کاروان ایران با ۱۷مدال طلا بعد از چین، بهترین هستند

سکوی افتخار مادری

کاروان ایران روز نخست پاراآسیایی را با ۹ طلا و ۲۴ مدال تمام کرد

توفان طلا

همین قدر طوفانی، همین قدر غیر قابل پیش‌بینی. درست مثل آب و هوای شهر هانگژو که یک روز ساکنانش را با باران پاییزی خیس می‌کند و یک روز با هوای مرطوب و شرجی تابستان غافلگیر. اما ورزشکاران ما در همان روز نخست نشان دادند این کاروان به دنبال رویاهای بزرگ است. کسب ۹ مدال طلا، ۹‌نقره و ۶‌برنز برای کاروان «فرزندان ایران» در روز نخست بازی‌های پاراآسیایی هانگژو، یک دوشنبه بی‌نظیر را برای ورزش ایران رقم زد.
کد خبر: ۱۴۲۷۳۲۳
نویسنده رضا پورعالی - گروه ورزش

سارا و اولین مدال 

این جا پر است از قصه‌های خواندنی. سارا عبدالملکی را که یادتان است؛ عضو سابق تیم‌ملی راگبی که دی ماه۹۴ در مسیر کرمانشاه به تهران دچار سانحه رانندگی شد. چندین عمل جراحی سنگین روی ستون فقرات، نخاع، کتف، دست چپ، ریه‌ها و دنده‌هایش انجام شد تا بتواند به کمک ویلچر به زندگی ادامه دهد. همان دختر بعد از‌ ۸سال شد نخستین مدال‌آور کاروان «فرزندان ایران» در هانگژو. سارا که عاشق قایقرانی بود در کایاک به مدال برنز رسید و این‌ چنین خوشحالی‌اش را ابراز کرد: مسیر سختی را طی کردم و مدالم را به تک‌تک مردم ایران، خانواده، مربیانم و همین‌طور همه کسانی که در فدراسیون برایم زحمت کشیدند، تقدیم می‌کنم. نمی‌توانم بگویم راهی که طی کردم، چقدر سخت بود و حالا بابت کسب این مدال بسیار خوشحالم. بعد از کسب مدال برنز این رقابت‌ها می‌توانم بگویم که خیالم راحت شد. موضوعی که خیلی بیشتر خوشحالم می‌کند، این است که مدال اول کاروان را من گرفتم.

اولین طلایی‌ها

دیروز پرتاب‌ها روی طلا بود و اولین مرد طلایی کاروان ایران هم امیر‌حسین علی‌پور. او با رکورد ۱۳.۹۲ متر قهرمان پرتاب وزنه کلاس F۱۱ شد؛ آن‌هم در شرایطی که نزدیک‌ترین رقیبش، یک ایرانی بود. مهدی اولاد در همین رقابت ۱۳.۳ متر وزنه را پرتاب کرد تا شاهد اولین سکوی دوگانه طلا – نقره در هانگژو باشیم. جالب آن‌که همین موفقیت در پرتاب نیزه بانوان هم برای ایرانی‌ها تکرار شد. این بار هاشمیه متقیان با پرتابی به بلندای ۲۲.۹۱ متر قهرمان‌ پرتاب نیزه بازی‌های آسیایی شد و زینب مرادی با رکورد ۲۲.۱۳ متر در جایگاه دوم ایستاد. یک طلا - نقره دلچسب دیگر با طعم رکوردشکنی. متقیان رکورد خودش در بازی‌های آسیایی۲۰۱۸ را ۱۹سانتی‌متر افزایش داد تا همچون جاکارتا در هانگژو هم طلایی شود. متقیان که نخستین بانوی طلایی ایران در هانگژو لقب گرفت، بعد از این موفقیت گفت: «خوشحالم در سومین حضورم در بازی‌های آسیایی، همچون دو دوره قبلی موفق به کسب مدال شدم. هدفم کسب مدال طلا بود و می‌خواستم بهترین خودم باشم. قول می‌دهم در مسابقات جهانی سال آینده باز هم افزایش رکورد داشته باشم.» 

طلا، تقدیم به کودکان شهید غزه

بعد از پرتاب‌های طلایی امیر‌حسین علیپور و هاشمیه متقیان، طلاهای بعدی هم در همان روز نخست شروع رسمی بازی‌های پاراآسیایی هانگژو از راه رسید. سعید حسین‌پور در بخش کانوی مردان، امان‌ا... پاپی در ماده پرتاب نیزه کلاس F۵۷ و سیدمیثم بنی‌طبا در وزن منهای ۶۰کیلوگرم کلاس J۱ پاراجودو، طلایی‌های بعدی کاروان‌بودند. در این بین پاپی هم رکورد بازی‌ها را به میزان ۶۴ سانتی‌متر شکست. با این حال مدال طلای پرتاب دیسک زنان حلاوت دیگری داشت. در این ماده و در کلاس F۵۳، الناز دارابیان با رکورد ۱۴.۲۵ تر ضمن شکستن رکورد آسیا که پیش از این هم در اختیار خودش بود، صاحب مدال طلا شد و حنان کعب‌امیر، دیگر ملی‌پوش ایران با بهترین پرتابش به میزان ۱۱.۵۵متر به مقام نایب قهرمانی رسید و صاحب گردن‌آویز نقره شد.
دارابیان که در پاراآسیایی جاکارتا هم طلایی شده بود، پس از کسب دومین طلای خود در این بازی‌ها گفت: خوشحالم که کمتر از سه ماه توانستم با ارتقای رکورد خودم و در کنار تلاش بی‌وقفه مربی‌ام خانم الهه شیعه به مدال طلا دست پیدا کنم.
وی با اشاره به این‌که مدال طلای خود را به تمام کودکان شهید غزه تقدیم می‌کند، گفت: مظلومیت مردم غزه و فلسطین بخصوص کودکانی که در بیمارستان المعمدانی به شهادت رسیدند ما را داغدار کرد و همه ما آن را محکوم‌می‌کنیم.

سکوی تاریخی

حکایت طلای هشتم کاروان ایران در روز نخست، حکایت ویژه تری بود. پرتاب دیسک کلاس ادغامی F۵۱-۵۲-۵۳  مردان آخرین ماده‌ای بود که رقابت‌های آن در روز نخست مسابقات پارادوومیدانی برگزار شد که علیرضا مختاری با رکورد ۳۸.۲۲متر قهرمان شد و طلا گرفت، اسدا... عظیمی با ۵۷.۲۱ نایب قهرمان شد و رشید مسجدی با رکورد ۷۱.۲۰متر به مدال برنز دست یافت. به این ترتیب برای نخستین بار هر ۳ مدال از آن ایرانی‌ها شد تا در مراسم اهدای مدال، سه ‌پرچم کشورمان در کنار هم به اهتزاز در بیاید. این سه مدال‌آور‌ با اشاره به این‌که برای رسیدن به این موفقیت سختی‌های زیادی را متحمل شده‌اند گفتند: خدا را شاکریم که کمک کرد تا روز ماندگاری برای پارادوومیدانی ایران رقم بخورد و یک سکوی کاملا ایرانی را شاهد باشیم.

دوباره سینا، دوباره شاهین

دیروز سینا ضیغمی‌نژاد و شاهین ایزدیار در ماده ۱۰۰متر قورباغه SB۹ بازی‌ها به مدال‌های خوشرنگ طلا و نقره دست پیدا کردند و جالب آن‌که همین سکو در ماده ۱۰۰متر کرال هم تکرار شد. به این ترتیب سینا ضیغمی‌نژاد شد نخستین ورزشکار دو طلایی کاروان ایران در هانگژو.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها