وی در پاسخ به این پرسش که شیوع بیماری و آفات در جنگلهای زاگرس چقدر جدی است؟ به جام جم آنلاین گفت: حدود دو میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس گرفتار بیماری و آفت شده است.
دکتر کیادلیری درباره دیگر عوامل تهدید کننده جنگلهای زاگرس نیز عنوان کرد: آتش سوزی نیز در جنگلهای زاگرس بشدت افزایش پیدا کرده است و امسال با توجه به افزایش دمای هوا خطر آتش سوزی در این منطقه بیش از سالهای گذشته است.
به گفته وی در کنار مسائل اجتماعی تغییر اقلیم نیز به آتش تخریب جنگلهای زاگرس میدمد.
رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست علوم و تحقیقات با اشاره به اینکه نجات جنگلهای زاگرس در گرو اجرای برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت مناسب است، بیان کرد: کنترل مسائلی مانند تعدیل جمعیت دام، آفات و بیماری و کشاورزی به برنامههای جامعی نیاز دارد.
دکتر کیادلیری با اشاره به اینکه مشکلات ساختاری نیز مانع نجات جنگلهای کشور است، توضیح داد: برای نمونه سازمان منابع طبیعی نمیتواند به درستی مسائلی مانند چرای بیرویه دام و کشاورزی در اراضی جنگلی را مدیریت کند، زیرا این سازمان یکی از زیر مجموعههای جهاد کشاورزی است و مسئولان این وزارتخانه اولویتهای دیگری بجز نجات جنگل دارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام سید کاظم باقری معتقد است گفتمان مقاومت یک آرمان فراگیر اسلامی و انسانی است که فراتر از مرزها و فرقهها حرکت میکند
استاد یدالله کابلی معتقد است: تحولات نقاشیخط، نمایش قدرت نوآوری و خلاقیت در عرصه خط است
مصطفی کارخانه در گفتوگو با «جامجم»: