به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛درمراسم افتتاح این مرکزمصطفی زید آبادی،مدیرامور ایمنی بهداشت و محیط زیست مجتمع مس سرچشمه طی سخنانی گفت:درسالهای گذشته درامورایمنی و طب،کار یک واحد روانشناسی وجودداشت که یک سری خدمات را به مجموعه کارنان ارائه می داد،اما به این نتیجه رسیدیم که به مقوله سلامت روان اهمیت بیشتری داده شود و بنابراین با یک سری از مراکز مشاوره درشهرستانهای سیرجان رفسنجان،شهربابک و کرمان وتفاهم نامه ای برای مراجعه رایگان همکاران منعقد شد.
وی با بیان اینکه با توجه به نیازی که دراین خصوص احساس می شد؛از روانشناسان مجرب درمجتمع دعوت به عمل می آمدتا در برخی از روزهای هفته درشهرمس حضور داشته باشند گفت:درغربالگری ها و ارجاعاتی که از کمیته انضباطی صورت می پذیرفت به این نتیجه رسیدیم که بهترین خدمت بحث اقدامات روانشناسی هست و تصمیم براین شدتا پیگیری لازم جهت اخذمجوز برای یک مرکز برای این مجتمع و صنایع ملی مس انجام پذیرد؛ازسوی دیگر با همکاری دوستان کمیته سلامت روان مجتمع هم تشکیل شدو اهداف و برنامه هایی خواهد داشت وامیدوارم در سالهای آتی با ایده های خوبی که دارند بتوانیم این بحث را ارتقا بدهیم.
سمیه حداد،مسئول مرکز مشاوره مجتمع مس سرچشمه نیز طی سخنانی ضمن تقدیر ازخدمات بهزیستی اظهارداشت:امروزگرد هم آمدیم که اتفاق خوبی را رقم بزنیم و ان هم افتتاح مرکز مشاوه مجتمع مس سرچشمه است .
وی با اشاره به اینکه سالهاست که خدمات مشاوره جایگاه ویژه ای در جامعه دارد و بهزیستی و سازمان نظام مشاوره سالهاست که خدمات موثری را در این خصوص انجام می دهندگفت:با اینکه سالها درمجموعه مس سرچشمه مرکز مشاوره وجود داشت اما کسی به فکر اخذ مجوز از نهاد رسمی نبود،لیکن از ابتدای سال ۱۴۰۲تلاش کردیم تا برای این مرکز اخذ مجوز نماییم که این مهم امروز صورت پذیرفت و امروز شاهد افتتاح آن هستیم.
مسئول مرکز مشاوره مجتمع مس سرچشمه اذعان داشت:این مرکز با ارائه مشاوره در مباحث شغلی،خانواده،موضوعات فردی و تحصیلی کار خود را آغاز کرده و در بخش دوم نیز ارائه مشاوره دربخش خدمات صنعتی و سازمانی است که با توجه به ارگونومی درمحیط کاِر و روابط انسانی نقش پررنگتری را درانگیزش شغلی ایفا می کند.
وی افزود:دراین مجموعه بسته به نیاز مراجعین غربالگری؛مشاوره و خدمات مددکاری انجام می پذیرد و بسته های حمایتی نیز وجود دارد که درکنار خدمات ارائه میشود.
سمیه حداد،افزود:ازابتدای سال تاکنون ۳۰ هزارو چهارصد ساعت خدمات مشاوره درمباحث خانواده ؛ کودک و نوجوان،تحصیلی و...ارائه شده و به مناسبت هفته سلامت روان نیزضمن برپایی نمایشگاه سلامت روان دو همایش برای کارکنان و خانواده های آنها برگزار گردیده است .
علیرضاوحیدزاده،مدیرکل بهزیستی استان کرمان نیزدرمراسم افتتاح مرکز مشاوره وخدمات روانشناختی مجتمع مس سرچشمه اظهارداشت:بهزیستی دستگاه ارائه دهنده خدمات اجتماعی است اگرچه در مباحث حمایتی هم نقشی را ایفا می کنیم ولی عمدتا حمایتمان در بحث خدمات اجتماعی می باشد.
وی با تقدیر از مجموعه مس سرچشمه بدلیل سالها تلاشش در جهت ارتقا سلامت روان کارکنان این مجموعه گفت:سطح بندی خدمات بهزیستی درسه سطح است،سطح اول مداخلات مددکاری است؛سطح دوم ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی می باشدو درسطح سوم نیز بحث مداخلات درمانی است که توسط روان درمانگرو روانپزشک صورت می پذیرد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان اظهار داشت:ترجیح میدهیم که به این سطح بندی تعمق ببخشیم و ۲سال است که برای غربالگری ها ابزارسازی می کنیم تا بتوانیم نقش مهمی را در ترسیم آینده یک زندگی سالم داشته باشیم.
وی افزود:با توجه به اینکه طرح واره های ذهنی دردوران کودکی شکل گرفته و در دوران بزرگسالی تبدیل به عادتهای رفتاری می شوند برنامه ریزی برای ساختن ابزارهایی جهت غربال گری دردوره کودکی انجام پذیرفت تا بچه ها و کسانی که دچار اختلال می باشند شناسایی و به افرادی که در این زمینه متخصص می باشند ارجاع گردیده تا بتوانند با مداخله بهنگام ازورود افرادی با ناهنجاری های اجتماعی به جامعه پیشگیری نمایند.
وحیدزاده،با اشاره به اینکه به شهرستانی مراجعه نمودیم که دارای درصدبالای طلاق بود افزود:درروند غربالگری مشاهده کردیم که هم خانواده هم فرزندان و اطرافیان دچار آسیب شده اند و درارزیابی ها مشخص شد علیرغم تصور عمومی که مسائلی ماننداعتیاد را عامل اصلی طلاق می دانند،در ده دلیل اول طلاق،اولین مورد بی توجهی بود و پس از آن بی احترامی و سپس عدم مسئولیت پذیری و قابل توجه اینکه اعتیاد در رده نهم تا دهم قرارداشت،یعنی عمومامسائل بین فردی و تعاملات بین فردی عامل اصلی آسیبها بود.
وی اذعان داشت:شناسایی ناهنجاری ها و ارجاعات درست می تواندحتی بدترین شکل رابطه ها را ترمیم کند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان ضمن تقدیراز مجموعه مس بابت حساسیتی که نسبت به خدمات اجتماعی دارنداظهار داشت:امیدوارم این ساختارتوسعه پیدا کرده وبه مرکزجامع خدمات اجتماعی تبدیل شود که بتوان همه سطوح مداخله را در این مرِکز داشته باشیم.
رضارحیمی،مدیرگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در این مراسم گفت:سیاست این است که مراکز جامع سلامت روان درجای جای کشورایجادشده و گسترش پیدا کندکه یکی ازاین مراکز همین مرکز مشاوره سرچشمه است که باید گسترش پیدا کند.
وی افزود:نیازضروری این مجتمع صنعتی با توجه به سختی کار و شیفت کاری،سنگین بودن نوع کار وجودچنین مرکزی بود که در ادامه برنامه درمان تخصصی این عزیزان مد نظر است.
مدیرگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بابیان اینکه مراکز جامع میتواند همه خدمات اجتماعی راِ ارائه دهدگفت:با توجه به سختی کار،مشکلات خانوادگی،اضطراب و ... رو به افزایش است ومی طلبد برنامه که سلامت روان جامع و کاملی داشته باشیم و البته موضوع مهارتهای زندگی نیزمهم است و نیازبه تلاش مضاعف داردکه آمزش گسترده مهارتهای زندگی را ارتقا بخشیم.
محمدرضا رحمانی،معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری رفسنجان دراین مراسم با بیان اینکه نکته ای که در ایران توجه نمی شود اما در جهان توجه می شودعلاوه برسلامت روان و جسم،سلامت معنوی است گفت:انسانهایی که معنوی هستند و در عوالم بالا سیر میکنند راحت تر زندگی می کنند و از سلامت روان بهتری برخوردارند،در دنیای امروز وسایل آسایش را دارند،اما آرامش را نه وهرچه تکنولوژی جلو میرود آسایش فراهم میشود،اما بیماری های روان بیشتر میشود و تحت تاثیر آن جسم هم آسیب می بیند.
وی افزود:می گویند عقل سالم دربدن سالم است،اما بایدبگوییم عقل سالم درروان سالم است ،چه بسا افرادی که بدنشان سالم است ولی روان سالم ندارندو برعکس افرادی وجود دارندکه جسم سالم ندارند،اما خوب زندگی میکنندو طرح و برنامه دارند.
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری رفسنجان گفت:شایدخیلی از مسائلی که ما بخاطرش دچار اضطراب و استرس و افسردگی می شویم ناشی از این است که نوع نگاه ما به دنیا نگاه مادی است و حضرت امیر(ع) میفرمایند اگر میخواهی به آرامش برسی در زندگی مادی به پایین دست و درزندگی معنوی به بالادست نگاه کن،پس میبینیم که ۱۴۰۰سال پیش در دینمان درمورد سلامت روان توصیه داشتیم.
حسین محققی،مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز با تقدیر از خدمات بهزیستی درخصوص جامعه کارکنان و خانواده های آنان اظهار داشت:چند سال است که به دنبال ایجادمرکز مشاوره درشهر مس بودیم تا هم پرسنل و هم ساکنان شهر و خانواده هایشان بتوانند ازخدمات آن استفاده کنند.
محققی،با بیان اینکه 2400خانواده درشهر مس زندگی می کنند گفت:شهر مس بزرگترین مجتمع کشور است که درجوار یکی از بزرگترین معادن دنیا با ذخیره ای بیش از ۹ میلیاردتن قرار گرفته و ما در این مجموعه بزرگ کار میکنیم ،تولید می کنیم و ارائه خدمت می کنیم،تولیدی که پشتوانه این کشور است و هرگوشه این مملکت را که نگاه کنید نامی از مس وجود دارد و این خیلی مهم است که به سلامت کارکنانمان توجه داشته باشیم.
وی افزود:ما بیش از۲۰هزار نیرو داریم که در بخش تولید و پیمانکاری و... کارمی کنندو بحث سلامت روان و سلامت روحی بسیار مهم است و جایگاه والایی خواهد داشت چرا که اگرما بتوانیم به تولید بالا دست پیدا کنیم الزام این است که کارکنان مان با آرامش خاطر کارکنند .
مدیرمجتمع مس سرچشمه با اشاره به اینکه همیشه سعی میکنیم پرسنل را آرام کنیم که تنش ها و فشار عصبی خویش را به منزل نبرده و خانواده را درگیر نکنند اظهار داشت:در کنار همه اقدامات انجام شده برای آرامش و سلامت روان کارکنان مجموعه نیاز بود یک مرکز مشاوره هم داشته باشیم چرا که همه ما نیازداریم که حرف بزنیم ودرد دل کنیم.
وی با بیان اینکه ازمعاونین و مدیران مجموعه میخواهم که انرژی خوب به بچههایتان بدهید اذعان داشت:ازمراجعه به مرکز مشاوره نهراسیم از انگ زدن نترسیم،گفتمان کنیم،چیزهایی که درونمان هست را بیرون بریزیم و با آرامش خاطر سمت خانواده برویم، زیرا بحث روان در بین کارکنان خیلی مهم است و ان شالله افتتاح این مرکز باعث خیر و برکات برای پرسنل باشدو شک ندارم که حضوراین مرکز درتولید هم اثر خود را خواهد گذاشت .
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد