جام جم آنلاین؛ جلسه روز شورای اجتماعی استان کرمانشاه با دستورکارهای مختلفی از موضوع ساماندهی محلات حاشیه نشین شهر گرفته تا ساماندهی ضایعاتیها و تابلوهای اصناف برگزار شد.
اولین دستور کار به موضوع ساماندهی ضایعاتیهای شهر کرمانشاه اختصاص داشت.
نادر نوروزی شهردار کرمانشاه در این رابطه با اشاره به معضلات بسیار ضایعاتیهای شهر کرمانشاه از جمله بحث معتادان متجاهر، گفت: این ضایعاتیها عمدتاً در دو محله جعفرآباد و آقاجان متمرکز هستند.
وی با بیان اینکه بسیاری از این ضایعاتیها فاقد مجوز هستند، گفت: با دستور قضایی ۲۶ مغازه را در محله آقاجان پلمب کردیم، اما متاسفانه بعد از مدتی مالکان این ضایعاتیها پلمبها را برداشته و علی رغم ارائه گزارش کسی پیگیری نکرد.
وی با تاکید بر لزوم ساماندهی ضایعاتیها گفت: در حال حاضر ۲۰ هکتار زمین در مجاورت سایت بازیافت پسماند آماده کردهایم که در صورت صدور مجوز از سوی محیط زیست، این اراضی به محل استقرار ضایعاتیهای شهر کرمانشاه اختصاص مییابد.
وی افزود: اگر ضایعاتیهای غیر مجاز پلمب شده و ضایعاتیهای دارای مجوز در این مکان مستقر شده و ساماندهی شوند، بسیاری از معضلات و آسیبهای شهر مرتفع میشود.
وی افزود: در حال حاضر چالشی که با آن مواجه هستیم بحث عدم پاسخگویی محیط زیست است که علی رغم مکاتبات بسیار هنوز پاسخی به درخواست ما نداده است.
شهردار کرمانشاه گفت: در خصوص این پروژه سرمایهگذار پای کار آمده، اما علی رغم اخذ دستور کتبی از وزیر کشور هنوز موفق به اخذ موافقت محیط زیست نشدهایم و اگر این مشکل رفع شود قطعاً میتوانیم شهرک ضایعات شهرک کرمانشاه را به زودی راه اندازی کنیم.
نوروزی گفت: در خصوص بحث پسماند هم دو زمین در اطراف شهر کرمانشاه مشخص شده که اگر محیط زیست موافقت کند در این دو محل دو سایت پسماند راهاندازی میشود، اما تاکنون همکاری در این زمینه از سوی محیط زیست نداشتهایم.
*محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه پس از این صحبتها با تاکید بر لزوم ساماندهی هرچه سریعتر وضعیت ضایعاتیها و پسماند شهر کرمانشاه گفت: در هفته جاری باید شهرداری و محیط زیست تشکیل جلسه داده و وضعیت ضایعات و پسماند را تعیین تکلیف کنند.
وی تاکید کرد: قطعاً بعد از این جلسه اما و اگر را قبول نخواهیم کرد و این وضعیت باید تعیین تکلیف شود و بهتر است در فاز اول پنج هکتار از این اراضی به بحث شهرک ضایعاتیها اختصاص یابد.
استاندار کرمانشاه افزود: علاوه بر مسئله راهاندازی شهرک ضایعات، باید هرچه سریعتر با ضایعاتیهای غیرمجاز هم برخورد شود و نیروی انتظامی باید در این زمینه پای کار بیاید.
صحرایی گفت: در این جلسه مصوب میکنیم که تمام ضایعاتیهای غیر مجاز هرچه سریعتر جمع آوری و پلمب شده و ضایعاتیهای مجاز هم به تدریج به شهرک ضایعات طی یک برنامه زمانبندی مشخص منتقل شوند.
استاندار کرمانشاه گفت: محیط زیست و منابع طبیعی موظفند در چارچوب قانون هرچه سریعتر پنج هکتار از اراضی اطراف شهر را به بحث ضایعاتیها اختصاص دهند و در این زمینه با شهرداری کرمانشاه همکاری کنند.
وی خاطرنشان کرد: مدت زمان انتقال ضایعاتیها به شهرک ضایعات کرمانشاه هم نباید چندان طولانی شده و باید طی یک زمان معقول صورت پذیرد تا بتوانیم این معضل را هرچه سریعتر در شهر کرمانشاه مرتفع کنیم.
صحرایی خاطرنشان کرد: قطعاً ساماندهی ضایعاتیهای شهر کرمانشاه به حل مشکل سرقت های خرد و معتادان متجاهر هم تا حد زیادی کمک خواهد کرد.
در ادامه این نشست معضل حاشیه نشینی مورد بحث قرار گرفت و بیتا حامدT مدیر گروه پژوهشی جامعه شناسی و عضو هیئت علمی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه به تشریح برخی اقدامات این سازمان در این زمینه پرداخت.
حامد از حاشیه نشینی به عنوان چالش هزاره سوم یاد کرد و افزود: در حال حاضر بر اساس مطالعات صورت گرفته یک میلیارد نفر از ساکنان شهری کشورهای جهان در حاشیهها ساکن هستند و پیش بینی میشود این تعداد تا سال ۲۰۳۰ به بیش از دو میلیارد نفر افزایش یابد.
وی افزود طی سالهای گذشته مطالعات بسیاری در حوزه حاشیه نشینی در شهر کرمانشاه توسط سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه صورت گرفته که خروجی تمام این تجربیات و مطالعات تدوین طرح توانمندسازی محلات حاشیهنشین کرمانشاه بوده است.
وی افزود یکی از نکات جالب توجهی که در این مطالعات به آن رسیدهایم این است که استمرار محلات حاشیه نشین ناشی از پرورش کودکان حاشیه نشین است، بنابراین اگر میخواهیم با معضل حاشیهنشینی مقابله کنیم باید از پرورش کودکان با فرهنگ حاشیه نشینی جلوگیری کنیم.
وی افزود: دو سوم شخصیت افراد تا سن ۱۸ سالگی شکل گرفته و تا سن ۲۶ سالگی عملاً شخصیت افراد کامل میشود، بنابراین اگر میخواهیم جلوی معضل حاشیه نشینی را بگیریم باید به کودکان و نوجوانان یاد دهیم که چطور مسیر زندگی خود را از مسیر زندگی والدین تغییر داده و گرفتار تله فقر، محرومیت و حاشیه نشینی نشوند.
حامد گفت: انجام این کار نیازمند انجام مطالعات اولیه است و همزمان با این مطالعات باید برنامه اولیه اجرایی هم در این زمینه تدوین شود.
استاندار کرمانشاه در ادامه با تقدیر از فعالیتهای سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه گفت: اخیرا بازدیدی از این سازمان و فعالیتهای آن داشته که حقیقتاً کارهایی خوبی تا به امروز صورت گرفته که جای تقدیر دارد.
وی افزود: اینکه یک گروه علمی برای یکی از معضلات استان کرمانشاه طرح و پیشنهاد اجرایی ارائه کند، فارغ از نتیجهای که دارد، همین زحمتها مبارک است و جای تقدیر دارد و خوشبختانه جهاد دانشگاهی حرکات بسیار خوبی در این زمینه داشته است.
صحرایی ابراز امیدواری کرد، سایر دانشگاهها، پژوهشگاهها و حوزههای علمیه نیز بر حل معضلات استان کرمانشاه متمرکز شده و راهکار ارائه دهند.
تابلوها و ویترین اصناف کرمانشاه باید ساماندهی شود
موضوع در این جلسه ساماندهی تابلوهای تبلیغاتی در شهر کرمانشاه بود، موضوعی که استاندار کرمانشاه آن را عامل موثری بر فرهنگ شهر و جامعه دانست.
وی افزود: اگر مدعی تقویت گردشگری در استان و شهر کرمانشاه هستیم، نباید از تابلوهایی استفاده کنیم که احساس ناخوشایندی به گردشگران بدهد و باید تابلوهای سطح شهر ساماندهی شوند.
صحرایی گفت: این ساماندهی نباید لزوماً به چند تابلو و بنر ختم شود و نگاه ما باید جامعتر باشد، طوری که ویترین مغازهها و تابلوهای اصناف نیز ساماندهی شوند.
وی افزود: متاسفانه شاهدیم انبوه تابلوهای نامأنوس با فرهنگ و فکر مردم و با اسم گذاریهای بی ضابطه در سطح بازار به عنوان تابلوی اصناف نصب شدهاند که چهره بصری و فرهنگی شهر را ناخوشایند کرده است.
استاندار کرمانشاه گفت: در همین راستا شوراهای اثرگذار استان باید با نگاه فعالتر در این زمینه ورود کرده و شورای اجتماعی و شورای فرهنگ عمومی باید فعالتر در این حوزهها ظاهر شوند.
در این جلسه همچنین بحث ساماندهی محلات حاشیه شهر کرمانشاه مطرح و مقرر شد کارگروه و قرارگاهی ذیل شورای اجتماعی استان تشکیل شود تا موضوع ساماندهی محلات حاشیه نشین در آن به صورت منسجمتری پیگیری شود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: