به گزارش جام جم آنلاین، عباس خامهیار، كارشناس روابط بینالملل، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاست خارجی پیرامون حقوق بشر آمریكایی گفت: بحث حقوق بشر در اندیشههای مختلف از دیرباز بهعنوان موضوع انسانی در همه جوامع به گونههای مختلف مطرح است و نباید این مسئله را نادیده گرفت كه از منظر تمام ملیتها اهمیت دارد.
وی افزود: هر چند غربیها حقوق بشر را سازماندهی كردند؛ ولی نباید تصور كرد دنیای غرب و تاریخ معاصر مبتكر مقوله حقوق بشر به شكل امروزی است.
كارشناس روابط بینالملل با بیان اینكه از گفتار تا عمل در مورد حقوق بشر در غرب فرسنگها فاصله وجود دارد اظهار كرد: با زیبایی به حقوق بشر پرداخته میشود؛ ولی اگر قرار باشد مصادیق را كالبدشكافی كنیم ابزار خوبی برای سركوب، استبداد و استثمار در اختیار غربیها بوده است.
وی افزود: آمریكا و همپیمانانش بدترین جنایتها را به نام حقوق بشر علیه ملتها انجام دادند و در چارچوب توافق با كشورهای مدعی حقوق بشر در حال ارتكاب جنایاتی هستند.
تحلیلگر مسائل سیاست خارجی ضمن اعلام این مطلب كه آمریكاییها از نظر سوءاستفاده از بحث حقوق بشر پیشگام است ادامه داد: اگر سرخپوستها و ویتنام بگذریم، مصادیق جدید در زندانهای آمریكاییها در عراق مشهود است هرچند اعلام كردند در قالب موضوع حقوق بشر وارد عراق شدند و وحشیانهترین جنایات را در همین زندانهای آمریكا مرتكب شدند.
وی افزود: قوانین آمریكا اجازه این اقدامات وحشیانه را نمیدهد و در سرزمینهای دیگر مانند افغانستان و عراق این جنایات را مرتكب میشوند.
خامهیار تشریح كرد: آمریكا از نظامهای استعماری حمایت كردند و هیچ محكومیتی راجع به این جنایات آشكار نشان ندادند و بسیاری از این جنانیت كاران به عضویت فعال سازمانهای حقوق بشری درآمدند و این نشاندهنده دروغ و تزویر حقایق است.
وی با اشاره به اینكه همه اركان حقوق بشر در سایه جنگهای آمریكا در سودان و عراق و افغانستان از بین رفته است افزود: وضع آمریكا و غرب در اجرای متعهدانه به حقوق بشر آشكار است.
كارشناس روابط بینالملل خاطرنشان كرد: برخورد ایران با مسائل حقوق بشر عمیق نبوده و برخوردها سطحی و مناسبتی شده است و این آفت برنامهها در مسائل كلان جامعه امروز است.
وی افزود: حقوق بشر بحث ماندگار و مستمر جهانی است و باید بهصورت روزانه كالبدشكافی شود تا دروغپردازیها و تزویرها نشان داده شود و افكار عمومی در این زمینه حساس شوند.
تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: برخی سازمانهای بینالمللی وابستگی به نهادهای رسمی جهانی ندارند و واكنشهایی دیده میشود؛ لذا باید تعامل با این نهادها داشته باشیم تا باور و همكاری در این زمینه صورت بگیرد.
وی افزود: امپراتوری رسانهای در اختیار مدعیان حقوق بشری هستند و حقایق را معكوس جلوه میدهند و مقابله و زبان رویارویی و جهاد تبیین را باید بهدرستی اعمال كنیم و مناسبتی ندانیم.
خامهیار با تأكید بر ضرورت تبیین حقوق بشر آمریكایی اظهار كرد: شاهد جنایات چند صدهزار نفر تكفیری در سوریه و مرزهای این كشور بودیم كه حامیان این جنایات و منابع امكانات كشتار مردم باید مشخص شود.
وی با بیان اینكه جنایات كلان غربی ها در پوشش اقدامات سیاسی صلح جویانه باید تبیین شود افزود: عادیسازی روابط بین اعراب و اسرائیل تحت پوشش های دروغین دینی قرار است برقرار شود؛ اما تاكنون در سطح ملت ها و فرهنگ عادی سازی صورت نگرفته است و مردم به شدت برخورد دارند.
كارشناس روابط بینالملل ادامه داد: با تبیین و كالبدشكافی مسائل حقوق بشری میتوان جامعه ایرانی را مصون ساخت.
وی افزود: در ادبیات امریكایی خیلی از ترورها توسط منافقین صورتگرفته و برخورد آمریكا با منافقین و سازمان تروریستی سیاسی بوده است.
تحلیلگر مسائل سیاست خارجی تصریح كرد: مراكز قضایی آمریكا نسبت به تروریستی بودن سازمان منافقین اقرار داشتند؛ اما به دلیل دشمنی با ایران استفاده سیاسی از منافقین دارند.
وی افزود: حقوق بشر بهعنوان ابزار سیاسی برای برخورد با دولتهای مستقل و مخالفین آمریكا استفاده میشود.
سیاست ایرانی یك مجله صوتی و تصویری است. سیاست ایرانی برنامهای برای علاقهمندان به سیاست است كه نگاه فراوانی به موضوعات مختلف دارد. این برنامه از چهار میز تخصصی تشكیل شده است كه هدایت آنها را اساتید و اعضای هیئتعلمی دانشگاهها نیز روزنامهنگاران باسابقه بر عهده دارند.
مصطفی صادقی سردبیری این برنامه و فریدون ماهر نیز تهیهكنندگی این برنامه را بر عهده دارند. مجله صوتی و تصویری سیاست ایرانی به مدت صد بیست دقیقه پنجشنبه هر هفته از رادیو گفت و كو پخش میشود.
شبكه گفتوگو را علاوه بر امواج رادیو میتوانید از طریق گیرندههای دیجیتالی، رادیونما، اپلیكیشن ایران صدا و آدرس اینترنتی radiogoftogoo.ir نیز دریافت كنید. همچنین علاقهمندان میتوانند از طریق شماره ۰۹۰۳۹۱۳۴۷۴۴ در پیامرسانهای مجازی و سامانه پیامكی ۳۰۰۰۰۱۰۳۵ با این برنامه و دیگر برنامههای رادیو گفتوگو در ارتباط باشند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد