فواد ایزدی عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان در گفتگو با جام جم آنلاین درباره وتو قطعنامه آتش بس غزه از سوی آمریکا خاطرنشان کرد: استناد آقای آنتونیو گوترش به بند ۹۹ منشور سازمان ملل و درخواستی که از این نهاد بین المللی برای توقف جنگ در غزه داشت و با وتوی آمریکا مواجه شد تنها محدود به اقدام دبیر کل این سازمان نبود بلکه در پیش نویس این قطعنامه بیش از ۱۰۰ کشور پشیبان آن بودند که در اصلاح حقوقی به آن «کو اسپانسر» میگویند.
وی ادامه داد: بطور معمول زمانی که پیش نویس قطعنامهای ارائه میشود یک دولت به عنوان بانی انتخاب میشود، ولی اگر موضوع مهمی پیش بیاید که دغدغه خیلی از کشورها باشد بسیاری از دولتها به عنوان بانی دوم، پشتیبان این قطعنامه میشوند و جالب اینجاست که در خصوص پیش نویس قطعنامهای که درباره جنگ غزه صادر شد بسیاری از کشورها بانی شدند.
این کارشناس حوزه روابط بین الملل با اشاره به صدور قطعنامهای که پیشتر درباره تحولات فلسطین صادر شده بود تاکید کرد: از مجموع اعضای مجمع عمومی سازمان ملل، ۱۴ کشور به آن رای منفی دادند که شامل آمریکا و رژیم صهیونیستی و ۱۲ کشور ذره بینی بودند و بقیه دولتها به آن رای مثبت دادند.
ایزدی اضافه کرد: موضوع فلسطین و جنایاتی که در غزه رخ میدهد یک درد و دغدغه جهانی است و حتی این مساله شامل کشورهایی است که روابط نسبتا خوبی هم با اسرائیل دارند، اما با این وصف، بسیاری از این دولتها معتقدند که باید هر چه زودتر در غزه آتش بس اتفاق بیفتد، چون در حال حاضر به صورت روزانه بین ۳۰۰ الی ۴۰۰ زن و کودک کشته میشوند.
وی با اشاره به بی اعتنایی ایالات متحده نسبت به این جنایات گفت: آمریکا بدون توجه اصرار دارد که کشتار مردم بی دفاع فلسطین ادامه پیدا کند و نکته قابل تامل اینکه در جریان جلسه شورای امنیت همه کشورها به قطعنامه مذکور رای مثبت دادند و حتی انگلیس که در همه حال از سیاستهای آمریکا پیروی میکرد به این قطعنامه رای ممتنع داد و تنها آمریکا بود که به این قطعنامه رای منفی داد.
این کارشناس حوزه روابط بین الملل اظهار کرد: این رفتار آمریکاییها اتفاق جدیدی نیست و ایالات متحده برای چهل و هفتمین بار قطعنامه سازمان ملل را وتو میکنند و حتی در بسیاری از موارد زمانی که اعضای مجمع عمومی سازمان ملل درصد تهیه و تدارک سازوکاری برای یک اقدام بین المللی هستند غرب و آمریکا همه تلاش خود را بکار میبرند تا اقدام مورد نظر به صدور قطعنامه علیه سیاستهای آنها منجر نشود با این وجود، حتی زمانی که قطعنامهای صادر میشود آمریکا از حق وتوی خود استفاده میکند.
ایزدی با بیان اینکه اصرار آمریکا برای افزایش آمار کشته شدگان جنگ غزه هیچ توجیهای ندارد خاطرنشان کرد: این رفتارها بخوبی ماهیت ایالات متحده را نسبت به موضوعات حقوق بشری آشکار میکند.
وی با اشاره به شباهتهای این رفتار آمریکا با عملکرد زمامداران کاخ سفید در دوران جنگ ویتنام تصریح کرد: در آن دوره معروف شده بود مبنی بر اینکه دکترین نیکسون، دکترین مرد دیوانه است. به این معنا که ایالات متحده برای پیشبرد اهدافش از کشتار مردم هیچ ابایی ندارد. دقیقا همین رفتار را در جریان جنگ غزه از سوی سیاستمداران آمریکایی شاهدیم. یعنی آن دکترین نیکسون به نظر میرسد که از سوی دولت بایدن تکرار میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد