به گزارش خبر۲۴، طلاب، اساتید، روحانیون و فضلای حوزه علمیه قم پس از سالها چشم انتظاری روز چهارشنبه ۲۱ تیرماه در حسینیه حضرت امام خمینی(ره) با امام و مقتدای خود حضرت آیت الله العظمی خامنهای(مد ظله العالی) دیدار کردند. اهمیت این دیدار از آن جهت بسیار بیشتر از قبل است که در ماههای اخیر هجمه رسانههای معاند و سرویسهای جاسوسی دولتهای متخاصم علیه روحانیت شیعه افزایش یافته و شبهاتی در ارتباط با کارآمدی دین در عرصه مدیریت جامعه مطرح شده است.
این دیدار پس از سفر یازده روزه رهبر معظم انقلاب در سال ۸۹ به شهر مقدس قم و دیدارهای عمومی ایشان با حوزویان، صورت گرفت و میتواند به مثابه عاملی برای تحریک و تقویت روحیه و تفکر انقلابیگری در حوزههای علمیه به حساب آید. فرمایشات مهم، عالمانه و جامع رهبر معظم انقلاب میتواند همچون گذشته نقشه راه جامع حوزههای علمیه، اساتید، طلاب و علما را ترسیم کرده و خونی تازه در رگهای حوزه انقلابی جاری سازد. بنابراین همانطور که اشاره شد، باتوجه به اهمیت و حساسیت این دیدار که بعد از اغتشاشات و فتنه پاییز سال ۱۴۰۱ و نیز تحرکات سکولارها و مدعیان نواندیشی و روشنفکری در حوزه علمیه صورت گرفته، نقطه عطفی در تاریخ سلسله ملاقاتهای حوزویان با رهبر معظم انقلاب اسلامی محسوب میشود.
در همین راستا، از مدتی قبل شاهد لحظهشماری و شور و شوق حوزویان برای ملاقات با حضرت آیتالله خامنهای بوده و بسیاری از اساتید حوزه و طلاب، از این دیدار به عنوان فرصتی برای تجدید روحیه برای رزم در جبهه فرهنگی استفاده خواهند کرد. برکسی پوشیده نیست که روحانیت امروز در صف اول مقابله با تفکرات انحرافی و شبهات رسانههای بیگانه قرار داشته و این دیدار، فضا را برای جهتگیری بهتر در این میدان مهیا خواهد کرد.
همزمان، تبیین و تشریح اشراف دقیق و همه جانبه رهبر معظم انقلاب نسبت به آسیبها، چالشها و نقاط قوت و ضعف و راهبردها و بایدها و نبایدهای حوزه، میتواند به طراحی دقیق تاکتیکها و استراتژیهای نبرد در این عرصه کمک کرده و رهبر انقلاب همچون فرماندهی در این میدان، ظرفیت طلاب و حوزویان برای بصیرت افزایی در جامعه را ارتقا خواهند داد.
از سوی دیگر این دیدار به برجستهسازی حمایت مراجع، علما و بزرگان حوزه از نظام اسلامی و همراهی آنان با امامین انقلاب در مقاطع مختلف میپردازد؛ همان نکتهای که برای رسانههای بیگانه شبیه به یک کابوس است و تلاش آنها برای جدایی حوزه از نهاد سیاست در ایران را به شکست خواهد کشاند.
تاثیر این دیدار در شتاببخشی به ماموریتهای روحانیت در مسیر تمدنسازی و تحقق حوزه انقلابی از دیگر دستاوردهاست. حضرت آیت الله خامنهای قریب به دو دهه است که بر ضرورت توسعه گفتمان تمدن نوین اسلامی تاکید دارند و طبیعی است که نهاد دین بهتر از هر نهاد دیگری در عرصههای علمی و اجتماعی و فرهنگی میتواند این گفتمان را تئوریزه و فراگیر کند.
افزون بر اینها، اصلِ مهم، رابطهی متقابل حوزه و نظام اسلامی و تشریح خدمات و فرصتهای بینظیری است که به برکت نظام اسلامی در اختیار حوزههای علمیه قرار گرفته و در این دیدار برجستگی مضاعف مییابد. این دیدارها در الهامبخشی، تقویت روحیه، نشاط و امید و حرکتبخشی حوزههای علمیه و طلاب علوم دینی تاثیری بیش از پیش خواهد داشت.
همچنین سخنان رهبر انقلاب در این دیدار افق دهههای آینده حوزههای علمیه را تعیین میکند و بازترسیم نقشهی راه و بیانیهی ماموریت نسل جدید طلاب و فضلای حوزه تلقی میشود. بازخوانی مطالبات معظم له از حوزه و روحانیت مبنی بر نصح مشفقانهی نظام و حمایت از آن، نظریهپردازی، الگوسازی و تولید نظامات متناسب با محورهای بیانیه گام دوم انقلاب، نشان میدهد که این جهتدهی برای آینده حوزه بسیار موثر خواهد بود.
از یاد نباید برد که این دیدار کارکردهای سیاسی و اجتماعی روحانیت انقلابی از جمله سادهزیستی، مردمیبودن، آگاه به مسائل و تحولات روز بودن، دشمنشناسی، دوری از انزوا و عافیتطلبی، ظلمستیزی، مرزبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن، جهاد تبیین، بنیستشکنی در بحرانها، تربیت نیروی لازم برای تمدن نوین اسلامی و زمینهسازی جهت ظهور حضرت صاحب الزمان(عج) را تقویت کرده و بنابراین نقش موثری در شکست پروژه اسلام منهای روحانیت و یا روحانیت غیرسیاسی خواهد داشت.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: