رهبران و اندیشیمندان دینی در در همایش بین‌المللی محکومیت جنایات در غزه:

کشتن کودکان و زنان بی دفاع مورد قبول هیچ دینی نیست

همایش بین‌المللی رهبران و اندیشمندان دینی برای محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه امروز چهارشنبه سوم آبان در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
همایش بین‌المللی رهبران و اندیشمندان دینی برای محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه امروز چهارشنبه سوم آبان در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
کد خبر: ۱۴۲۷۵۹۳
نویسنده فتاح غلامی - جام جم آنلاین

در ابتدای این جلسه، پیام تصویری مار آور سوم روئیل، پاتریارک و رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری درباره اتفاقات اخیر در نوار غزه پخش شد.  

وی در این پیام با اشاره به کشته شدن زنان، کودکان و انسان‌های بی‌گناه در حمله رژیم صهیونیستی گفت: ما به عنوان مسیحیان ایمان داریم که خداوند ما را به صورت و شکل خود آفریده است و به ما حیات بخشیده تا از زندگی انسان‌ها حفظ و حراست کنیم.

رهبر کلیسای شرق آشوری ادامه داد: اینگونه اتفاقات غیر انسانی اخیر که منجر به کشتن انسان‌های بی‌گناه می‌شود، محکوم می‌کنیم، به ویژه بمباران کلیساها، معابد، بیمارستان‌ها و دیگر مراکزی که برای حیات بخشیدن به انسان‌ها تأسیس شده‌اند و افرادی که در این اماکن پناه گرفته بودند.

این رهبر دینی مسیحی خاطرنشان کرد: از همه ملت‌های جهانی به ویژه از سازمان ملل می‌خواهیم که بر اساس وظیفۀ ذاتی خود که همانا برقرار عدالت و صلح است، نقش فعالی در متوقف کردن اینگونه اقدامات غیر انسان در برخورد با انسان‌های بیگناه داشته باشد و نیز به عنوان مسیحیان، همگام با دیگر ابنای بشر دعا می‌کنیم که خداوند صلح و آرامش را در اقصی نقاط جهان برقرار کند. جنگ‌ها و کشتار کودکان و زنان و افراد سالخورده متوقف شود که آن‌ها نیز همانند دیگر انسان‌ها بتوانند در صلح و آرامش زندگی کننند و هرکه بتواند حقش را بگیرد، زیرا خداوند عادل است و حق انسان‌ها را می‌دهد.

در ادامه جلسه آیت الله احمد مبلغی با بیان این‌که با دو گفتمان دینی و انسانی می‌توان در ارتباط با فجایعی که در یک جامعه اتفاق می‌افتد برخورد کرد گفت: دین در یک مرحلۀ ما بعد انسانیت قرار دارد و ابتدا باید زیرساخت‌های انسانی شکل بگیرد و پس از آن انسان استعداد تدین به دین و التزام به ارزش‌های دینی پیدا کند و تا وقتی زیرساخت‌هایی مثل عقل، عاطفه و رویکرد‌های اخلاقی و عدالت خواهی در انسان‌ها ایجاد نشود پیام‌های دینی اساسا مسموع واقع نمی‌شود.

وی اضافه کرد: امام حسین در روز عاشورا وقتی دید دشمن دست به غارت خیمه‌ها زده و به کودکان و زنان حمله می‌کند از دین سخن نگفت بلکه فرمود اگر دین ندارید، دست کم در دنیای‌تان آزاده باشید. امام از گفتمان دین به گفتمان انسانی می‌روند.

مبلغی با اشاره به این‌که امروزه بسیاری از سران استکبار در برابر جنایات رژیم صهیونیستی که اساساً روی تمام جنایت‌پیشه را سفید کرده و تا جایی پیش رفته که قتل اطفال برایش مثل آب خوردن شده و تا کنون ۳۰۰۰ کودک را کشته‌اند. این تعداد کشتار نشان می‌دهد اساساً انسانیت از بین رفته است.

مبلغی تاکید کرد: آن‌ها که انسان نیستند، اما به آن‌هایی که از صهیونیست‌ها حمایت می‌کنند مثل آمریکا و فرانسه باید گفت اگر حرمتی به مقدسات و معابد و مساجد قائل نیستید، حداقل در دنیای خود آزاده باشید. به جای اظهار تأسف به جنایت آنان، نسبت به کشته شدن جانیان صهیونیستی اظهار تأسف می‌کنید؟ قطع آب، قطع برق، کشتن کودکان، کشتن زنان، خراب کردن مساجد، خراب کردن کلیسا‌ها و بدتر از همه، از بین بردن بیمارستان‌ها مجموعه‌ای است که در مقابل چشم همگان به کرات در حال انجام است. در اینجاست که وجدان انسان‌ها بیدار شده است. امروز اعتراض کنندگان صرفاً مسلمانان نیستند بلکه امروز در تمام کشور‌ها مشاهده می‌کنیم این وجدان انسانی به درد آمده است.

وی افزود: وقتی جنایت‌ها از خط قرمز انسانی عبور می‌کند، وجدان‌های انسان تکان می‌خورد؛ لذا رژیم صهیونیستی دو بار باخته است: یک بار در حملۀ مبارزان فلسطینی و یک بار برابر افکار عمومی که مختصر اعتبارشان از بین رفت. امروز شرایطی پیش آمده که باید آن را پاس کرد: یکی زمینۀ وحدت اسلامی که بین کشور‌های اسلامی از حیث ابعادی شکل گرفت. این وحدت پیرامون مردم مظلوم فلسطین شکل گرفته است. دستگاه دیپلماسی کشور باید از این فرصت استفاده کند.

مبلغی ادامه داد: وضعیت دومی که رخ داده، این است که جنایت‌های صهیونیست‌ها یک «یوم تبلی السرائری» را خلق کرده است. امروزه همه می‌دانند آمریکا با چهره‌ای مزورانه خود را به جهانیان شناساند. پس چهرۀ آمریکا برملا شد. نکتۀ بعد این‌که حقانیت فلسطین آشکار شده است. اگر ما در برابر تجاوز به انسانیت ساکت بنشینیم، نادیده گرفتن ادیان از بین می‌رود.

سخنران بعدی جلسه مولوی اسحاق مدنی رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بود که از سه گروه خواست تا برای فلسطین و مردم مظلوم آن کشور دلسوزی کنند.  

وی تاکید کرد: گروه اول خود فلسطینی‌ها که کسانی به عنوان مهاجر به سرزمینشان می‌آیند و آن‌ها را از خانه و کاشانه شان بیرون می‌کنند و در اراضی آن‌ها خانه می‌سازند.
مدنی اضافه کرد: گروه دوم پیروان ادیان هستند، چون فلسطین محل توجه ادیان مسلمان، مسیحی و یهودی است و رژیم صهیونیستی بدون هیچ ضابطه‌ای بدترین ظلم‌ها را مرتکب می‌شود و از این رو همه پیروان ادیان الهی وظیفه دارند تا از فلسطین حمایت کنند.  

رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: گروه سوم انسان‌های آزاده هستند که باید از این قتل و کشتار اعلام انزجار کنند. همانگونه که مردم الجزایر فرانسوی‌ها را بیرون کردند مردم فلسطین هم باید یک دست اسرائیلی‌ها را بیرون کنند. مسلمان و فلسطینی‌ها و انسان‌های آزاد دست به دست هم خواهند داد و این‌ها را بیرون خواهند کرد. آن‌ها از عاقبت ظلم باید بترسند و بر خودشان رحم کنند.

 خاخام یونس حمامی لاله زار رهبر دینی کلیمیان ایران سخنران بعدی این همایش بود. او با استناد به تورات و با اشاره به جنایات صورت گرفته در غزه تاکید کرد: این رفتار‌ها جنبه دینی و باور‌های دینی بسیار فاصله گرفته چرا که هیچ انسان آزاده‌ای فارق از دین و باورش نمی‌پذیرد که افراد بی‌دفاع و کودکان و زنان مورد حمله قرار بگیرند.

وی خاطرنشان کرد: تورات درباره وضعیت جنگی توصیه‌های روشنی دارد و بر این نکته تاکید می‌کند در صورتی که شهری را محاصره کردید ازآسیب رساندن به درختان و دیگر مظاهر طبیعی خوداری کنید. وقتی در کتاب مقدس یهودیان نسبت به پرهیز از قطع درختان توصیه شده پس چگونه می‌توان پذیرفت که در مواجه با انسان‌ها ارزش‌های اولیه زیر پا گذاشته شود. از نظر مبانی دینی کسی که فرد بی‌گناهی را از بین می‌برد مانند آن است که تمام بشریت را نابود کرده است. در ایران سال‌های طولانی است که ادیان کنار هم زندگی می‌کنند و با صلح و ارامش نظر خود را مطرح می‌کنند این رفتار‌ها شایسته هیچ دینی نیست.

کشیش سرکسیسیان، نماینده خلیفه ارامنه گری تهران  با بیان این‌که انسان‌ها باید به یکدیگر در هر شرایطی رحم کنند اظهار کرد: ما با نگرانی و اندوه عمیق، جنایات دمنشانه بی‌سابقه رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین را دنبال می‌کنیم. آنجه امروز در نوار غزه می‌گذرد چیزی جز نسل کشی و جنایات علیه بشریت نیست که بی‌توجهی و بی‌تفاوتی نسبت به آن با آموزه‌ها و دستورات همه ادیان الهی در تضاد است. پرواضح است کسانی که این جنایات را نادیده می‌گیرند خود شریک جرم جانیان محسوب شده و در مقابل وجدان بیدار بشریت و تاریخ و قضاوت خداوند پاسخگو خواهند بود.  

در ادامه کشیش رایان عیسی به نماینگی از خلیفه گری آشوری و کلدانی کاتولیک تهران با بیان این‌که هر نوع جنگ و خشونت محکوم به شکست است و باعث از بین رفتن برادری میان انسان‌ها می‌شود خاطرنشان کرد: نباید اجازه داد تا افکار و قلبهایمان نسبت به شنیدن و تکرار خشونت‌ها و تجاوز‌ها علیه انسان و خدا عادت شوند و عادی به نظر برسند.

وی ادامه داد: هر انسانی از آنچه که در حال اتفاق افتادن د رمنطقه غزه است دچار غم و اندوه است. کمک‌های بشردوستانه به این منطقه باید تشدید یابند و جلوی فجایع انسانی دیگر گرفته شوند. این مهم تنها از طریق گفتگو و میانجی گری کشور‌های دلسوز مسیر خواهد بود. بایستی طالب صلح بود و برای برقرای آرامش در این منطقه هر کشوری به نوبه خود تلاش کند.

کشیش یوبالید الدو نماینده اسقف کلیسا شرق آشوری ایران نیز گفت: در این چند وقت شاهد صحنه‌های ناگواری هستیم که دل هر انسان آزاده‌ای فارق از هر مذهبی به درد می‌آید و این امر باعث ناراحتی و غم است و از سازمان‌های بین‌المللی خیلی ناامید هستیم چرا که خیلی منفعلانه عمل می‌کنند.

وی یاد آور شد: کودکانی که باید بازی کنند و برای آینده برنامه داشته باشند بدون آب و غذا هستند و جامعه بین‌الملل چشمان خود را بسته‌اند و همه می‌خواهند دست دوستی به جنایت کاران بدهند ما تمام این جنایت‌ها را محکوم می‌کنیم و دعا می‌کنیم برای صلح و امنیت در خاورمیانه و کل جهان هستی.

آرش آبایی- انجمن کلیمیان ایران- نیز پیام جامعه کلیمیان را قرائت کرد.

در ادامه، نماینده زرتشتیان ایران با بیان این‌که افرادی که داعیه دار حقوق بشرند و حقوق حیوانات را هم مدنظر دارند، وقتی کشتار مردم بی‌گناه را می‌بینند، سکوت می‌کنند! جای تاسف دارد اظهار کرد: آن‌ها که در رأس نشستند، به خاطر قدرت طلبی‌شان، جان انسان‌ها را مورد تهاجم قرار می‌دهند. این جهان نظمی دارد و باید بر اساس آن رفتار کنیم. اگر به این قاعده عمل نکنیم، اختلاف برطرف نمی‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها