نتانیاهو، وزیر دادگستریاش و تمام اعضای کابینه فعلی، مخالفت خود را با رد تعدیل انجام گرفته بر قانون اساسی اعلام کردند. به نوشته رسانه عبریزبان وابسته به روزنامه یدیعوت آحارانوت، اعضای کابینه نتانیاهو ادعا کردند که قوهقضاییه صلاحیت انجام چنین کاری را ندارد. این وزرا تاکید دارند که در صورت ابطال این قانون شرایط اسرائیل وضعیت خطرناکی پیدا خواهد کرد.با وجود روابط پیچیده و پر تنش میان بنیامین نتانیاهو نخستوزیر و یوآو گالانت وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، آنها در یک موضوع اتفاقنظر دارند و آن، افزایش عملیات مقاومت فلسطین در کرانه باختری است. نتانیاهو که قدرت هضم این حجم از بحران و مدیریت آن را از دست داده، چشمانش را بر بحرانهای داخلی صهیونیستها، کشتارهای مستمر شهرکنشینان در کرانه باختری رود اردن و درخواستهای مکرر برای جنگ مذهبی علیه فلسطینیان بهوسیله وزیران تندروی تلآویو بسته است.
فرافکنی صهیونیستها علیه ایران
در این میان، نتانیاهو با هدف تمرکززدایی از بحرانهای بیشماری که تلآویو با آن مواجه است، تلاش میکند تا نام ایران و گروههای مقاومت را بهصورت مکرر بر زبان آورده تا بلکه به این وسیله، سهم سیاستهای خود در خلق تنشهای مزمن در اراضی اشغالی را در نزد افکار عمومی کاهش دهد! اما این روایتسازی کاذب راه به جایی نبرده است. به عبارت بهتر، احزاب تندروی کابینه رژیم صهیونیستی و نتانیاهو تمام بحرانهای بیشمار داخلی را نادیده میگیرند و ایران را به دشمنی متهم میکنند تا به این وسیله بتوانند همه طرفهای رژیم اشغالگر را متحد و اینگونه القا کنند که تهدید کنونی ایران کاملا متفاوت از تهدیدهای قبلی است. نخستوزیر رژیم صهیونیستی پس از عملیات مقاومت فلسطین که هلاکت یک شهرکنشین و زخمیشدن شهرکنشینی دیگر در نزدیکی الخلیل در سرزمینهای اشغالی را در پی داشت، مدعی شد: در بحبوحه حملاتی هستیم که بهوسیله ایران و متحدانش حمایت، هدایت و تأمین مالی میشود. این عملیات تنها دو روز پس از حمله دیگری از سوی مقاومت فلسطین انجام شد که به هلاکت دو شهرکنشین رژیم اشغالگر قدس در حومه نابلس واقع در شمال کرانه باختری انجامید.
ناظران میگویند، هر عملیات مقاومت فلسطین علیه نظامیان رژیم اشغالگر یا شهرکنشینان مسلح معمولا با حملات متعدد و وحشیانه علیه فلسطینیان ازجمله مردم، خانهها و اموال عمومی مواجه میشود. درواقع روزی نیست که فلسطینیان آن را بدون خشونت صهیونیستها به شب رسانده باشند. با وجود این، گزارشهای سازمان ملل متحد و سازمانهای حقوقبشری بینالمللی نشان میدهند، امسال خشونتآمیزترین سال در کرانه باختری در نزدیک به دو دهه اخیر بوده است. طبق بیانیه فرستاده سازمان ملل متحد در غرب آسیا، خشونتهای کرانه باختری نگرانکننده است. در سال جاری میلادی نظامیان رژیم اشغالگر و شهرکنشینان مسلح بیش از ۲۰۰ فلسطینی را در ازای هلاکت حدود ۳۰ صهیونیست به شهادت رساندند. دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی در امور بشردوستانه نیز در نتیجهای مشابه اعلام کرد: در شش ماهه نخست سال جاری نزدیک به ۶۰۰ حمله از سوی شهرکنشینان صهیونیست به فلسطینیان گزارش شد. این حملات به جان باختن فلسطینیها و خسارتهای مالی منجر شدهاست. نکته قابلتأمل اینکه برخلاف ادعای صهیونیستها، در هیچیک از گزارشهای نهادهای بینالمللی نامی از ایران برده نشده و حتی جریان مداوم گزارشها درباره خشونتهای جاری صهیونیستها، تحریکات یا در برخی مواقع درخواستهای آشکار برای نسلکشی فلسطینیان بهوسیله شهرکنشینان و سران آنها در کابینه نتانیاهوست.
اتفاق دیگری که اخیرا رخ داده، مربوط به شورش در حرفهایترین لایه و سطح ارتش رژیم اشغالگر قدس است. منابع موثق درخصوص جزئیات شورش در پایگاه تیپ گولانی میگویند، آنچه از طریق شبکههای اجتماعی درباره شورش در این پایگاه به بیرون درز یافته، این است که گروهی از نظامیان در یکی از اردوگاههای رژیم صهیونیستی ضمن فریاد کشیدن و پرت کردن وسایل و سلاحهای خود در این پایگاه دست به شورش زدند. براساس آنچه روزنامه یدیعوت آحارانوت نوشته است فرماندهی عالی ارتش رژیم اشغالگر تحقیقات در این خصوص را آغازکرده است، هرچند که فرماندهی و رئیسکل ستاد ارتش رژیم صهیونیستی علت این حادثه را بیان نکردهاند و بیانیه رسمی هم درخصوص این حادثه صادرنشده است اما به نظر میرسد شورش درداخل ارتش رژیمصهیونیستی نتیجه مخالفت با چیزی است که قانون«خدمت سربازی» نامیده میشود.
ائتلاف کنونی حاکم بر رژیم اسرائیل به ریاست بنیامین نتانیاهو، به نظر میرسد با خدمت اجباری حریدیها (یهودیان متدین افراطی) مخالفت کرده و این شورش، واکنشی به قانون مذکور است. در هر صورت، طی روزهای اخیر مقامات اسرائیل از نارضایتیها در نهاد نظامی، در میان نظامیان و فرماندهان میانرده صحبت کردهاند. این نارضایتیها البته به اختلافها درباره اصلاحات قضایی هم مربوط میشود و آنچه مشاهده کردیم شاید بخشی از درگیریهایی باشد که در حال حاضر در اسرائیل رخ میدهد که به درون نهاد نظامی اسرائیل رخنه کرده است. این شورش درست در حالی رخ میدهد که طبق برخی گزارشها، کابینه نتانیاهو در حال ارائه طرحی برای سرمایهگذاری بیسابقه به ارزش حدود ۲۰۰ میلیون دلار در شهرکهای غیرقانونی صهیونیستها در کرانه باختری است. هرچند مبالغ تخصیص یافته بهطور کامل مشخص نیست اما انتظار میرود رقم کل به میزان قابلتوجهی افزایش یابد. این طرح به شهرکهای غیرقانونی اجازه میدهد از وجوه درنظر گرفته شده برای هر هدفی که مدنظر دارند، ازجمله ساخت شهرکهای جدید، پاسگاهها، پاکسازی قومی فلسطینیان و هموار کردن مسیر الحاق کرانه باختری استفاده کنند. بدیهی است نتیجه این روند، چیزی جز اضمحلال بسیاری از بنیانهای رژیم جعلی صهیونیستی نیست.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: