«نور۲» و «نور۳» بامداد امروز سه‌شنبه از فاصله نزدیک عبور می‌کنند

ملاقات نورهای ایرانی در فضا

سردار علی جعفرآبادی، فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه دیروز اعلام کرد: ماهواره‌های «نور ۲» و «نور ۳» بامداد امروز سه‌شنبه به کمترین فاصله از یکدیگر رسیده و از فاصله نزدیک هم عبور خواهند کرد. وی این نکته را هم گفت که این تلاقی در تاریخ ۲۵ مهر، ساعت ۵ بامداد به وقت تهران و یک و ۳۰ دقیقه بامداد به وقت جهانی (UTC) و در ارتفاع ۴۵۰ کیلومتری زمین، بر فراز اقیانوس هند رخ خواهدداد. یکی از برنامه‌های پیش‌بینی شده برای این ملاقات، ارزیابی‌های نسبی ماهواره‌ها از وضعیت یکدیگر خواهدبود.
کد خبر: ۱۴۲۶۳۲۹

ماهواره «نور۳» پنجم مهر با ماهواره‌بر قاصد و توسط نیروی هوافضای ‎سپاه با موفقیت در مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین قرار گرفت. البته برای اولین بار ماهواره‌بر سه مرحله‌ای قاصد نیروی هوافضای سپاه، اوایل اردیبهشت ۹۹ با محموله ماهواره «نور یک» به مدار ۴۳۰ کیلومتری زمین پرتاب شده‌بود. آن ماهواره هم در ثانیه ۴۸۰ پس از پرتاب و در ارتفاع ۴۳۰ کیلومتری با سرعت ۷۶۵۰ متر بر ثانیه توسط مرحله سوم ماهواره‌بر قاصد یک با موفقیت در مدار تزریق شد. 
همچنین دومین پرتاب فضایی سپاه با هدف توانایی تثبیت و نمایش تکرارپذیری توان پرتاب ماهواره با ماهواره‌بر بومی قاصد در ۱۷اسفند۱۴۰۰ انجام و ماهواره «نور۲» هم با موفقیت کامل در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفت که برای اولین بار جمهوری اسلامی ایران را صاحب دو ماهواره در حال کار همزمان در مدار کرد. تزریق ماهواره «نور۲» در پرتاب دوم به مداری با ۷۰ کیلومتر ارتفاع بالاتر یعنی مدار ۵۰۰ کیلومتری نشان داد در پرتاب اول قاصد یک از تمام توان این حامل استفاده نشده و حد نهایی توان آن بالاتر از تخمین‌های مطرح شده بر اساس پرتاب اول بوده‌است. 
امروز نیز، ماهواره تصویربرداری «نور۳»  توسط ماهواره‌بر ایرانی قاصد با موفقیت در مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین قرار گرفت. شایان ذکر است، سپاه با پرتاب «نور۲»  به مدار ۵۰۰ کیلومتری توانسته ارتفاع مداری ماهواره‌های ایرانی را که با موفقیت در مدار تزریق شده‌است، نسبت به عملکرد ماهواره‌بر «سفیر یک» به دو برابر ارتقا دهد.

منظومه‌ای از ماهواره‌های سپاه

با این روندی که سپاه پاسداران برای ماهواره‌های نور در نظر گرفته در آینده نه چندان دور، منظومه‌ای از ماهواره‌ها را در مدار خواهیم داشت و از سوی دیگر مجموعه دریافت‌ها و محصولاتی که این ماهواره از سطح زمین برداشت می‌کند، برای تکمیل نیازمندی‌های اطلاعاتی سپاه هم مورد استفاده قرار خواهد گرفت. البته آخرین ماهواره و پرتاب آن در امتداد نقشه راه پرتاب ماهواره سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شکل زنجیره‌ای در هر مرحله پدیده‌های جدیدتر و مدرن‌تری را رقم زده است. لبه‌های تکنولوژی و فناوری در عرصه‌های مختلف برای اولین‌بار در سطح کشور فتح می‌شود و اکنون این تقاطع و عبور «نور‌۲» و «نور۳» از فاصله نزدیک یکدیگر در فضا از مصادیق این دسترسی‌های سطح بالای ایران در فضاست.

سه‌گانه ماهواره نور چه ویژگی‌هایی دارد؟ 

نور۱- ویژگی‌های ماهواره‌ سال رونمایی ۱۳۹۹
ویژه مخابرات نظامی تصویربرداری و پایش زمین از فضا
حضور در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین
رسیدن به ارتفاع ۳۵۰ کیلومتری 
چرخش به دور کره‌زمین هر ۹۳ دقیقه یک بار 
چرخش بیش از ۱۰هزار بار به دور کره‌زمین تاکنون 
اولین ماهواره ایرانی که طول عمر بیش از یک سال دارد

نور۲- ویژگی‌های ماهواره سال رونمایی ۱۴۰۰
 ویژه عملیات سنجشی و تصویربرداری از سطح زمین
قرار گرفتن در مدار ۷۵ کیلومتر بالاتر از ماهواره نور
سرعتی برابر با ۶.۷کیلومتر بر ثانیه  
دارای قابلیت رصدحوادث از فاصله ۵۰۰ کیلومتری  
دومین  ماهواره نظامیجمهوری اسلامی ایران 
عبور از آسمان ایران ۱۶ بار در هر شبانه‌روز 

نور۳- ویژگی‌های ماهواره سال رونمایی ۱۴۰۲
پرتاب توسط ماهواره‌بر ترکیبی ۳ مرحله‌ای قاصد
قرار گیری در مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین 
تصویربرداری دقیق و با کیفیت از سطح زمین 
محل تثبیت مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین
ماهواره‌ سنجشی و شناسایی 
سرعت ۶.۷کیلومتر بر ثانیه 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها