به بهانه نخستین سالگرد تاسیس رادیو ورزش بانوان با مریم رستمی، مدیر رادیو ورزش بانوان درباره اهداف و رویکرد رادیو ورزش بانوان گفت وگو شده که تقدیم حضور خوانندگان میشود.
رادیو ورزش بانوان چه زمانی افتتاح شد؟
بنابر ضرورت و نیاز جامعه در 25 تیر ۴۰۱ با توجه به عملکرد بانوان ورزشکار در میادین داخلی و بینالمللی و با حضور مسئولان ورزشی، قهرمانان و زنان تاثیرگذار برای پخش مسابقات ورزشی و معرفی قهرمانان به مردم در بستر نرمافزار کاربردی ایرانصدا و پشتیبانی رادیو ورزش افتتاح شد. در سال گذشته بیش از ۱۰۰ساعت مسابقات رشتههای مختلف ورزشی از این رادیو پخش شد و برخی رشتهها برای اولین بار از این رادیو به گوش رسید.
برای افتتاح حمایت هم شدید؟
رادیو ورزش بانوان با حمایت و همراهی وزیر ورزش و همچنین پیگیریهای خانم دکتر کاظمیپور، معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش، بنابر ضرورت و نیاز جامعه با توجه به عملکرد بانوان ورزشکار در میادین داخلی و بینالمللی و با حضور مسئولان ورزشی، قهرمانان و زنان تاثیرگذار برای پخش مسابقات ورزشی و معرفی قهرمانان به مردم در بستر نرمافزار کاربردی ایرانصدا و پشتیبانی رادیو ورزش افتتاح شد. ما یکسالگی شبکه را جشن گرفتیم، شبکهای که اگر نگاه حمایتگر مدیران امروز معاونت صدا نبود، باز هم سهم ورزش بانوان از رادیو و رسانهملی فقط به چند برنامه کوتاه خبری یا بخشهایی از یک برنامه خلاصه میشد. به نیابت از همه دختران و زنان ورزشکار از آقای علی بخشیزاده، معاون صدا و آقای مهدی آذرمکان، مدیر پیشین رادیو ورزش سپاسگزارم که مردانه پای خواسته زنان و دختران ورزشکارمان بهرغم همه سختیها ایستادگی کردند.
هدف از تاسیس رادیو ورزش بانوان چه بود؟
مطالبهگری در حوزه ورزش قهرمانی و همگانی از جمله موارد مهم حوزه ورزش بانوان است که سالهای زیادی به دلیل نداشتن رسانه تخصصی مغفول مانده بود که با توافق وزارت ورزش این امر مهم طی یک سال گذشته در جهت اعتلای ورزش بانوان در این شبکه صورت گرفت و ما صدای جامعه ورزش بانوان را به گوش مسئولان رساندیم و پلی بین نهادها و متولیان ورزش شدیم. پخش مسابقات بانوان از طریق رادیو یکی از مهمترین اهداف ماست. پوشش حداکثری مسابقات در این زمینه هدف ما بوده و امیدوارم با تربیت نیروهای متخصص به این امر مهم برسیم.
برای جذب مخاطب بیشتر چه کارهایی انجام شد؟
پوشش حداکثری مسابقات بانوان و تولید برنامههایی متناسب با نیاز مخاطب در دستور کار رادیو ورزش بانوان قرار گرفته است.
برنامههای شاخص رادیو روزش بانوان را معرفی میکنید؟
برنامه «بانوی ایرانی»یک مجله ترکیبی است که به ورزش قهرمانی و همگانی میپردازد. این برنامه هر روز صبح از ساعت ۸ تا ۹و۳۰ دقیقه به صورت تصویری و صوتی از ایرانصدا و آیگپ پخش میشود. همچنین نیم ساعت ابتدایی این برنامه از رادیو ورزش روی موج اف. ام، ردیف 92 پخش میشود.
مستند «داستان زندگی من» مستند گزارشی از زندگی قهرمانان زن در رشتههای مختلف ورزشی است. همچنین برنامه «گلخونه» با هدف توسعه ورزش همگانی در خانوادهها و با محوریت مادران همزمان از شبکه ورزش و ایرانصدا پخش میشود.
رادیو ورزش بانوان چه نقاط قوت و ضعفی دارد؟
انحصاری بودن این شبکه، پخش مسابقات بانوان در رشتههای مختلف با حضور گزارشگران متخصص، ساخت برنامههای متنوع در قالبهای جدید و تخصصیتر از جمله نقاط قوت این شبکه است. کمبود نیروهای متخصص در برخی رشتههای ورزشی از نقاط ضعف رادیو ورزش بانوان است و اینکه ما چهار ساعت تولید داریم.
شما در این راه همانطور که پیشتر هم گفتید از همراهی معاونت صدا و جامعه ورزشی برخوردار بودید، سخن پایانی؟
ضمن تشکر از همه کسانی که همراه این شبکه و جامعه ورزش بودند، قطعا بدون تلاش آنها این امر مهم میسر نیست و نخواهد بود و همچنین برای شناساندن برنامه کاربردی ایرانصدا نیازمند همکاری بیشتر از جانب شبکههای تلویزیونی و حتی رادیویی است. این اتفاق کمی نیست. همه همکارانم و تهیه کنندگانی مثل خانم سبحانی و خانم مستدام، دیگر عزیزانی که تلاش کردند، گزارشگرانی که خیلی زحمت کشیدند؛ همه به سهم خود برای این موفقیت زحمت کشیدند. انشاءا... برسیم به روزی که مرجع رسانهای در میان تمام رسانهها باشیم تا دقیقترین و سریعترین اخبار ورزش بانوان را به سمع و نظر شنوندگان برسانیم. از طریق برنامه کاربردی ایرانصدا. برنامههای ما مثل بانوی ایرانی، قابل دیدن است. انشاءا... روز به روز در این مسیر موفقتر باشیم و بتوانیم اگر کمی و کاستی وجود دارد، آن را برطرف کنیم.
در پایان باید تاکید کنم که میتوانیم بگوییم دختران قهرمان ایران، ما صدای رسای شماییم و از امروز پرتوانتر از گذشته در کنار و یار شما هستیم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد