امان از قیمت گذاری دستوری، ارز سوبسیدی و انباشته شدن مطالبات تجهیزات پزشکی

تعدادی از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در یک نشست تخصصی به بررسی مشکلات و مصائب تولیدکنندگان پرداختند
کد خبر: ۱۴۱۷۴۲۱

مجید روحی رییس انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در رابطه با مشکلات تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: هر گونه ارز ترجیحی در درازمدت منجر به فساد و انحصار شده و کمکی به کاهش هزینه‌های درمان مردم نخواهد کرد.

وی تصریح کرد: اینکه به بهانه‌های کمبود و مشکلات مردم، اجازه واردات تجهیزات پزشکی را صادر شود یک جریان بسیار انحرافی است که وارد حوزه تجهیزات پزشکی شده است. ما تولیدکنندگان قول می‌دهیم که به شرط حذف ارز ترجیحی، ایجاد بازار رقابتی، حذف موانع و حذف قیمت گذاری دستوری، نه تنها نیاز کشور را تامین خواهیم کرد بلکه به اهداف صادراتی که متصور هستیم نیز دست پیدا خواهیم کرد.

امان از قیمت گذاری دستوری، ارز سوبسیدی و انباشته شدن مطالبات تجهیزات پزشکی

به جای ارز ترجیحی، مطالبات شرکت‌ها را پرداخت کنید

مریم قاسمی دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی نیز عنوان کرد: تخصیص ارز سوبسید دار به واردات کالا‌هایی که مشابه داخلی دارند تهدید بزرگی است که در کشور به وجود آمده است. به جای تخصیص ارز سوبسید دار به واردات مشابه کالای ساخت داخل، پیشنهاد می‌شود مطالبات معوق تامین کنندگان را تسویه و پرداخت‌ها را نظم بدهید و اجازه دهید در یک بازار رقابتی سالم بدون قیمت گذاری دستوری و بدون مطالبات معوق، رقابت بر سر کیفیت اتفاق بیفتد

حمایت از تولید یا حمایت از واردات؟

رجبی گفت: حذف ارز دولتی موجب خواهد شد که رقابت میان تولیدکنندگان ایجاد شود و در ازای آن کیفیت افزایش پیدا کند و گزینه برای مصرف کننده افزایش پیدا خواهد کرد. تبعیض در پرداخت ارز ترجیحی به تولیدکننده و واردکننده بسیار مشهود است. دو شرکت تولیدکننده پروتز در کشور در بیشترین حالت ۲۰ میلیون یورو ارز دولتی دریافت کرده اند و این در حالی است که تنها یک واردکننده این محصولات ۱۴۳ میلیون یورو ارز دولتی ترجیحی دریافت کرده است.

ارز سوبسیدی را برای واردات کالایی که تولید داخل دارد، قطع کنید

تقی پور گفت: ما موافق منع واردات نیستیم همانطور که موافق دادن سوبسید به هیچ کالای وارداتی دارای مشابه تولید داخل نیستیم. ولی اگر شما به کالای وارداتی که مشابه آن در کشور در حال تولید است ارز سوبسیدار بدهید دیگر چطور امکان تولید، رقابت و ادامه حیات برای شرکت تولیدی وجود خواهد داشت؟

نرخ تورم را فراموش نکنید

شهبندی گفت: نرخ تورم در سال ۱۳۸۹ حدود ۴ درصد بوده است. در سال ۱۴۰۱ نرخ تورم به ۴۶ درصد رسیده است. حال تولیدکننده چگونه می‌تواند با ضوابط قیمت گذاری کالای تولید داخل مورخ ۲۵/۰۵/۱۳۸۹ فعالیت کند؟ نرخ سود سپرده یکساله در سال ۱۳۸۹، چهارده درصد بوده است. یعنی اگر ما پول خود را در آن سال در بانک‌ها سرمایه گذاری می‌کردیم ۱۴ درصد سود دریافت می‌کردیم.

ضرورت انتقال ارز سوبسیدی به حلقه پایانی زنجیره تامین

ضیایی گفت: هدف دولت از اختصاص ارز ترجیحی به حوزه تجهیزات پزشکی، کاهش هزینه‌های درمان از جیب بیمار است، لکن تبعات تخصیص ارز سوبسیدار به کالای مشابه تولید داخل، تغییر حقوق گمرکی اقلام وارداتی از چهار به یک درصد، عدم اعمال تعرفه رقابتی به واردات کالا‌های مشابه تولید داخل، همگی باعث زمینگیر شدن تولید در کشور می‌شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود، همانطور که دولت تجربه دادن سوبسید به مصرف کننده نهایی را در اقلامی همچون بنزین و انواع کالابرگ در کارنامه خود دارد، بهتر است سوبسید در نظر گرفته شده از محل وزارت‌های صمت، بهداشت و حتی جهاد کشاورزی در صندوق مشترکی واریز شود و از محل اعتبار انباشت شده این حمایت‌ها به دست مصرف کننده نهایی برسد.

فرسایش تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی

جواهری گفت: ما اصرار می‌کنیم تا دولت ارز ترجیحی را حذف کند. چرا که این اقدام هم به نفع تولیدکننده داخلی و هم به سود خود دولت خواهد بود. نکته جالب اینجاست که ما تولیدکنندگان داخلی با چنگ و دندان ارز را وارد کشور می‌کنیم و واردکننده به صورت غیرمستقیم همان ارز را به کشوری می‌دهد که ما را تحریم کرده است

درمورد ارز سوبسیدی باید مبتنی بر شواهد صحبت کرد

احمدی گفت: دولت برای تخصیص ارز ترجیحی به واردکننده باید سیستم مشخصی را تعیین کند. سپس باید قیمت گذاری دستوری را انجام دهد و پس از آن هم باید نظارت و بررسی کند. نکته حائز اهمیت در این میان رخنه‌ای است که این محصولات می‌توانند در بازار آزاد داشته باشند. در این صورت کالای مدنظر با قیمت ارز بازار به دست مصرف کننده خواهد رسید. بدتر از آن قاچاق معکوسی است که در کشور ایجاد می‌شود.

مشکل نقدینگی را جدی بگیرید

عباس پور گفت: آیا تولیدکنندگان مواد اولیه حاضرند بدون دریافت پول این مواد را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند تا تولیدکننده نیز محصول خود را به بیمارستان‌های بی پول بدهد؟

ارز ترجیحی و قیمتگذاری دستوری

مستعلی پور گفت: قیمت گذاری دستوری و تخصیص ارز سوبسید دار برای واردات کالا‌هایی که مشابه داخلی سبب مرگ تولید و کوچ تولیدکنندگان خواهد شد

تجهیزات پزشکی مظلوم واقع شده است

آرین قصری گفت: در سیاست گذاری حوزه سلامت تعادل و توازنی میان دارو و تجهیزات پزشکی وجود ندارد و اگر بودجه‌ای در نظر گرفته می‌شود این بودجه به قسمت دارو می‌رسد و تجهیزات پزشکی کشور مظلوم واقع می‌شود.

نیاز به حمایت واقعی داریم

واحدی گفت: با شرایط فعلی، ما به تعطیلی قریب الوقوع محکوم هستیم مگر اینکه دولت تدبیری نو کند.

به کالای بی کیفیت، مجوز ندهید

غلامین گفت: عامل اصلی کاهش کیفیت تجهیزات پزشکی در کشور، کسانی هستند که به کالا‌های کم کیفیت مجوز می‌دهند. با شرایطی که در پیش است هم به نظر می‌رسد همه ناچارا به سمت تولید کم کیفیت پیش خواهیم رفت.

کمک به رشد تولید کشور‌های خارجی

ساکی گفت: با واردات کالا‌های تجهیزات پزشکی ما به کشور‌هایی که کالا‌ها را از آن‌ها وارد می‌کنیم خدمت کرده و به رشد و توسعه آن شرکت خارجی کمک می‌کنیم. در چنین شرایطی دولت ارز سوبسید دار را به این شرکت‌های واردکننده پرداخت می‌کند و تولیدکننده داخلی دچار بی مهری می‌شود. قیمت گذاری که اخیرا انجام می‌شود بدون در نظر گرفتن شرایط تولید در نظر گرفته می‌شود.

تولیدکننده داخلی زمین گیر شده است

مفیدی اظهار داشت: مواد اولیه مورد نیاز تولید در داخل کشور به وفور یافت می‌شود، اما شاهد هستیم که با ارز نیمایی و سایر ارز‌ها در حال واردات به کشور است. این موضوع تولیدکننده داخلی را زمین گیر می‌کند.

امان از ناکارآمدی‌ها

حسنی بیان کرد: وظیفه ذاتی اداره کل تجهیزات پزشکی، نظارت کیفی است، اما می‌بینیم که در کمال ناباوری این اداره وارد حوزه قیمت گذاری شده است. این در صورتی است که بحث قیمت گذاری باید توسط سازمان حمایت یا نهایتا وزارت صمت مطرح و مورد بررسی قرار بگیرد.

مقایسه تولیدکنندگان در ایران و دنیا

اطیابی گفت: آیا در دنیا هم تولیدکنندگان دغدغه تامین مواد اولیه دارد یا اینکه توجهشان به تولید و فروش و ارتقای کیفیت است؟ اگر به این موضوع توجه شود و پاسخ درخوری داده شود، قطعا بسیاری از موضوعات قابل حل خواهد بود.

 

گفتنی است در پایان این نشست، بر ضرورت حذف قیمت گذاری دستوری، ارز سوبسیدی و همچنین تسهیل در پرداخت مطالبات شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی تاکید شد

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها