به گزارش جام جم آنلاین ،مدیر عامل شرکت آب منطقهای مازندران گفت: مازندران ۱۲۰ رودخانه اصلی به طول حدود ۷ هزار کیلومتر دارد که بیش از یکهزار کیلومتر از این رودخانهها در محدوده شهری واقع شده و در مواقع طغیانی شدن رودخانهها نیز بیشتر در همین محدودهها شاهد بروز خسارت هستیم.
حیدر داوودیان افزود: از ابتدای امسال تا پیش از وقوع سیل اخیر با صرف اعتباری بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال حدود ۵۹ کیلومتر لایروبی رودخانههای استان در نقاط حادثهخیز انجام شد و یکهزار و ۳۰۰ متر نیز دیوارهسازی داشتیم که نقش مؤثری در کاهش خسارت سیلاب داشت. به همین اندازه نیز از محل تهاتر و ماشینآلاتی که خودمان داشتیم لایروبی و ساماندهی انجام دادیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز به ترتیب ۴۳ و ۷۷ کیلومتر دیوار حفاظتی ساخته شد. حدود ۳ هزار و ۵۰۰ متر لایروبی نیز طی این ۲ سال در استان انجام شد.
داوودیان افزود: در رودخانه سردآبرود حد فاصل سد انحرافی تا دریا نزدیک به یک کیلومتر دیوارهسازی داشتیم که اگر این دیوارها نبود، برخی روستاها مانند نجارکلا و دیوکلا دچار خسارتهای بیشتری میشدند و ممکن بود شاهد آبگرفتگی شدید در این مناطق مسکونی باشیم.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقهای مازندران گفت: در فاصله ۶.۵ کیلومتری سد انحرافی سردآبرود تا دریا ۲۰ نقطه آسیبپذیر شناسایی شده که برای ایمنسازی این نقاط به سه کیلومتر دیوارهسازی نیاز داریم تا در سیلهای بعدی شاهد بروز خسارت نباشیم، زیرا در طغیانهای بعدی قطعا دامنه خسارت از حریم و بستر فراتر خواهد رفت.
وی تصریح کرد: دِبی دوره بازگشت ۵۰ ساله رودخانه سردآبرود حدود ۶۰ متر مکعب در ثانیه است. اما در سیل اخیر دِبی پیک سیلاب ۱۶۵ مترمکعب در این رودخانه ثبت شد که دوره بازگشت بیش از ۲۰۰ ساله را نشان میدهد. دِبی دوره بازگشت ۵۰ ساله پلنگآبرود نیز ۵۷ متر مکعب است که در سیل اخیر شاهد ثبت پیک سیلاب ۱۳۵ مترمکعب بودیم.
داوودیان خاطرنشان کرد: معمولا هیچ کدام از سازههایی که طراحی میشوند با در نظر گرفتن دوره بازگشت ۲۰۰ ساله نیستند. مرسوم است که سدهای انحرافی خارج از محدوده شهرها با دوره بازگشت ۲۵ ساله و در داخل شهرها با دوره بازگشت ۵۰ ساله طراحی میشود. پلهایی که تخریب شدند نیز بر اساس دِبی ۵۰ ساله طراحی درستی داشتند، اما شدت سیل اخیر با دوره بازگشت بیش از ۲۰۰ سال و غیرقابل پیشبینی بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران درباره دلیل وقوع سیل در چالوس، گفت: بارندگی شدید در یک بازه زمانی کوتاه چنین وضعیتی را ایجاد میکند. ما در گذشته بارندگیهای بیشتر از این هم داشتیم، اما خسارتی به جا نمیگذاشت. چون مدت بارش بیشتر بود و شدت کمتری داشت. در همین سیل نیز کلاردشت که در بالادست منطقه زوات قرار دارد بارندگی نداشت، اما بارشهای سنگین و کوتاهمدت در مناطق جنگلی اطراف سد انحرافی ثبت شد که ایجاد سیل را به دنبال داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران گفت: دیوارهای حفاظتی که طی یک سال اخیر در حاشیه رودخانه سردآبرود ساخته شد، نقش زیادی در کاهش خسارتهای سیل ۱۳ آبان داشت.
داوودیان با بیان اینکه در سیل اخیر بیشترین خسارتها در چهار شهرستان عباسآباد، چالوس، نور و سوادکوه ثبت شد، گفت: مجموعا برای رودخانهها در این چهار شهرستان به بیش از ۷ کیلومتر دیوارهسازی نیاز داریم که برای اجرای این مقدار دیوارهسازی و تثبیت بستر باید حدود یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار تامین شود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: