جام جم آنلاین؛ از حدود یک دهه قبل با ورود گروهک تروریستی داعش به عراق و ناامن شدن آنسوی مرز، درهای مرز خسروی برای سالها به روی زوار بسته ماند و طی این مدت مرزهای دیگری از سمت جنوب برای تردد مشتاقان زیارت عتبات عالیات راه اندازی شد.
با سرنگونی گروهک تکفیری داعش، رایزنی ها برای بازگشایی مرز خسروی دوباره انجام و در نهایت از حدود دو سال پیش بود که این مرز برای تردد زوار اربعین حسینی بازگشایی شد، با اینحال مردم کرمانشاه می خواستند که تردد از این مرز در تمام طول سال ادامه داشته باشد، برای همین مسئولین استانی دوباره پیگیر شدند تا اینکه مرز خسروی برای همیشه بازگشایی شد.
هرچند انتظار می رفت با بازگشایی دائمی مرز خسروی، شاهد رونق دوباره این مرز باشیم، اما هرچه زمان پیش رفت، خبری از رونق دوباره این مرز نشد و کاروان های زیارتی زیادی از این مرز تردد نکردند.
اکنون هم که یکی دو ماهی است مراسم اربعین حسینی به پایان رسیده، تقریبا هیچ کاروان زیارتی از این مرز تردد نمی کند، درحالیکه تردد میلیونی زوار اربعین از این مرز نشان داد که زیرساخت های بسیار خوبی دارد.
اینکه چرا مرز خسروی رونق گذشته خود را هنوز بازنیافته و کاروان های زیارتی عتبات عالیات دیگر از آن ترددی ندارد، موضوعی است که سعید کریمی خو مدیر حج و زیارت استان ، درباره آن اظهار کرد: مرز خسروی ظرفیت و زیرساخت های لازم را برای تردد کاروان های زیارتی عتبات عالیات دارد، اما وجود برخی مسائل باعث شده تا شرکتهای مجری رغبت چندانی برای اعزام کاروان های زیارتی از این مرز نداشته باشند.
وی ادامه داد: یکی از دلایل عدم اعزام کاروان های عتبات عالیات از مرز خسروی بالا بودن هزینه اسکان در مراکز اقامتی واقع در نزدیکی این مرز است.
مدیر حج و زیارت استان اضافه کرد: هرچند پیگیری های زیادی را انجام دادیم تا مراکز اقامتی قصرشیرین تخفیف هایی را به شرکت های مجری اعزام کاروان های زیارتی بدهند، اما این اتفاق نیفتاد و آنها هم ترجیح می دهند که زوار را از طریق مرز مهران که زائرسراهایی با قیمت هایی پائین دارد، اعزام کنند.
وی اضافه کرد: نبود سیستم حمل و نقل مناسب و بالا بودن هزینه ها در آنسوی مرز خسروی از دیگر مشکلاتی است که باعث شده شرکت های مجری ترجیح دهند، زوار را از مرزهای دیگر اعزام کنند.
کریمی خو در ادامه با بیان اینکه مسئولین استانی باید به مانند زمان اربعین برای مرز خسروی تبلیغات داشته باشند، افزود: همچنین اعطای تسهیلات هم میتواند زمینه ترغیب را برای اعزام زوار از این مرز فراهم کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور ۲۲ شرکت مجری اعزام زوار به عتبات عالیات هستند، گفت: باتوجه به مشکلات پیش آمده، بنا داریم در کرمانشاه هم یک شرکت مجری را راه اندازی کنیم و صفر تا ۱۰۰ خدمات اعزام زوار استان را از طریق همین شرکت و از طریق مرز خسروی انجام دهیم.
وی یادآورشد: همچنین با استانهای دیگر رایزنی هایی داشته ایم تا زوار خود را با قطار و یا هواپیما به کرمانشاه منتقل کرده و از طریق مرز خسروی راهی عتبات عالیات شوند.
به گفته این مسئول، در حال حاضر هزینه اعزام هر زائر به عتبات عالیات بین پنج میلیون و ۵۰۰ تا شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای شش یا هفت شب اقامت است.
وی اضافه کرد: هم اکنون هر هفته یک تا دو کاروان از کرمانشاه عازم عتبات عالیات می شود و پیش بینی می کنیم در ماه های آینده تعداد اعزامها افزایش پیدا کند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد