حمیدرضا خواجهخباز، عضو انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی ایران و از همکاران گزارشگر در رادیو ورزش است که سالیان سال است با همت و پشتکار فراوان در عرصه خبر و گزارشهای ورزشی فعالیت میکند. با این خبرنگار کهنهکار گپ و گفتی داشتیم که در ادامه میخوانید:
چگونه وارد رسانه ملی و رادیو شدید؟
از ابتدا رادیو، منبع من برای بهدست آوردن اطلاعات بود، با امواج رادیو سوار بر امواج خیال با فرهنگهای مختلف آشنا میشدم. با موفقیت در آزمون گزارشگری رادیو از ۱۵شهریور۷۰ وارد رادیو شدم و هنوز این همکاری ادامه دارد. در حال حاضر به عنوان گزارشگر در شبکه رادیویی ورزش مشغول خدمت و همچنان مشغول یادگیری و آموزش هستم، چون هنر رادیو هرگز تمام نمیشود و باید برای حفظ مخاطب شیوههای تازه را فرا گرفت.
تعریفتان از رادیو بهویژه رادیو ورزش چیست؟
رادیو برای من معنای دوست دوران کودکی، همراه لحظههای تلخ و شیرین و یادآور کسانی است که سالها برای ارتقای فرهنگی ایران زمین از جان خود مایه گذاشتند و رادیو ورزش فرزندی است که تلاش میکند در جریان پرشتاب اخبار، موفقیتهای جوانان این سرزمین را در لحظه به گوش ایرانیان برساند.
تاثیر رادیو در افکار عمومی را چه میزان ارزیابی میکنید؟
با گسترش روزافزون فضای مجازی، بسیاری فکر میکردند از نقش رادیو در میان افکار عمومی به میزان قابل توجهی کاسته خواهد شد، اما واقعیت این است که با توجه به ریشه عمیق فرهنگ شنیداری در کشورمان رادیو همچنان یکی از منابع قابل اتکا و غیر قابل چشمپوشی باقی مانده است.
به جوانان چه توصیهای دارید که از وقت خودشان بهتر بهره ببرند؟
نسل امروزی جامعه ما با توجه به گسترش فضای مجازی و سهولت آموزشهای آنلاین باید خیلی هنرمند باشد که بیکار بماند. کافی است چند نرمافزار را فرا بگیرید و برای خود در این فضا با اندکی خلاقیت کارآفرینی کنید و البته همه اینها به شرطی است که از آموزش زبان و رایانه غافل نبوده باشید. جامعه جوان ما با دنبال کردن علاقهمندیهای خود میتواند با کمی خلاقیت و تعهد حرفهای فراوانی برای گفتن داشته باشد. امروز شاهدیم تا چه اندازه در عرصههای گوناگون جوانانی از گوشهگوشه ایران زمین برای وطنشان افتخار آفریدهاند. پس علاقهمندیهای خود را با جدیت بیشتری دنبال کنید و باور کنید در این جهان هیچ چیز دستنیافتنی نیست.