جام جم آنلاین؛ مشکلات و دغدغه های محلات حاشیه نشین و کم برخوردار کرمانشاه غمنامه ای طولانی است، همان محلاتی که روزگاری جز مناطق روستایی اطراف این کلانشهر بودند و به بهانه داشتن شرایط بهتر به کرمانشاه الحاق شدند و اکنون نه تنها وضع آنان بهبود نیافته بلکه مشکلات زندگی شهری نیز بر مصائب آنان افزوده شده است.
طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی روستاهایی که در حاشیه شهرها قرار داشته و بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارند به شهر الحاق می شوند و از خدمات شهری بهره مند خواهند شد.
از همین رو بود که در سال۱۳۹۰یعنی بیش از ۱۰سال گذشته، الحاق روستاهایی همچون کرناچی، نوکان، دره دراز، صادقیه و کهریز به حریم محدوده شهر تصویب شد و از سوی استاندار وقت تاکید شد که همه دستگاه های خدمات رسان شامل آب و فاضلاب ، برق، گاز و… موظف هستند به این مناطق خدمات ارائه دهند.
شهرک کهریز یکی از همین روستاهایی است که در سال۹۳ به شهر کرمانشاه الحاق شد و در این سالها تنها شاهد بازدید نمایندگان، فرمانداران و مسئولین وقت بود و در نهایت با انبوهی از وعده های محقق نشده و شاید هم تبلیغاتی به حال خود رها می شد و روز به روز از عمران و آبادی فاصله می گرفت.
از نبود روشنایی و قطعی آب تا نبود مدرسه و اجرانشدن شبکه فاضلاب شهری تنها گوشه ای از مشکلات این محله کم برخوردار است ولی اینبار این حجم بزرگ محرومیت اهالی شهرک، از دید یکی از نمایندگان مردمی شهر کرمانشاه مغفول نماند.
حضور و بازدید میدانی دکتر محمد رشیدی، نماینده مردم شریف کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی و عضو هیات رئیسه مجلس موجب از شهرک کهریز، نتایج مثبتی به همراه داشت.
دکتر رشیدی، در این باره عنوان کرد: شهرک کهریز از خدمات شهری متعددی محروم مانده و در طی بازدید میدانی اخیر، از نزدیک شاهد این دغدغه ها بودم که انباشت انبوهی از زباله در سطح معابر گوشه ای از آن است.
وی به اجرانشدن سیستم فاضلاب در برخی کوچه ها اشاره کرد و افزود: استفاده از چاه در کوچه های شهرک کهریز موجب شده تا کودکان در چاه سقوط کنند و آسیب ببینند.
دکتر رشیدی عنوان کرد: از سوی دیگر رودخانه ای در بین شهرک کهریز و شهرک بسیج وجود دارد که در مسیر مدرسه دانش آموزان کهریزی قرار گرفته و این دانش آموزان برای رفتن به مدرسه باید از وسط آبشوران عبور کنند که بی شک این اقدام خطرآفرین است.
نماینده مردم شریف کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی افزود: معابر شهرک کهریز روشنایی ندارد، اکثر تیرهای برق روشنایی نداشت و از سوی دیگر پل کنار مسجد شهرک بسیار باریک است و تنها یک ماشین می تواند عبور کند که باید تعریض شود.
به گفته رشیدی، برخی از کوچه های شهرک کهریز آسفالت شدند و برخی شرایط بسیار نامناسبی دارند و نه تنها آسفالت نشده اند بلکه به هنگام باران به باتلاق تبدیل می شود.
وی افزود: در رابطه با مشکلات این شهرک با فرماندار تماس گرفتم و درخواست کردم به همراه مدیران شهرداری، آبفا، شرکت توزیع برق، آموزش و پرورش، به صورت میدانی در منطقه حضور پیدا کنند تا مشکلات را ببینند که بی شک به دنبال حل این دغدغه ها هستیم.
دکتر رشیدی تاکید کرد: همانطور که در قسمت برخوردار شهر خدمات ارائه می شود باید به شهرک های حاشیه ای نیز توجه شود.
گفتنی است چندی پیش، پس از بازدید دکتر محمد رشیدی از دهستان دورودفرامان و تقاضای اهالی شریف منطقه، عملیات تعریض پل و جاده مسیر شهدای دورودفرامان به سمت کمربندی شرقی آغاز و هم اکنون در حال انجام است.
نگاه و توجه ویژه عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تنها به شهرک کهریز منتهی نشده و چندی پیش جلسه ای با حضور ایشان به منظور پیگیری مشکلات محلات کرناچی، ده پهن، باغ نی، بازار چال حسن خان، پست فوق توزیع بخش فیروزآباد با حضور معتمدین محلات، معاون عمرانی و مدیران مربوطه در محل معاونت عمرانی استانداری کرمانشاه برگزار شد و تصمیمات موثری برای کاهش محرومیت این مناطق کم برخوردار گرفته شد تا اهالی این شهرکها بتوانند با داشتن امکانات شهری، فردایی بهتر داشته باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد