روال در سال گذشته اینطور بود که اگر سرپرست خانوار بهشکل انفرادی راهی کربلا میشد، سه میلیون تومان دریافت میکرد.
اضافه شدن یکی از اعضای خانواده، رقم وام اربعین را به چهار میلیون تومان و اضافه شدن دو یا نفرات بیشتر، رقم وام را به پنج میلیون تومان تبدیل میکرد. امسال بدون درنظر گرفتن تعداد زائران یک خانوار، رقم وام اربعین برای هر متقاضی به ۱۰میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
اولین انتقادی که به این تسهیلات وارد میشود، سود ۲۳درصد است. در واقع این تسهیلات برای زوار اربعین جذابیتی ندارد. نکته مهمتر اینکه باید دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به عنوان ضمانت در حساب بلوکه شود. اگر میزان مبلغ بلوکه شده را با نرخ سودی که پرداخته میشود، جمع کنیم از ۲۳درصد هم فراتر میرود. سقف پرداخت این وام نیز ۱۰میلیون تومان است و براساس قانونی که اعلام شده، ششماهه باید برگردانده شود.
هرچند اکنون برخی مسئولان بانک مرکزی وعده یکسال را نیز میدهند اما تا اینجای کار شش ماه مصوب شده است. شرایط دریافت نیز با شرایط دریافت وامهای دیگر برابر است و اگر در زمان عقد قرارداد تسهیلات فرد بدهی غیرجاری یا چک برگشتی داشته باشد، امکان دریافت نخواهد داشت. اقساط تسهیلات اربعین حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان میشود. به نظر میرسد اگر دولت و شبکه بانکی قصد حمایت از زوار اربعین را دارند، به اعطای تسهیلات در این بخش توجه کنند.
اکنون بزرگترین انتقادی که وجود دارد، تسهیلاتی است که به گفته برخی کارشناسان، آلوده به رباست. قیمت دینار عراق برای متقاضیان سهمیه ارز اربعین با نرخ ۳۴.۸تومان محاسبه میشود.
نکته مهم جایی است که سهمیه ارز اربعین امسال ۲۰۰هزار دینار عراق خواهد بود و بهاین ترتیب خرید سهمیه ارز اربعین شش میلیون و ۹۶۰هزار تومان خرج برمیدارد. از طرفی طبق اعلام سازمان هواپیمایی کشور قیمت بلیت رفتوبرگشت تهران ـــ نجف هشت میلیون تومان تعیین شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب