به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در ادامه خبر آمده بود : نخستین نمونه غلتک مخصوص کارخانجات آرد در استان بومی سازی شد این غلتک در گذشته وارد کشور می شد که امروز به یمن متخصصان گلستانی و با همکاری دو شرکت ریخته گری فولاد طبرستان و شرکت اریکو در استان بومی سازی شده است صنایع غلتک طبرستان شرق که مجموعه ای از دو شرکت ریخته گری فولاد طبرستان و شرکت صنایع غلتک شرق که این غلتک را با برند اتریکو تولید کرده است. رحمان ساداتی، مدیر عامل اتریکو و مهدی برقی مدیر عامل فولاد طبرستان نقش مهمی در تولید و بومی سازی این غلتک داشته اند .
خبری بسیار کوتاه اما بسیار خوشایند که حاکی از موفقیتی بزرگ بود، اما بازتاب چندانی در رسانه ها نداشت و میرفت در بین خبرها گم شود . در تماس تلفنی با مدیر عامل شرکت اریکو که از دوستان دوران دبیرستان و از دانش آموختگان دبیرستان ایرانشهر گرگان بود ایشان دعوت کرد تا جلسه ای در محل شرکت برگزار شده و اطلاعات تکمیلی در آن جلسه مبادله شود ، در غروب یک روز پاییزی در محل شهرک صنعتی گرگان 2 واقع در حیدرآباد گرگان به دیدار مدیرعامل کارخانه رفتم و این گزارش ماحصل جلسه سه ساعته ای بود که گذر زمان را هیچکدام احساس نکردیم :
سید امیر حسین ساداتی مدیر عامل شرکت صنایع غلتک شرق با برند تجاری(اریکو) با بیان این مطلب که شرکت خانوادگی آنها از سال1385 پا به عرصه صنعت گذاشته ، با ذکر خاطراتی از پدر مرحومش گفت : مرحوم سید جمال (موسی) ساداتی در سال 1335 ه.ش در تهران پا به عرصه صنعت گذاشت که پس از مهاجرت به شهرستان گرگان در سال 1356و تاسیس و توسعه کارگاههای شخصی خود خدمت بسیار ارزندهای را به صنعت کشور بویژه شمال ایران ارائه کرد و پس از درگذشت وی در سال 1381، فرزندان او با توسعه و گسترش علمی و عملی آموختهها و تجربیات خود و برقراری ارتباط با شرکتهای اروپایی، شرکت صنایع غلتک شرق را در سال 1385 به ثبت رساندند و در این راستا کارخانهی تولید غلتکهای فوق دقیق صنعتی (غلتک آسیاب آرد در دو تیپ آجدار و صاف) مورد مصرف صنایع آردسازی که با همکاری شرکت معظم و با سابقه برایتن باخ آلمان به ماشین آلات پیشرفته روز دنیا مجهز گردید، و با ظرفیت تولید 220 دستگاه غلتک در سال و خدمات و پشتیبانی 800 دستگاه در سال 1388 ه.ش به بهرهبرداری رسید .
ساداتی در ادامه سخنان خود گفت : این شرکت هم اکنون برای 43 نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد کرده است.
ساداتی گفت : در دهه 70 کارگاه ساداتی قطعات مختلف کارخانجات آرد را تولید میکرد و با خرید یک دستگاه شیارزن از روسیه و بعدها با اخذ نمایندگی فروش قطعات یک شرکت آلمانی این اقدامات گسترش یافت و اکنون اریکو قادر به ساخت و تولید غلتکهای فوق دقیق صنعتی مورد مصرف بسیاری از صنایع از قبیل کارخانجات تولید ورق گالوانیزه، صنایع آردسازی، چوب و کاغذ، لاستیک و پلاستیک و تجهیزات وابسته این رولها میباشد و در آذرماه سال 1402 موفق به رونمایی از محصول خود در خصوص تولید غلتک آسیاب آرد کشور با حضور فعالان اقتصادی و مدیران استان گلستان شد.
ساداتی ادامه داد : حضور موفق واحدهای تولیدی در سطح بازارهای داخلی و بین المللی و گسترش صادرات، رونق یک استان و در نهایت کشور و ایجاد اشتغال را بدنبال دارد که تمامی این ها مستلزم احترام به کیفیت و نیاز مشتری است.
ساداتی در ادامه سخنان خود گفت : همزمان با واردات و فروش غلتک از آلمان و ترکیه به فکر گسترش بازار هم بودیم که در دهه 90 به علت تحریمها واردات این غلتکها عملا غیرممکن شد که در همان دوره و در سال 97 کارخانه اردی واقع در استان مازندران پیشنهاد کرد که شرکت اریکو با همکاری فولاد طبرستان اقدام به تولید غلتکهای مورد نیاز صنعت آرد در استان گلستان کند هر دو شرکت از این موضوع استقبال کرده و پس از چندین جلسه ، همکاری مشترک آغاز شد و با استفاده از مهندسی معکوس آنالیز مواد و تست های لازم انجام شده و با هدف بهینه سازی غلتکها ، قالب سازی انجام شده و اولین غلتک آزمایشی ساخته به مازندران منتقل و در همان کارخانه پیشنهاد دهنده نصب شد و بهترین جواب ممکن در حین کار از محصول گرفته شد .
ساداتی که بسیار پرهیجان اما بدون اغراق و با تسلط کافی که حاصل تحصیلات دانشگاهی و علم و عمل و تجربه و دانش بود صحبت میکرد گفت : وقتی به یک سطح قابل قبولی از دانش فنی رسیدیم شروع به تولید بیشتر کرده و محصول را به کارخانجات دیگر عرضه کردیم و کارخانجات دیگر آرام آرام با محصول ما آشنا شدند ، مثلا کارخانه ای در خوزستان 40 غلتک از ما خریداری کرده و کل خط تولید را با محصولات ما بسته است . به تدریج سایر کارخانجات هم به ما اعتماد کردند و و تا الان 250 غلتک به 30 کارخانه در سراسر کشور ارسال شده است که به عنوان مثال کارخانه آرد زاهدی در گرگان با وجود این که از غلتکهای آلمانی استفاده میکرد به سراغ محصولات تولیدی کارخانه ما آمد و پس از نصب بسیار راضی بود و در جلسات مختلف رضایتمندی خود را ابراز کرد.
ساداتی با بیان این مطلب که فناوری انحصاری کرونزنی و پرو شات بلاستینگ غلتکها در ایران در اختیار شرکت اریکو هست گفت : در ادامه فرایند تولید غلتکها به سراغ اندازه های دیگر این غلتکها که در سایر کارخانجات استفاده می شود رفتیم و توانستیم غلتکهای با کراکر و هیت ترانسفر و غیره را نیز تولید کنیم که میتواند نیاز کارخانجات خوراک دام وطیور صنایع فلزی و تایر سازی و پلیمر و غیره را نیز تامین کنیم و تحریمها را به طور کامل دور بزنیم .
ساداتی گفت : برای رقابت با محصول خارجی قیمت را به گونه ای تعریف کردیم که بتوانیم با محصولات خارجی رقابت کنیم و فعلا به سود فکر نمیکنیم و به جذب بازار داخلی و خارجی فکر میکنیم ادامه داد ما فعلا در مرحله رشد و توسعه هستیم و در این مرحله با سختگیری و نظارت و کنترل بسیار زیاد به کنترل کیفیت توجه ویژه داریم اما به دلیل محدودیت در تیراژ تولید هرچند به سطح قابل قبول در کیفیت رسیده ایم اما شاید نتوانیم در عرصه قیمت به رقابت با محصولات خارجی فکر کنیم ولی با تولید و تیراژ انبوه قطعا قیمت تمام شده ما نسبت به محصول خارجی کمتر خواهد بود .
ساداتی در ادامه سخنان خود گفت :در دنیا تا الان به تعداد انگشتان دست کشورهایی وجود داشتند که امکان تولید این غلتکها را داشتند و این افتخار در حال حاضر نصیب گرگان و گلستان و جمهوری اسلامی ایران شده که به این فناوری دست پیدا کرده است .
ساداتی در خصوص ویژگیهای تولید شرکت اریکو گفت محصول تولیدی ما به دلیل یک دست بودن در ساخت قطعه سبب افزایش کیفیت ارد تولیدی شده و هزینه نگهداری و استفاده را کاهش داده و چون با اختراعی که ثبت کرده ایم و غلتک در حین کار کردن کمتر گرم می شود و مجددا افزایش کارایی هم دارد ، گفت: این محصول به دلیل کاهش مصرف انرژی در رده محصولات سبز طبقه بندی شده است وی خواستار حمایت از محصولات تولید داخل شد تا این کارخانجات نیز بتوانند شانه به شانه با تولیدات خارجی رقابت کنند .
ساداتی در ادامه سخنان خود خواستار حمایت صنعت آرد کشور از محصولات تولیدی این شرکت شد و گفت: محصول تولیدی ما یک کالای لوکس یا تجملی نیست بلکه کالایی استراتژیک است و امروز روز تولد این محصول استراتژیک به دست متخصصان توانمند داخلی هست و انتظار داریم صنعت آرد کشور به ما و محصولات تولیدی ما اعتماد کنند .
ساداتی در خصوص میزان صرفه جویی ارزی این محصول گفت سالانه حدود 1000 تا 1500 غلتک در ایران نیاز هست و اگر قیمت هر غلتک را 1000 دلار در نظر بگیریم سالانه یک میلیون و پانصد هزار دلار صرفه جویی ارزی خواهیم داشت .
ساداتی در خصوص چشم انداز آینده شرکت گفت : هدف ما توسعه بازار محصولات اریکو و دستیابی به بازارهای جهانی و فراهم و ارائه نمودن راه حل های نوآورانه و ارزشمند برای مشتریان و ارزش آفرینی و افزایش منافع مشتریان است و ما با استفاده از فرصت های مطلوب و مدیریت نو آوری در محصولات در صدد هستیم تا با تولید 5000 غلتک در سال به بازار جهانی این محصول نیز ورود کنیم تا علاوه بر صرفه جویی ارزی به ارز آوری هم برسیم.
ساداتی در بخش پایانی سخنان خود از عدم انتشار خبر رونمایی محصول شرکت خود در نشریات استانی و صداو سیما متعجب بود گفت : در حالی که منتقدان به نظام و معاندان ایران اسلامی در حال بزرگنمایی عملکرد منفی خویش هستند ما انتظار داشتیم تولید این محصول بازتاب مناسبی در رسانه ها داشته باشد اما نمی دانم چرا این عمل که سبب خودباوری جوانان تحصیلکرده ایرانی خواهد شد مورد اقبال و توجه رسانه ها قرار نگرفته است.
رحمان ساداتی مدیرعامل شرکت غلتک سازان طبرستان شرق (اتریکو) هرچند در جلسه دو نفره ما حضور نداشت اما در سخنان کوتاهی در رابطه با نحوه تولید محصولات و عرضه آن به بازار توضیحاتی ارائه داد و خواستار همکاریهای متقابل آموزشی و پژوهشی بین کارخانجات صنعت آرد و این شرکت شد.
شایان ذکر است غلتکهای آسیاب آرد در شرکت فولاد طبرستان ریختهگری میشود و در شرکت اریکو ماشینکاری میگردد و این دو شرکت با تاسیس شرکت غلتکسازان طبرستان شرق(اتریکو) به صورت مشترک اقدام به بازاریابی و فروش این غلتکها میکنند.
گفتنی است در مراسم رونمایی این محصول که چندی پیش در گرگان برگزار شد چند نفر مسولان استانی از جمله معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ، رییس سازمان صنعت و معدن و تجارت ، مدیر کل غله ، رییس سازمان جهاد کشاورزی و رئیس اتاق بازرگانی و ... حضور داشتند محمد برزعلی، رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: به دلیل فرسودگی دستگاه های شالیکوبی سالانه هشت هزار و ۹۰۰ تن برنج شکسته تولید میشود گفت : به دلیل فرسودگی دستگاههای شالیکوبی سالانه هشت هزار و ۹۰۰ تن برنج شکسته تولید میشود. وی افزود: اگر قیمت برنج ۴۶ هزار تومان و شکسته آن را ۲۵ هزار تومان محاسبه کنیم، ۱۸۷ میلیارد تومان در بحث برنج شکسته دچار زیان میشویم. رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: اعطای تسهیلات برای نوسازی دستگاههای فرسوده کارخانجات غلات راه برون رفت از این ضررها است.
این جلسه پس از سه ساعت و در حالی که هنوز ناگفته های بسیار داشت به پایان رسید به امید روزی که متخصصان داخلی ایران بتوانند تحریمها رو دور زده و توانمندی خود را به همگان ثابت کنند
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: