گزارش «جام‌جم» از برنامه‌های انتخاباتی رادیو و تلویزیون

مشارکت رسانه ملی در انتخابات

امروز نقش رسانه در هر موضوع غیرقابل انکار است. به همین دلیل در انتخابات پیش‌رو رادیو و تلویزیون همراه مردم هستند تا به شناخت بهتری از نامزد‌ها برسند و این مهم در بهترین شرایط برگزار شود.
امروز نقش رسانه در هر موضوع غیرقابل انکار است. به همین دلیل در انتخابات پیش‌رو رادیو و تلویزیون همراه مردم هستند تا به شناخت بهتری از نامزد‌ها برسند و این مهم در بهترین شرایط برگزار شود.
کد خبر: ۱۴۴۱۹۶۶
نویسنده گروه رسانه

با توجه به در پیش بودن دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، شبکه‌های رادیویی، تلویزیونی و مراکز معاونت سیمای رسانه‌ملی در راستای برگزاری هرچه باشکوه‌تر انتخابات، آگاهی بخشی به جامعه با هدف انتخاب اصلح، مشارکت حداکثری جمهور مردم و تحقق عدالت رسانه‌ای، در قالب ساختار‌های متنوع، برنامه‌های ویژه انتخاباتی را تهیه و روانه آنتن کرده‌اند.

در این گزارش گلچینی از برنامه‌های انتخاباتی شبکه‌های یک، دو، سه، چهار، نسیم، قرآن، آموزش، تهران، افق، مستند، امید، کودک، سلامت، جام‌جم و نیز مراکز سیمرغ، سیما فیلم و پویانمایی صبا و واحد تولیدات کوتاه در قالب ساختار‌های ترکیبی، گفت‌وگومحور، مستند، نمایشی، مسابقه، نماهنگ، پویانمایی و تولیدات کوتاه، معرفی و مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین برای تیزر جامع تلویزیونی تدارک سیما با عنوان «سیمای انتخابات» همزمان با پخش تلویزیونی منتشر شده است. در ادامه با برخی از دست‌اندرکاران این برنامه‌ها هم گفتگو کردیم؛ در قالبی مجزا نیز برنامه‌های رادیو برای انتخابات را معرفی کردیم. 

شبکه یک

در شبکه یک از نقش مجلس در سرنوشت عمومی مردم و ارتباط با استان‌ها و دریافت آخرین اخبار ستاد‌های انتخاباتی هر استان تا اطلاع‌رسانی درخصوص رخداد‌های مجلس شورای اسلامی روی آنتن می‌رود. 

«کتاب قانون» برنامه ترکیبی به صورت رئالیتی‌شو (واقع نما) با بازسازی فضای کلی مجلس و چالش بین شرکت‌کنندگان در نقش نمایندگان کمیسیون‌های مجلس روی آنتن خواهد رفت.

آشنایی با جایگاه مجلس و نقش آن در سرنوشت عمومی مردم، آشنایی با نقش تقنینی نمایندگان، آشنایی و ارائه نگرش به مردم درباره مسائل مهم کشور، درک سختی و پیچیدگی مسائل و مشکلات کشور، ترویج فرهنگ گفتگو و آزاداندیشی از جمله اهداف این برنامه است. کارگردان کتاب قانون سعید ابوطالب است. این برنامه روز‌های یکشنبه، سه‌شنبه و پنجشنبه ساعت ۱۹ پخش می‌شود. 

محمدحسین سعادتی، تهیه‌کننده برنامه کتاب قانون در خصوص جزئیات تولید این برنامه به جام‌جم گفته بود: برنامه کتاب قانون بیشتر برای این تولید شده که مردم مطلع شوند چه اتفاق‌هایی در مجلس رخ می‌دهد و از نزدیک داخل کمیسیون‌ها، صحن و اتفاق‌هایی را ببینند که برای تصویب یا رد شدن یک طرح می‌افتد. این‌ها مواردی است که در این برنامه به تصویر می‌کشیم. کتاب قانون به نوعی سریال است، چون متن برای بازیگران نوشته می‌شود و آن‌ها هم بازی می‌کنند. اتفاقی که می‌افتد این است که هر کدام از این افراد وارد یک مجلس فرضی می‌شود - که در این برنامه تشکیل دادیم - و روی مباحثی که در کشور وجود دارد و لایحه یا طرحی برای آن در این مجلس ارائه می‌شود، صحبت می‌کنند تا به جمع‌بندی برسند. طرح با سناریو و بازی آن‌ها بررسی می‌شود تا مشخص شود طرح خوبی است یا نه.

برنامه دیگر «جریان» است که به صورت گفت‌وگومحور با طراحی مناظره با حضور روشنفکران و حوزه دانشگاهی به مباحث انتخابات می‌پردازد. جریان، روز‌های شنبه و دوشنبه ساعت ۲۰ و پنجشنبه ساعت ۲۳ و ۱۵ دقیقه روی آنتن می‌رود. 

مصطفی مژدهی‌فر، تهیه‌کننده برنامه جریان پیشتر در خصوص اهداف این برنامه به جام‌جم گفته بود: با توجه به این‌که مخاطب شبکه یک عام‌تر از دیگر شبکه‌هاست، تلاش کردیم برنامه به سمت تخصصی شدن شبیه برنامه‌های شبکه چهار نرود. در عین حال تلاش شده سؤالاتی از سوی مجری طرح شود که برای عامه مردم باشد. همچنین تمرکزمان را روی تمام مسائل روز ایران و جهان قرار داده‌ایم و سعی کردیم واکنش سریع به اتفاقات داشته باشیم. الان هم که مسأله غزه بیشتر در صدر اخبار قرار گرفته و به این موضوعات بیشتر می‌پردازیم.

وی درخصوص این‌که برنامه جریان تلاش کرده از چه زاویه تازه‌ای به مسائل بپردازد، عنوان می‌کند: تلاش ما این بوده که برنامه جریان به‌صورت تحلیلی باشد. خیلی از برنامه‌های دیگر که در حوزه غزه هم محتوا تولید می‌کنند، شاید تمرکزشان را بیشتر روی چهره‌های شاخص گذاشته باشند که حرف‌های خاص هم بیان شود، اما ما در برنامه جریان، دنبال نگاه جدید هستیم. مثلا در یک قسمت آقای کچوئیان را آوردیم که به مسأله غزه از بعد تمدن‌سازی نگاه کرده بود. تا به حال کسی این‌طور به این موضوع نگاه نکرده بود. ما نگاه تمدنی هم به موضوعات داریم و تلاش‌مان این بوده در برنامه جریان به آن بپردازیم. مژدهی‌فر درخصوص اولویت‌بندی موضوعات برای طرح در برنامه هم این‌طور بیان می‌کند: مسائل مهم نظام جمهوری اسلامی برای ما اولویت دارد. در عین حال به مسائل تاریخی هم نگاه می‌کنیم. 

از سوی دیگر در این شبکه، برنامه «صبح بخیر ایران» آخرین وضعیت و اخبار انتخابات در استان‌ها و روایت مردمی از انتخابات را روز‌های شنبه تا پنجشنبه ساعت ۶ دنبال خواهد کرد.

برقراری ارتباطات هدفمند در برنامه و ارتباط با استان‌ها و دریافت آخرین اخبار توسط مسئول ستاد انتخابات هر استان، بیان اخبار انتخابات به صورت رسمی و روزانه برای رعایت عدالت و پرداختن به انتخابات و سهم دادن به هر استان، بیان روایت مردمی انتخابات، کنشگران محلی، صیانت از صندوق‌ها، خاطره از انتخابات از جمله مواردی است که در برنامه «صبح بخیر ایران» خواهیم دید. 

مازیار مهاجرسلطانی، تهیه‌کننده این برنامه در گفتگو با جام‌جم بیان کرده بود: من به کار تیمی اعتقاد دارم و از این رو در این برنامه با بیش از ۲۰ نفر کار را پیش می‌برم تا بتوانم بهتر به مخاطبان خدمت کنم. با تعدادی از دوستان قدیمی و جدید در شبکه سراسری یک سیما برنامه خوش‌نام و قدیمی «صبح بخیر ایران» را که به نظرم یک برند به یاد ماندنی است، تحویل گرفتم و تلاش دارم تا به خاطرات خوب مردم از این برنامه کمک کنم و دوست دارم تلاش‌مان در شبکه یک دوطرفه باشد. به همین دلیل راه‌های ارتباطی را برای تعامل برنامه با مردم ایجاد کردیم و در تلاشیم تا به سلیقه مخاطبان‌مان نزدیک‌تر شویم.

«ایران امروز» با موضوع و رویکرد انتخابات که به عنوان کار ویژه و زنده با حضور چهره‌های مختلف سیاسی، حضور مهمانان، بیان نقطه نظرات روز‌های شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۸ روی آنتن می‌رود. به چالش کشیدن دانشگاه‌ها و انجمن‌های اسلامی و فعال کردن خانواده‌ها، روایت رؤسای مجالس در ادوار گذشته، انتقال داده‌های سیاسی به مردم و بررسی فرآیند انتخابات در سایر کشور‌ها از جمله اهداف این برنامه است.

برنامه ترکیبی «خانه ملت» با انعکاس حوزه عملکرد و نقش و جایگاه مجلس شورای اسلامی با نیم نگاهی به پیشینه قانون‌گذاری و سیر تحولات قانونی و نظام حقوقی و پارلمانی کشور و اطلاع‌رسانی درخصوص رخداد‌های مجلس شورای اسلامی روی آنتن می‌رود. خانه ملت، پنجشنبه‌ها ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه پخش می‌شود.

«پایش» هم با پرداختن به حوزه اقتصاد، تولید و دانش بنیان با رویکرد اطلاع رسانی، شفاف سازی و انتقادی، اهمیت قوانین و مصوبات اقتصادی مجلس شورای اسلامی و نقش آن در سیاست گذاری‌های اقتصادی، خلاء‌های قانونی برای حل مشکلات اقتصادی کشور، نقش کمیسیون‌های مجلس و اولویت‌های اقتصادی از ویژه برنامه‌های انتخاباتی شبکه یک سیماست.

 میان برنامه‌های «امام امت»، «رهنما» و «مکتب» که گزیده‌ای از بیانات و سخنرانی‌های حضرت امام (ره)، رهبر معظم انقلاب اسلامی و بزرگان انقلاب اسلامی (شهید بهشتی، شهید باهنر، شهید مطهری و ...) با موضوعات مرتبط با مجلس شورای اسلامی و کارگزاران نظام، هر روز قبل از اخبار ۱۴ و ۲۱ روی آنتن می‌رود.

برنامه «سیمای خانواده» به موضوع بانوان به عنوان منادی انتخابات و خانواده به عنوان یکی از گروه‌های مرجع اختصاص خواهد داشت. تشویق بانوان برای ترغیب و تشویق خانواده‌ها برای حضور در انتخابات، روایت زنان فعال و کنشگر در عرصه انتخابات از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون و دعوت مادران و زنان برای کنشگری در عرصه انتخابات ازجمله موضوعاتی است که در «سیمای خانواده» مطرح خواهد شد. این برنامه شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۰ و ۴۵ دقیقه پخش می‌شود.

شبکه ۲

مرورعملکرد ادوار مجلس شورای اسلامی در رابطه با جایگاه خانواده و زنان در جامعه در ابعاد مختلف و پرداختن به چالش‌های مختلف اجتماعی در قاب شبکه دو انجام می‌شود. 

«چند روایت معتبر» برنامه‌ای با محوریت پرداختن به چالش‌های مختلف اجتماعی که با توجه به موضوع انتخابات و لزوم حضور حداکثری جامعه به این موضوع منعطف خواهد شد. این برنامه روز‌های شنبه و یکشنبه حوالی ساعت ۲۲ و ۱۵ دقیقه پخش می‌شود.

مجله شباهنگی «مداربسته» بر پایه دوربین مخفی و دوربین مدار بسته است و در دو بخش استودیویی و آیتمی لحظات شاد و مفرحی را برای مخاطبان به ارمغان می‌آورد. این برنامه با توجه به موضوع انتخابات و داشتن حق رای برای هر ایرانی می‌تواند در این مورد نظرات آحاد مختلف جامعه به‌خصوص بانوان کشور را منعکس کند. مدار بسته روز‌های دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه حوالی ساعت ۲۲ و ۱۵ دقیقه روی آنتن می‌رود.

«صبحانه ایرانی» مجله فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و هنری است که در ایام منتهی به انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری با دعوت از بانوان نخبه کشور به تبیین مشارکت حضور زنان در انتخابات می‌پردازد. این برنامه روز‌های شنبه تا پنجشنبه ساعت هفت صبح پخش می‌شود.

برنامه «خط سوم» در ایام انتخابات به مرور عملکرد ادوار مجلس شورای اسلامی در رابطه با جایگاه خانواده و زنان در جامعه به صورت مستقیم و غیرمستقیم، مرورعملکرد ادوار مجلس درباره قوانین زن و خانواده و ایده‌های موجود طیف‌های سیاسی در رابطه با زنان، چگونگی راهیابی زنان به ساختار قدرت در طیف‌های سیاسی، جریانات، احزاب و لیست‌های انتخاباتی، بررسی عملکرد فراکسیون زنان در ادوار مختلف مجلس و پررنگ کردن کنش‌های مردمی زنان با موضوع انتخابات می‌پردازد. خط سوم چهارشنبه‌ها ساعت ۲۳ پخش می‌شود.

برنامه‌های «نوسان» هر شب بعد از خبر ۲۰ و ۳۰ دقیقه و «پاورقی» از شنبه تا چهارشنبه هرشب ساعت ۱۹‌و ۴۵ دقیقه هم به موضوع انتخابات می‌پردازند.

برنامه تلویزیونی «نطق آزاد» با موضوع مطالبه‌گری از نمایندگان آینده مجلس شورای اسلامی روانه آنتن شبکه دو سیما می‌شود.

در این برنامه که در دکور شبیه‌سازی شده و نمادین مجلس شورای اسلامی ضبط می‌شود، اقشار مختلف مردم حضور پیدا کرده و به حالت نمادین در صحن علنی مجلس نطق‌های خود را بیان می‌کنند. این نطق‌ها بیان دغدغه‌ها و مشکلات اصناف، اقشار مختلف مردم و مشاغل متفاوت از مردم مانند آتش‌نشانان، جمعیت هلال احمر، معلمان، کارگران و ... است که به حالت مطالبه‌گری از نمایندگان آینده مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود.

نطق آزاد که در مرکز سیمرغ به تهیه‌کنندگی مصطفی پورحامدی تهیه و تولید شده است، روز‌های شنبه، یکشنبه و دوشنبه ساعت ۲۳ و ۱۵ دقیقه روانه آنتن شبکه دو سیما می‌شود.

شبکه ۳

شبکه سه سیما سعی دارد به شبهات و سئوالات مطرح شده در جامعه با محوریت مجلس پاسخ دهد. پخش نماهنگ‌های انتخاباتی برای افزایش مشارکت مردمی از دیگر برنامه‌های این شبکه است. 

برنامه «سلام صبح بخیر» روزانه از کارشناسان مرتبط با انتخابات به عنوان مهمان برنامه دعوت می‌کند و همچنین به ترغیب مردم در شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌پردازد. این برنامه هر روز از ساعت ۹ صبح روی آنتن می‌رود.

«بدون توقف» برنامه‌ای گفتگو‌محور که با پرداختن به مسائل پیرامون مجلس شورای اسلامی و نیز پاسخ به شبهات و سئوالات مطرح شده در جامعه با محوریت مجلس و عملکرد آن می‌پردازد. این برنامه هر روز از ساعت ۱۷ روی آنتن می‌رود.

«گزارش روز» با تهیه گزارش‌های مرتبط با انتخابات مجلس و خبرگان رهبری و نماهنگ‌های مرتبط با انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز به روی آنتن شبکه سه می‌رود.

شبکه ۴

شبکه چهار سیما با دعوت از کنشگران سیاسی و صاحب‌نظران، مناظره‌هایی درباره انتخابات برگزار می‌کند. پخش مستند‌هایی با موضوعاتی نظیر دخالت آمریکا در انتخابات سراسر دنیا از دیگر برنامه‌های این شبکه است. 

برنامه «تقاطع» محفلی است برای گفت‌وگوی آزاد با حضور دانشجویان، جوانان و فعالان رسانه که بی‌پرده و شفاف به نقد عملکرد شورای نگهبان می‌پردازد. این برنامه پس از تایید صلاحیت نامزد‌ها توسط شورای نگهبان در ۱۵ دی، از ۱۷ دی به روی آنتن رفته و قرار است در ۱۵ قسمت در روز‌های یکشنبه تا چهارشنبه پخش آن ادامه یابد. ساعت پخش این برنامه ۲۲ و ۳۰ دقیقه است. 

لازم به ذکر است در پنج قسمت اول برنامه آقایان بهادری جهرمی، طحان نظیف و کدخدایی به عنوان مهمانان ثابت برنامه حضور دارند. همچنین تولید فصل دیگری از این برنامه نیز برای پخش پس از ۲۲ بهمن دور از انتظار نیست.

برنامه گفتگو‌محور «شیوه» نیز که با حضور مخالفان و موافقان موضوعات برنامه به صورت مناظره ارائه می‌شود، درباره انتخابات، مناظراتی را برگزار خواهد کرد که با نزدیک‌تر شدن به روز انتخابات، با دعوت از کنشگران سیاسی و صاحب‌نظرانی که روی کنش بخش نخبگانی جامعه تاثیر خواهند داشت، مناظره‌هایی را درباره انتخابات در برنامه ارائه خواهد داد. برنامه «شیوه» روز‌های جمعه و شنبه ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه پخش می‌شود.

مجموعه مستند‌های «سیاحت غرب» نیز مستند‌هایی با موضوعاتی نظیر دستکاری آمریکا در انتخابات سراسر دنیا، حساسیت آمریکا درباره حفاظت و سلامت انتخابات آمریکا و بازنمایی رسانه‌های بین‌المللی درباره حضور مردم در انتخابات دوره‌های گذشته را پخش خواهد کرد. مستند‌های «سیاحت غرب» روز‌های یکشنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۰ صبح روی آنتن شبکه چهار می‌رود.

شبکه نسیم

در شبکه نسیم در برنامه «برمودا» با اجرای کامران نجف‌زاده فضا‌های مختلف با میهمان‌های برنامه از گذشته تا حال و از حال تا آینده تجربه می‌شود و در نهایت مهمان در مواجهه با قضاوت مخاطب قرار می‌گیرد، در انتها با طراحی فضای شاد در برنامه، بیننده با حالی خوب و نگرشی مثبت همراه می‌شود. برمودا روز‌های شنبه تا دوشنبه ساعت ۲۰ روی آنتن می‌رود.همچنین برنامه «نسیما» با رویکرد انتخاباتی در طول هفته ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه پخش می‌شود.

مجموعه نمایشی طنز «یک و دو» مسایل سیاسی را به چالش خواهد کشید و از زاویه‌ای دیگر مسئولیت‌ها و عملکرد مسئولان را زیر ذره‌بین طنز‌پردازان خواهد برد. این مجموعه به کارگردانی آرمین قاسم‌زاده و نویسندگی امیر عضد از اواسط بهمن با اجرای امیر‌عضد و حضور بازیگران چهره حوزه طنز پخش خواهد شد.

شبکه قرآن و معارف سیما

در شبکه قرآن و معارف سیما خاطراتی از انتخابات در ایام جنگ تحمیلی و گفتگو با اساتید قرآنی و دعوت از نخبگان حوزوی ویژه‌های انتخاباتی را شاهد خواهیم بود. 
برنامه‌های «انتخابات در جبهه»، «گفتار علامه مصباح یزدی»، «نکات ناب» و «ارمغان» که گفتگو با رزمندگان دفاع‌مقدس درباره انتخابات در ایام دفاع مقدس، بررسی نقش مردم در سرنوشت حکومت اسلامی، اشاراتی به انتخابات در قرآن و بررسی انتخابات از منظر دین اسلام هستند که در جدول پخش شبکه قرآن و معارف سیما برای این ایام گنجانده شده است.

برنامه آرشیوی «صحیفه امام خمینی (ره)» که به نقش و اهمیت انتخابات مجلس شورای اسلامی در امور کشور می‌پردازد، نیز روی آنتن می‌رود.«کلام امام خمینی (ره)» در خصوص اهمیت حضور مردم در پای صندوق‌های رای و میان‌برنامه‌های انتخاباتی در ۱۰ قسمت شامل ضرورت شرکت در انتخابات از این شبکه پخش می‌شود.

ویژه برنامه «روز انتخابات» به صورت زنده به روی آنتن خواهد رفت. این برنامه شامل ارتباط با ستاد انتخاباتی کشور و صندوق‌های مستقر در تهران و استان‌ها، مصاحبه با اساتید قرآنی و جامعه قرآنی کشور و دعوت حضوری از نخبگان حوزوی در برنامه و ارتباط تلفنی با اساتید سطوح عالی حوزه خواهد بود.

برنامه گفتگو‌محور «آرمان» انتخابات از منظر قرآن و روایات را با حضور کارشناسان بررسی می‌کند.برنامه «دخترانه» گفت‌و‌گوی انتخاباتی دختران فعال و مومنه با بررسی مسائل و چالش‌های انتخاباتی پیش‌رو خواهد بود.

برنامه گفتگو‌محور «بینا» با محوریت مشارکت سیاسی در اسلام با حضور نخبگان دینی و رویکرد انتخاباتی تهیه و تدارک دیده شده است که روز‌های فرد ساعت ۲۲ پخش می‌شود. 

برنامه ترکیبی «تراز» به معرفی و بسط قانون‌گذاری قرآنی می‌پردازد. بایدها، علت‌ها، هست‌ها از جامعه آرمانی تا واقعیت‌های جامعه را بیان و به بررسی قوانین جمهوری اسلامی با قرآن و اسلام می‌پردازد.

برنامه گزارشی «نقش من» تشویق مردم به مشارکت‌های اجتماعی بر‌اساس بیانیه گام دوم انقلاب است.

برنامه «واقع‌نگار سفر قند» با موضوع انتخابات، برگزاری انتخابات دانش‌آموزی در یک مدرسه را با همه اتفاقات تلخ و شیرین آن به تصویر می‌کشد.

پخش تلاوت‌هایی متناسب با موضوع انتخاب، تعیین سرنوشت، فرد اصلح، هم از دیگر برنامه‌های شبکه قرآن در ایام انتخابات است.

شبکه آموزش

اهمیت انتخابات را در مدرسه تلویزیونی ایران شبکه آموزش خواهیم دید.برنامه گفتگو محور «و، اما امروز» در مورد انتخابات هر روز از ساعت ۷ تا ۱۱ و ۳۰ دقیقه روی آنتن می‌رود.

موشن‌گرافی «مدرسه تلویزیونی ایران» نیز که در‌خصوص اهمیت انتخابات از جامعه‌های کوچک همچون مدرسه تا کشور است، روی آنتن شبکه آموزش می‌رود.

شبکه تهران

نهاد‌های مسئول در برگزاری انتخابات و بانوان موفق مهمانان شبکه تهران هستند. «مثبت تهران بیست» هر هفته شنبه‌ها ساعت ۲۰ ویژه انتخابات روی آنتن می‌رود. برنامه «مهربانو» هم میزبان بانوان موفقی است که درخصوص انتخابات در ابعاد مختلف گفتگو می‌کنند.

برنامه ترکیبی «سلام تهران» با بخش‌های ویژه انتخابات و پخش پلی‌بک‌های انتخاباتی روز‌های شنبه تا چهارشنبه ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح روی آنتن می‌رود. 

ساسان گلستانه، تهیه‌کننده سلام تهران در گفتگو با جام‌جم درباره هدف از ساخت این برنامه و نکاتی که آن را متمایز از سایر برنامه‌های صبحگاهی می‌کند، توضیح داد: ما سعی کردیم در سری جدید، ساختار مجله‌گونه‌ای به برنامه بدهیم و در این زمینه تقسیم‌بندی‌هایی انجام داده‌ایم. ضمن این‌که یک‌سری مهمان در برنامه داریم که بر‌اساس مناسبت‌های خاص یا ویژگی‌های خاصی که دارند دعوت می‌شوند. در کنار آن‌ها یک‌سری آیتم‌های کارشناسی سردبیری در برنامه در نظر گرفته‌ایم که هرکدام عنوانی دارند. وی ادامه می‌دهد: نام‌گذاری روی آیتم‌ها خودش روایت‌کننده ذهن مخاطب برای فضایی که در آن آیتم وجود دارد، است. به‌عنوان مثال آیتمی درباره گشت‌و‌گذار در تهران داریم که مخاطب آن را با نام «شمس‌العماره» می‌شناسد یا آیتمی درباره فرهنگ عامه با نام «پیکان جوانان» داریم. از این‌رو این مجله صفحات مختلف و متنوعی دارد که تلاش کرده‌ایم هر‌کدام از بخش‌های برنامه خوش ریتم هم باشد.

این تهیه‌کننده همچنین افزود: ما توقع نداریم برنامه صبحگاهی که حدود دو سه ساعت زمان دارد، مخاطب ثابت داشته باشد یا از ابتدا تا انتهای برنامه پای تلویزیون بنشیند. اقتضای برنامه صبحگاهی این‌گونه است که هر‌کسی بر مبنای نیاز خود بیننده آیتم‌های برنامه است و زمان زیادی ندارد که تا پایان، برنامه را همراهی کند. ضمن این‌که برنامه‌های صبحگاهی باید هدایت‌کننده و انرژی‌بخش و نشاط‌آفرین باشد.

مستند‌های گزارشی «در شهر» و «در استان» گزارشی از رویدادها، مراسم و جلسات مربوط به برگزاری انتخابات، گزارش مردمی از سطح شهر تهران و شهرستان‌های استان تهران را پخش می‌کند. این برنامه‌ها ساعات ۱۱ و ۴۰ دقیقه، ۱۶ و ۱۰ دقیقه و ۲۴ پخش می‌شود.«تهران ۲۰» هم با موضوعات انتخابات تدارکاتی دیده است.

شبکه افق

از بررسی سیاست‌های خارجی و اقتصادی کشور تا سیر انتخابات مجلس و تصمیمات ویژه و اثرگذار در دوره‌های مختلف را در شبه افق شاهد خواهیم بود. 
برنامه ترکیبی «جهان آرا» که پیرامون مسائل جاری کشور در زمان پیش ثبت‌نام انتخابات مجلس است، روز‌های زوج ساعت ۲۲ پخش می‌شود.
فصل جدید مسابقه «رخداد» با محوریت انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری از ۱۴ بهمن هر شب ساعت ۱۸ پخش می‌شود.
«موشن‌گرافی»‌های کوتاه در رابطه با کارکرد‌های مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و تصمیمات ویژه و اثرگذار نیز روی آنتن می‌رود.

در ویژه‌برنامه انتخابات با دعوت از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی به سیر انتخابات مجلس و همچنین افراد مؤثر و تاثیرگذار در دوره‌های مختلف مجلس و سیاستمداران پرداخته خواهد شد. همچنین در این برنامه به اهمیت انتخابات مجلس و نقش آن در سرنوشت کشور و تصمیمات کشور پرداخته می‌شود.

برنامه «فرامتن» مرتبط با اخبار روز، مشتمل بر بخش‌های خبر خوب، میز فرهنگی و میز اصلی که در آن یکی از مطالبات مردم در گفتگو با مسئولان به بحث گذاشته می‌شود. این برنامه از زمان پیش ثبت‌نام انتخابات مجلس به موضوع انتخابات پرداخته و در ادامه نیز به صورت ویژه به این موضوع خواهد پرداخت. فرامتن روز‌های شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۹ روی آنتن می‌رود.

برنامه ترکیبی «خونه خودتونه» در ایام انتخابات مردم را برای مشارکت تشویق می‌کند و تصمیمات مجلس در حوزه خانواده در سال‌های اخیر را مورد بررسی قرار می‌دهد. این برنامه روز‌های شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۷ از قاب افق سیما پخش می‌شود.

شبکه مستند

«خانه ملت» مستندی است که با حضور یک خبرنگار جست‌وجوگر روایتی از مسیر انتخابات با مرور ادوار گذشته مجلس و حضور کارشناسان در هر قسمت را نمایش می‌دهد. این مستند پنجشنبه‌ها ساعت ۱۹ و ۳۰ دقیقه روی آنتن شبکه مستند می‌رود.

شبکه امید

مطالبات نوجوانان از مجلس دوازدهم تا برنامه‌ای ویژه «رای اولی‌ها» از آنتن شبکه امید پخش می‌شود. 
برنامه گفتگو محور «هم ارتفاع» که در آن نوجوانان مطالبات و سؤالات خود را با مسئولان و کارشناسان حوزه‌های مختلف مطرح خواهند کرد. دستاورد‌های مجلس شورای اسلامی، مجلس و مسائل کلان کشور، چالش‌های مجلس، رابطه آزادی و مجلس، هویت مجلس و دیگر موضوعات مرتبط با انتخابات از محور‌های این گفتگو‌ها خواهد بود. این برنامه از ۲۵ بهمن تا ۱۱ اسفند هر شب ساعت ۲۳ پخش می‌شود.

برنامه ترکیبی «باشگاه امید» با فضایی شاد و کاربردی با کارشناسان حوزه نوجوان در مناسبت‌های مختلف گفتگو می‌کند. در این فصل با طراحی بچه‌های باشگاه امید، چند چالش برای مهمان و مجری تعریف شده‌است که قالب گفت‌و‌گوی متفاوتی را شکل می‌دهد. این برنامه بخش‌های مختلفی همچون مصاحبه خیابانی، کاریکاتور، استندآپ، گفتگو با نام آشنایان دارد که در ایام انتخابات روی آنتن می‌رود. باشگاه امید روز‌های شنبه تا سه‌شنبه ساعت ۲۰ پخش می‌شود.

مسابقه تلفنی «راز جزیره» با بخش‌های متنوع شامل بازی‌های فکری، جورچین، پرسش‌های تصویری در موضوعات مختلف سعی دارد اطلاعات عمومی نوجوانان را ارتقا دهد و با ایجاد سرگرمی اوقات مفرحی را برای آنان به ارمغان بیاورد. «راز جزیره» که روز‌های شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۸ روی آنتن می‌رود، در ایام انتخابات نیز با مطرح کردن سؤال‌های مربوط به انتخابات مجلس، نوجوانان را با روند برگزاری انتخابات آشنا خواهد کرد.

با نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی و رسیدن به سن حق رای نوجوانان و جوانان کشور شبکه امید برنامه‌ای را با عنوان رای اولی‌ها روی آنتن می‌برد. با توجه به این‌که تعداد قابل‌توجهی از شرکت‌کنندگان کشور را رای اولی‌ها تشکیل می‌دهند، این گروه سنی نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در انتخابات و سرنوشت کشور دارند. رای اولی‌ها از اوایل بهمن، روز‌های شنبه تا سه‌شنبه ساعت ۱۹ و ۴۵ دقیقه پخش می‌شود.

برنامه ترکیبی «نیمکت» در حوزه جوانان و نوجوانان ایرانی است که دستاورد‌های کشور را در قاب نمایش به مخاطبان نوجوان ارائه می‌دهد. این برنامه از اوایل بهمن، هر روز ساعت ۱۷ پخش می‌شود.

شبکه کودک 

برنامه ترکیبی «برپا» که در محیط یک مدرسه است و دانش‌آموزان در مورد پیشرفت‌های ایران گفتگو می‌کنند. این برنامه در ۱۰ قسمت فضای مدرسه، انتخابات شورای دانش‌آموزی و انتخابات شورا را مورد بررسی قرار می‌دهد. «برپا» از اول تا ۱۱ اسفند، هر روز ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه روی آنتن شبکه کودک می‌رود. 

شبکه سلامت

توقع نظام سلامت از مجلس دوازدهم و قوانین مورد نیاز و گفتگو با مسئولان مرتبط با حوزه سلامت از مواردی است که در شبکه سلامت به آن‌ها پرداخته می‌شود. 

برنامه ترکیبی و گفتگو محور «نبض انتخاب» با موضوع گفتگو با نمایندگان ادوار گذشته مجلس و مسئولان مرتبط با حوزه سلامت با نگاه مثبت به انتخابات روی آنتن می‌رود. برنامه ترکیبی «سلام انتخاب» با پزشکان یا اعضای کمیسیون بهداشت مجلس که در ادوار گذشته در مجلس حضور داشتند گفتگو می‌کند و خاطرات‌شان در زمان حضور در مجلس را از زبان‌شان خواهیم شنید.

پویانمایی «چراغ زرد» با موضوع انتخاب به‌صورت غیرمستقیم به موضوع انتخابات مرتبط می‌شود. این پویانمایی در فواصل برنامه‌ها پخش می‌شود.
در برنامه «کشیک سلامت» از مهمان‌ها در حوزه نظام سلامت سئوالاتی پرسیده می‌شود. در این برنامه چالشی سوالاتی همچون توقع نظام سلامت از مجلس دوازدهم و قوانین مورد نیاز و بر زمین مانده‌ای که نظام سلامت به آن‌ها نیاز دارد، پاسخ داده می‌شود.

شبکه جام‌جم

پاسخ به شبهات مطرح شده از سوی شبکه‌های فارسی معاند درخصوص عملکرد مجلس و آگاهی بخشی و ایجاد بستر مناسب برای مشارکت حداکثری در شبکه جام‌جم رقم می‌خورد. 

مجله اقتصادی «فرصت»    با بررسی مصوبات مجلس پیرامون ایجاد فرصت‌های اقتصادی در داخل کشور به ایرانیان خارج از کشور و برنامه گفتگو محور «کنکاش» پاسخ به شبهات مطرح شده از سوی شبکه‌های فارسی زبان معاند درخصوص عملکرد مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، از برنامه‌های انتخاباتی شبکه جام‌جم است که شنبه‌ها ساعت ۲۰ روی آنتن می‌رود.

مرکز صبا

پویانمایی‌هایی با مضمون انتخابات و تاثیر مشارکت حداکثری در سرنوشت مردم روی آنتن می‌رود. 

مرکز پویانمایی صبا در ایام منتهی به انتخابات، آثاری متفاوت و اثرگذار را در قالب پویانمایی برای پخش از شبکه‌های مختلف سیما تدارک دیده است.

پویانمایی جدید «آگاهی بیشتر، انتخاب بهتر» به تهیه کنندگی میلاد شاه جانی در ۱۳ قسمت تهیه و تولید می‌شود. این مجموعه پویانمایی به وظایف مجلس به‌ویژه کمیسیون‌های مجلس می‌پردازد و در دو قسمت آن به وظایف مجلس خبرگان رهبری پرداخته می‌شود.

انیمیشن «ماجرا‌های آقای شهروندی» به تهیه‌کنندگی شهرام شیرزادی در ۱۳ قسمت دو دقیقه‌ای و با تکنیک دوبعدی تولید شده است. محور‌های این پویانمایی عبارتند از چگونگی یک انتخاب درست در زندگی، اهمیت انتخابات درست و آگاهانه از منظر وظیفه شهروندی، مزایای مشورت کردن و نقش خانواده در انتخاب درست و بهتر، استفاده از مشاور در تصمیم‌گیری‌ها، فریب نخوردن در فضای مجازی، تاثیر حضور مردم در آینده جامعه و ... است.

پویانمایی «آقا معلم و بچه‌ها» به تهیه‌کنندگی داوود حدیثی است. این انیمیشن در ۱۳ قسمت دو دقیقه‌ای و با تکنیک کات‌اوت تهیه شده و محور‌های اصلی آن شامل بیان شرایط یک انتخابات سالم اعم از الزامات حضور در انتخابات، فضای انتخابات سالم، شرایط انتخاب کننده سالم، شرایط انتخاب شونده سالم، انتخابات یکی از اصول اساسی برای حفظ انسجام ملی و امنیت ملی است.

پویانمایی «شکرستان» که به تهیه‌کنندگی مسعود صفوی برای مخاطب عام، به تعداد ۱۳ برنامه دودقیقه‌ای با موضوع انتخابات ساخته شده است و در برگیرنده موضوعاتی ازجمله انتخابات و بیان مباحثی همچون چگونگی تبلیغات انتخاباتی نامزدها، بررسی عوامل تأثیرگذار بر رفتار انتخاباتی مردم، احترام و حفظ حرمت نامزدها، بیان مطالبات مردم و ... است.

مجموعه پویانمایی تولید شده در قالب یک بسته برای پخش از شبکه‌های سیما تدارک دیده شده که به‌تدریج پخش خواهد شد.

«نطق آزاد» سیمرغ برای انتخابات

برنامه «نطق آزاد» به بیان مسائل، مشکلات، مطالبات اقشار و اصناف مختلف از نمایندگان آینده مجلس شورای اسلامی می‌پردازد. این برنامه به تهیه‌کنندگی مصطفی پورحامدی از شبکه دوی سیما پخش می‌شود.

برنامه «اما و اگر» بررسی متفاوت پرونده‌های مختلف در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و... است که در ایام انتخابات منعطف شده و با هدف تاثیرگذاری و افزایش امید در مخاطب روی آنتن می‌رود. تهیه‌کننده و مجری این برنامه سیدمحمدعلی صدری نیاست.

مجموعه نمایشی طنز «یک و دو» مسائل سیاسی را به چالش خواهد کشید و از زاویه‌ای دیگر مسئولیت‌ها و عملکرد مسئولان را زیر ذره‌بین طنزپردازان خواهد برد. این مجموعه نمایشی از اواسط بهمن با اجرای امیر عضد و حضور بازیگران چهره حوزه طنز پخش می‌شود. 

«اثر انگشت» سیمافیلم در انتخابات

مینی سریال «اثر انگشت» در چهار قسمت، پشت‌پرده برگزاری عادلانه انتخابات را نمایش می‌دهد. این سریال در ایام انتخابات روی آنتن می‌رود.

تولیدات کوتاه

تولیداتی کوتاه با محوریت «تاریخچه شکل گیری صندوق رأی»، «معرفی علمای خبرگان» تا ارائه تصویری از شور و نشاط علمی جوانان کشور در دانشگاه‌ها نیز پخش می‌شود. 

موشن گرافی «دو فوریت» به بیان قوانین مجلس شورای اسلامی می‌پردازد که به‌منظور بهتر شدن، رفاه و آسایش مردم به تصویب رسیده است. 
موشن گرافی «صراط» برش‌هایی از سخنان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و بزرگان در مورد اهمیت انتخابات را نمایش می‌دهد.
موشن‌گرافی «مجلس در رأس امور است» قوانین مجلس، شخصیت‌های شهید مجلس و همچنین اماکن معروف رأی‌گیری را به تصویر می‌کشد.
«نشاط علمی» با موضوع دانشگاه است که در آن شور و نشاط علمی جوانان کشور در محیط دانشگاهی پررنگ نشان داده می‌شود.

«روستا‌ها در انتخابات» با موضوع جوانان فعال و منتخب دهیاری‌های کشور، «قوانین کاربردی و ملموس» با موضوع قوانین کاربردی و ملموس مصوب مجلس طی دوره‌های مختلف مجالس شورای اسلامی از دیگر تولیدات این مرکز در ایام انتخابات است.

انتخابات در اماکن، آمار برگزاری انتخابات در برخی جا‌ها مثل حسینیه ارشاد، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی، حضرت معصومه (س) و بارگاه حضرت امام رضا (ع) و «روستا‌های کوچک» آمار رأی‌ها را در روستا‌های کوچک به تصویر می‌کشد.

«معرفی علمای خبرگان» درخصوص تاریخچه مجلس خبرگان رهبری مبتنی بر تصاویر آرشیوی، «سقوط رجال» بررسی خاطرات رجال پهلوی از انتخابات، مستند «مردم ناظر» روایتی از شخصیت‌های مردمی که از سال‌های قدیم ناظر برانتخابات بوده‌اند، «صفر تا صد» بررسی روند صفر تا صد انتخابات از زمان ثبت نام تا شمارش، «حوزه انتخابی استان‌ها» معرفی آماری استان‌ها به لحاظ حوزه‌های انتخاباتی، «رأی، صعب‌العبور» اخذ رأی در مناطق دور افتاده صعب العبور، «کاندیدای قدیمی» گفتگو با نامزد‌های ادوار گذشته و «نمایندگان شهید» میان برنامه‌ای که درباره نمایندگانی است که به فیض رفیع شهادت نائل آمده‌اند، روی آنتن شبکه‌ها می‌رود.

«شهدای رأی‌گیری» درباره عوامل اجرایی انتخابات که در جریان رأی‌گیری به فیض رفیع شهادت نائل آمدند، «پشت درب» روایت مردمی که برای حل مشکلات‌شان به نمایندگان مجلس مراجعه می‌کنند نیز در این ایام پخش می‌شود.

«روند شکل‌گیری» تاریخچه شکل‌گیری صندوق رأی، انتخابات مجلس، قوانین کاربردی توسط مجالس گذشته، بیانات مقام معظم رهبری درخصوص انتخابات و مستند‌ها و موشن گرافیک‌های کوتاه با موضوع انتخابات نیز از دیگر تولیدات این مرکز است که روی آنتن می‌رود.

«مهر، تعرفه قدیمی» مهر‌های قدیمی و تعرفه‌های رأی‌گیری قدیمی، مستند «انتخاب» درباره انتخاب تعدادی از مردم شورای روستا که انتخاب شده و شورای دهیاری را دگرگون کرده و «ویژه شورای نگهبان» بررسی جایگاه و فعالیت‌های شورای نگهبان و برنامه‌های کوتاه تهییجی مربوط به انتخابات با استفاده از منابع آرشیوی از دیگر تدارکات این واحد برای انتخابات است.

رادیو روی خط انتخابات 

از نقد عملکرد مجلسی‌ها و اهم تصمیم‌گیری‌ها تا انتخاب اصلح و ویژگی‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی ازجمله موضوعات ویژه برنامه‌های رادیو در انتخابات پیش‌رو است. شبکه‌های مختلف رادیویی با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه در انتخابات اسفندماه، با تدارک ویژه برنامه‌های مختلف به مهم‌ترین رویداد سیاسی کشور می‌پردازند. 

رادیو ایران در صحن علنی 

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، جمعه ۱۱ اسفند امسال برای یک دوره چهارساله برگزار خواهد شد. دو برنامه «خانه مردم» و «صحن علنی» به کنداکتور رادیو ایران اضافه شد.

«خانه مردم» با هدف افزایش آگاهی مخاطبان نسبت به اهمیت جایگاه تقنینی و نظارتی مجلس و نیز جایگاه مردم در مجلس چهارشنبه‌ها، ساعت ۱۲و۴۰دقیقه از رادیو ایران تقدیم مخاطبان می‌شود. «صحن علنی» با هدف انعکاس خواسته‌های مردم از نمایندگان مجلس، روز‌های یکشنبه، سه شنبه و پنجشنبه ساعت ۱۷ و ۱۰ دقیقه پخش می‌شود.

باداغ شدن تنور انتخابات برنامه «بحث روز» علاوه بر روز‌های دوشنبه، جمعه‌ها هم تا زمان انتخابات به جدول پخش رادیو ایران اضافه شده است. این برنامه میزگرد تخصصی درباره تبیین عملکرد مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در سال‌های گذشته و ارائه نقشه مناسب پیش روست، که دوشنبه‌ها ساعت ۱۲ و ۴۰ دقیقه و جمعه‌ها ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه از رادیو ایران پخش می‌شود.

«با ایرانیاران» ویژه انتخابات، برنامه دیگری که ساعت ۱۰ صبح روز‌های یکشنبه و سه‌شنبه به دریافت تولیدات ایرانیاران (شبکه همراهان رادیو ایران در سراسر کشور) در قالب‌های مختلف برنامه‌سازی درباره جایگاه و نقش مجلس می‌پردازد.

مسابقه رادیویی «پرسا»، در ایام منتهی به انتخابات از رادیو ایران تهیه و پخش می‌شود. باتوجه به جذابیت قالب مسابقه، مسابقه پیامکی پرسا در گروه ورزش و تفریحات رادیو ایران، ویژه انتخابات، طراحی شده است... به همین منظور هر روز سه سؤال در بازه‌های زمانی مختلف به صورت سه‌گزینه‌ای طرح می‌شود که شنوندگان باید عدد مربوط به پاسخ‌های درست را به سامانه پیامکی ویژه این مسابقه ارسال کنند. در پایان هر روز و در برنامه زنده پرسا از ساعت ۲۱ و ۴۵ تا ۲۲ از میان شرکت‌کنندگانی که پاسخ درست داده‌اند به قید قرعه به سه نفر جوایز نقدی تقدیم خواهد شد. پرسا در انتهای هفته یک برنده ویژه هفته و در انتهای ماه یک برنده ویژهماه هم خواهد داشت. ضمنا در روز انتخابات، یعنی ۱۱ اسفند به پنج نفر از شرکت‌کنندگانی که در این مدت حداقل یک پاسخ درست به سوالات پرسا داده باشند به قید قرعه جوایزی تعلق خواهد گرفت. سوالات پرسا علاوه‌بر پخش رادیویی از طریق سایت و صفحات اجتماعی رادیو ایران در فضای مجازی در دسترس شرکت‌کنندگان خواهد بود. این برنامه از اول بهمن، هر شب ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه الی ۲۰ و ۴۵ دقیقه شنیده می‌شود. از دیگر برنامه‌ها می‌توان به برنامه مناظره‌ای با موضوع انتخاب به نام «انتخاب من» با تهیه‌کنندگی مهدی ساعی اشاره کرد که در ۲۰ برنامه پخش می‌شود. گفتنی است برنامه‌های دیگر این شبکه همچون «سلام صبح بخیر، ایرانشهر، باغ هنر، نمودار، جهان سیاست، و...» نیز به موضوع انتخابات می‌پردازد.

با رادیو گفتگو در جریان باشید

برنامه «در جریان باشید» درخصوص انتخابات و سواد رسانه‌ای است. برنامه «کتاب قانون» به آشنایی با فصل ششم قانون اساسی می‌پردازد. «آقای مکعبی» برنامه دیگری است که با نگاهی به شاخص‌های انتخاب نامزد اصلح از دریچه طنز تهیه شده است.

برنامه گفت وگومحور «بهارستان» ویژه‌برنامه دیگری است که درخصوص مطالبات مردمی، عمومی، تخصصی و ملی به روی آنتن می‌رود.
همچنین برنامه «سلام جواب» به نقد عملکرد مجلسی‌ها و برنامه «مثبت رادیکال» به تحلیل رسانه‌های بیگانه می‌پردازد.

«شش در دو»، محلی برای حضور تشکل‌های دانشجویی، روزنامه‌نگاران، فعالان سیاسی از جناح‌های مختلف و متخصصان حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با دیدگاه‌های مختلف است تا با تضارب آرا و اندیشه و طرح دیدگاه‌های مختلف خود در برنامه، جهت‌دهی مناسبی در رفتار انتخاباتی جامعه ایجاد کند.

برنامه شش در دو، با ساختار و فرم جذاب مناظره در ۳۰ قسمت ۷۵ دقیقه‌ای از روز دوشنبه ۲۷ آذر به روی آنتن رفته است. این برنامه تلاش دارد، در فضای سیاسی کشور کنشگری و با ایجاد فضای رقابتی و با تقویت آگاهی‌بخشی و بصیرت‌افزایی در انتخابات درست به جامعه کمک کند و در ادامه در افزایش مشارکت پرشور و مؤثر در انتخابات نقش‌آفرین باشد.

یکی دیگر از ویژگی‌های برنامه شش در دو، این است که مخاطبان عزیز می‌توانند با پخش زنده هم از طریق بستر‌های تعریف‌شده رادیو و هم از طریق بخش تلویزیون اینترنتی خبرگزاری دانشجویان ایران مشاهده‌کننده فضای استودیو و گفتگو‌های صورت‌گرفته باشند. نکته دیگر این‌که در این برنامه، روزنامه جام‌جم و به تعبیر رئیس محترم سازمان صداوسیما؛ فرزند خلف رسانه‌ملی یاریگر ماست، یعنی این برنامه با مشارکت روزنامه جام‌جم و خبرگزاری دانشجویان ایران تهیه و پخش می‌شود.
برنامه «شش در دو» دوشنبه‌ها ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه در ایران صدا و سایت این شبکه رادیویی به نشانی http://radiogoftogoo.ir/ پخش می‌شود.

هم رای با رادیو نمایش 

نمایش برنامه «هم‌رای» به تعداد هشت قسمت (دوره تهییجی منتهی به ایام انتخابات) به مدت ۹۰ دقیقه پخش می‌شود.
نظر به تجربه‌های قبلی در برنامه‌های پر مخاطبی نظیر همسفره در ماه مبارک رمضان، و بهره‌گیری از بستر روایت دراماتیک به عنوان وجه تمایز و نقطه قوت رادیو نمایش، هم‌رای در قالب نمایش، ویژه‌برنامه ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی است. بستر داستان و شخصیت‌پردازی بدین‌گونه است: خاندان «مقنن» جد اندر جد حقوقدان بوده‌اند، یک زوج دخترعمو و پسرعمو از این خاندان هستند و هر دو نیز حقوقدان و وکیل. آن دو که به رقم ازدواج با یک دیگر در همه چیز از جمله نگاه سیاسی اختلاف دیدگاه و سلیقه دارند، مدام در حال بحث و جدل هستند که موقعیت‌های طنزآمیزی را ایجاد می‌کنند. بزرگ خاندان و پدربزرگ خانواده تاریخ شفاهی قانون و قانونگذاری در ایران به حساب می‌آید. داستان‌ها حول و حوش چالش‌های این خانواده با موضوع انتخابات مجلس شورای اسلامی و اخبار و حواشی آن پیش می‌رود. در هر قسمت نیز یک کارشناس متخصص به عنوان مهمان، به بهانه قصه‌ای در دل داستان حضور پیدا کرده و به طرح مباحث می‌پردازد. این نمایش با اجرای گروهی بازیگران رادیو نمایش، ۳ الی ۱۰ اسفند ساعت ۱۸ و ۱۵ دقیقه شنیده می‌شود.

پیام‌های انتخاباتی در رادیو پیام 

«پیام انتخابات» به اهمیت حضور حداکثری در انتخابات، برنامه‌های «پیام حضور» به تاثیر حضور حداکثری در تعیین سرنوشت جامعه و «پیام امام» به بیانات امام خمینی (ره) در خصوص اهمیت انتخابات می‌پردازد. از دیگر برنامه این شبکه می‌توان به برنامه «ایران ما» اشاره کرد که به بیان اهمیت مجلس شورای اسلامی در تعیین سرنوشت جامعه با چهار روز در هفته می‌پردازد.

 شکوه و شکرانه حضور در رادیو معارف 

«شکوه حضور» به موضوع انعکاس انتخابات مجلس شورای اسلامی و پوشش رسانه‌ای حضور مردم در انتخابات می‌پردازد. این برنامه ساعت ۹ صبح ۱۱ اسفند ماه پخش می‌شود.

«شکرانه حضور» با موضوع قدردانی از حماسه انتخابات مردم و آثار خارجی و داخلی حضور مردم در انتخابات، ۱۲ اسفند ساعت ۱۰ صبح پخش می‌شود.

«نقش من» به موضوع انتظار اقشار مختلف مردم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌پردازد. این برنامه از اول تا یازدهم ساعت ۹ صبح پخش می‌شود. «انتخاب» به لزوم یا عدم لزوم حضور در انتخابات، علل بی‌رغبتی برخی برای حضور در انتخابات، فواید و کار ویژه‌های حضور در انتخابات می‌پردازد. این برنامه از ۲۰ تا ۲۹ اسفند ساعت ۹ صبح پخش می‌شود.

از ۱۰ تا ۱۵ اسفند، برنامه‌های «راه روشن» با بیان انتخاب اصلح و ویژگی‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ساعت ۱۴ و ۴۵ دقیقه، برنامه «معیار» با موضوع ویژگی نامزد اصلح، نیت الهی، شعار‌های همه‌فهم، عهدبندی با خدا برای تحقق برنامه‌ها؛ ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه و «چهره به چهره» و احزاب انتخابات، ضرورت همسویی مجلس و دولت، چرا باید مردم در انتخابات شرکت کنند از ساعت ۱۶ و ۴۵ دقیقه تقدیم مخاطبان رادیو معارف می‌شود.

 از دیگر برنامه‌ها می‌توان به «روی موج انتخاب» با موضوع انتخابات و نقش آن در رشد و توسعه اشاره کرد که ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه روی آنتن می‌رود. «خبر مبر» با بررسی جوسازی‌های رسانه‌ای در آستانه انتخابات از ساعت ۱۴ و ۴۵ دقیقه پخش خواهد شد.

 «تا بهارستان» با موضوع انتخابات پرشور مجلس از ساعت ۹ صبح و «خانه ملت» با انتخابات مجلس شورای اسلامی و فعالیت‌های نمایندگان این دوره از ساعت ۹ و ۴۰ دقیقه به سمع و نظر مخاطبان می‌رسد.

 «ایران سربلند» درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری است که ساعت ۱۴ و ۵۰ دقیقه از این شبکه پخش می‌شود. همچنین مخاطبان می‌توانند برنامه «من انقلابی‌ام» را با بیان شاخص‌های انقلابی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ساعت ۱۴ و ۵۰ دقیقه بشنوند. «شاخص» تاکید رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) بر چهار راهبرد امنیت، سلامت، مشارکت و رقابت در انتخابات که ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه از رادیو معارف شنیده می‌شود.

همراه «منتخب مردم» با رادیو سلامت

ویژه‌برنامه «در مسیر انتخاب» روز‌های چهارشنبه ساعت ۹ و ۱۰ دقیقه صبح با هدف اهمیت قانونگذاری در حوزه سلامت و نقش نمایندگان مجلس در بهبود شاخص‌های سلامت روی آنتن رادیو سلامت می‌رود. 

 بخش «در مسیر قانون» درباره همکاری نمایندگان در تصویب طرح‌های حوزه سلامت، طرح مطالبات نهاد‌های مرتبط با حوزه سلامت، پیگیری امور مرتبط با سلامت، قانونگذاری در زمینه سلامت و نظارت بر عملکرد دستگاه‌های مجری سلامت است. بخش «پزشک منتخب» درباره آنچه مردم از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس و نمایندگان پزشک در زمینه هزینه‌های درمان، پیشگیری از بیماری‌ها، حمایت از بیماران خاص، سالمندان و... انتظار دارند، تولید خواهد شد.

از دیگر برنامه‌های رادیو سلامت می‌توان به برنامه «انتخاب آینده» اشاره کرد که روز‌های یکشنبه و سه‌شنبه هر هفته، از ساعت ۱۱ و ۳۵ دقیقه به مدت ۱۵ دقیقه، از صدای دانش، نشاط و آرامش تقدیم شنوندگان می‌شود.

این برنامه رادیویی دارای بخش‌های مختلف از‌جمله بخش گزارشی «نسل پنجم» که درخواست‌های نسل جوان در زمینه سلامت و انتظارات‌شان از نمایندگان مجلس است. بخش «برگ برنده» نکته‌های اقناعی و ترغیبی در باب انتخابات از منظر جامعه‌شناختی و روان‌شناس اجتماعی است. بخش «معیار» که نکته‌های آموزشی در مورد انتخابات و مجلس است.

برنامه «بهارستان سلامت» میزبان نمایندگان ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی، اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و مسئولان نظام سلامت خواهد بود.

محوریت این برنامه رادیویی بررسی دستاورد‌های مجلس شورای اسلامی در حوزه سلامت و بیان خاطرات نمایندگان مجلس از تصویب طرح‌ها و لایحه‌های مختلف در این حوزه است.

برنامه بهارستان سلامت از ۱۶ بهمن‌ماه از ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه از صدای دانش، نشاط و آرامش پخش می‌شود.
ویژه‌برنامه «زنان جمهور»، یکشنبه و سه‌شنبه هر هفته از شبکه رادیویی سلامت پخش می‌شود.

زنان نیمی از پیکره اجتماع انسانی هستند و شخصیت، رفتار، فرهنگ و اندیشه آنان در شکل‌گیری جامعه انسانی نقش مهمی ایفا می‌کند. در کشور ما نیز مشارکت سیاسی زنان در فرآیند توسعه پایدار جایگاهی ویژه دارد. به همین دلیل و به بهانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، رادیو سلامت در برنامه «زنان جمهور» میزبان زنان فرهیخته و فعال در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و علمی شده است. 

فراکسیون ورزش از رادیو ورزش 

از ۱۶ آذر تا روز انتخابات هر پنجشنبه برنامه «فراکسیون ورزش» از ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه به مدت ۹۰ دقیقه به موضوع جایگاه ورزش در حوزه قانونگذاری می‌پردازد. از ۱۴ بهمن تا روز انتخابات برنامه «برنده‌باش» به مدت ۳۰ دقیقه به موضوع انتخابات و اهمیت آن می‌پردازد.
در دل برنامه «ایران خاک دلیران» از شنبه تا پنجشنبه، به مطالبات ورزشی استان‌ها و مناطق دورافتاده از نمایندگان مجلس آینده می‌پردازد. در دل برنامه «صبح و ورزش» از شنبه تا پنجشنبه به مدت ۱۰ دقیقه به موضوع انتخابات و ورزش می‌پردازد.

«بهارستان» روی موج رادیو تهران 

ویژه‌برنامه «بهارستان» کاری از گروه فرهنگ و جامعه رادیو تهران که هر روز شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۳ و ۴۵ دقیقه و تکرار آن ۲۰ و ۴۵ دقیقه پخش می‌شود. تاریخچه شکل‌گیری انتخابات به‌خصوص انتخابات مجلس شورای اسلامی تا اهم تصمیم‌گیری‌ها و ویژگی‌های مجلس و‌... بخش‌هایی از این ویژه‌برنامه است.

 مخاطبان می‌توانند پخش صدای امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) با موضوع انتخابات، سخنان نمایندگان مجلس و کارشناسان سیاسی تا صدای مردم و... را از ویژه‌برنامه بهارستان بشنوند. «گفتاورد» پنجشنبه‌ها از ساعت ۱۴ با موضوع انتخابات پیش‌رو از دیگر برنامه‌های رادیو تهران است. 
گروه تفریحات و سرگرمی این شبکه نیز برنامه نمایشی انتخابات را تدارک دیده که از بهمن‌ماه تقدیم مخاطبان خواهد شد.

نگاه متفاوت شبکه رادیویی صبا 

این شبکه رادیویی از اول آذر در برنامه‌های روزانه «صبح صبا، عصر صبا، بی‌زحمت و دو‌طرفه» به موضوع انتخابات پرداخته است. هر یک از این برنامه‌ها یک روز در هفته با موضوع انتخابات راهی آنتن شدند که با نزدیک شدن به زمان انتخابات روز‌های بیشتری به این موضوع می‌پردازند. 

هر یک از این برنامه‌ها متناسب با رویکرد و شعار برنامه با نگاهی طنزآمیز به مباحثی همچون اهمیت شرکت در انتخابات، باید‌ها و نباید‌های انتخاباتی، ویژگی‌های یک نامزد شایسته و چگونگی انتخاب و... می‌پردازد. برنامه طنز «بی‌زحمت» در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به‌طور کامل با رویکرد انتخاباتی تهیه و تولید می‌شود.

ویژه برنامه «ما اَولیا» در قالب مستند به گفتگو با رای‌اولی‌های جوان می‌پردازد و لزوم شرکت در انتخابات را از نگاه جوانان و نوجوانان بررسی می‌کند. این برنامه شنبه تا چهارشنبه ساعت ۲۲ و ۴۵ دقیقه پخش می‌شود.

این شبکه رادیویی بهمن برنامه اختصاصی انتخابات را با نام «غیر علنی» راهی آنتن می‌کند. 
این برنامه در قالب نمایش طنز به اهمیت حضور پرشور در انتخابات به‌ویژه در جوانان و زنان می‌پردازد.

رادیو جوان و «منحصر به فرد» 

برنامه «منحصر به فرد» دوشنبه‌ها ساعت ۲۲ به مصاحبه با مسئولان کشور، نمایندگان گروه‌های مرجع، نمایندگان مجلس ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و‌... می‌پردازد. برنامه «رودر‌رو» یکشنبه‌ها ساعت ۲۲ با رویکرد این‌که اندیشکده‌های تاثیرگذار جهان چگونه دموکراسی و انتخابات در ایران را تضعیف می‌کنند؟ و همچنین با محوریت «سواد رسانه‌ای» و به ارائه فکت‌های دقیق و واقعی می‌پردازد.

ویژه برنامه «سبز، سفید، سرخ» دوشنبه‌ها ساعت ۲۲ با رویکرد بررسی چالش‌های پیش‌روی انتخابات مجلس شورای اسلامی با تمرکز بر بیانات مقام معظم رهبری خواهد بود. برنامه «جوان ایرانی سلام» که از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۶ صبح پخش می‌شود و برنامه «جوونی مجاز» که همین‌طور از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۷ پخش می‌شود.

این برنامه‌ها به بررسی آخرین اخبار و اطلاعات مرتبط با انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری می‌پردازد و همچنین مباحث کارشناسی در‌خصوص اهمیت حضور پرشور در انتخابات امسال، رأی‌اولی‌ها و نوجوانان و اهمیت حضور آن‌ها در این انتخابات را ارائه می‌دهد. همچنین برنامه‌های ویژه‌ای نیز به بررسی امور مختلف مرتبط با انتخابات می‌پردازد. این برنامه‌ها شامل «سرای امید» است که ساعت ۲۳ پخش می‌شود و به بررسی نقش نهاد‌های قانونگذاری در ایران و کشور‌های دیگر و همچنین نقش مجلس خبرگان رهبری در کشور، قوه قانونگذار در ایران و کشور‌های دیگر و اهمیت جایگاه قانونگذاری در کشور‌های مختلف می‌پردازد.

برنامه‌های دیگری نیز وجود دارد که به بررسی موضوعات مرتبط با انتخابات می‌پردازد. این برنامه‌ها شامل «گپ تو» که جمعه‌ها ساعت ۲۲ و همچنین برنامه «صدای دانشجو» که چهارشنبه‌ها ساعت ۲۲ پخش می‌شود و به بیان دغدغه‌های دانشجویان از کشور و اهمیت به حضور پرشور نسل جوان و دانشجو در انتخاب نمایندگان مجلس می‌پردازند.

نماینده عزیز سلام در رادیو اقتصاد 

«نماینده عزیز سلام» عنوان بسته گزارشی است که به خواسته‌ها و دغدغه‌های اقتصادی مردم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌پردازد. در بخش دیگری از این برنامه در گفتگو با مسئولان، دغدغه‌های مورد انتظار از یک نماینده مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد. در آیتم دیگری از این برنامه گزارشی از تاثیرات تصمیمات مجلس روی مشاغل و کسب‌و‌کار‌ها پرداخته می‌شود. این برنامه شنبه و یکشنبه ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه پخش می‌شود. 

«صفحه دوازدهم» عنوان برنامه‌ای است که به اهمیت مجلس شورای اسلامی در تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی می‌پردازد. در بخش دیگری از برنامه در گفتگو با کارشناسان، چگونگی ترسیم اقتصادی ایران توسط نمایندگان مورد بررسی قرار می‌گیرد.
در آیتمی از این برنامه وظایف کمیسیون‌های اقتصادی مجلس برای مردم بازگو می‌شود.
این برنامه شنبه‌ها ساعت ۲۱ و ۵ دقیقه و از پنجم اسفند تا دهم اسفند هر شب پخش می‌شود. 

برنامه صبحگاهی «روزی نو» با رویکرد اطلاع‌رسانی و مطالبه‌گری اقتصادی در گفتگو با مسئولان و کارشناسان به افزایش آگاهی شنوندگان می‌پردازد و اخبار مهم و روز اقتصادی از ایران و جهان را به اطلاع شنوندگان می‌رساند. این برنامه در گفتگو با کارشناسان اقتصادی و سیاسی مخاطبان را برای حضور و مشارکت در انتخابات تشویق می‌کند. این برنامه شنبه تا پنجشنبه ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه پخش می‌شود.

«به توان زندگی» برنامه‌ای است که با حضور صاحب‌نظران و کارشناسان اقتصادی، روان‌شناسی و جامعه‌شناسی به مباحث اقتصاد خانواده و سبک زندگی می‌پردازد و مهارت‌های تقویت اقتصاد خانوار را آموزش می‌دهد. این برنامه در زمان انتخابات در گفتگو با کارشناسان و مردم نقش و اهمیت انتخاب و تصمیم را از خانواده تا جامعه مورد بررسی قرار می‌دهد. این برنامه شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۰ پخش می‌شود.

برنامه ترکیبی «مجله کشاورزی» به آموزش و انعکاس فعالیت‌های بخش کشاورزی می‌پردازد و ضمن بررسی زنجیره تولید، مشکلات و مطالبه‌گری کشاورزان از مسئولان را انعکاس می‌دهد. این برنامه در گفتگو با کشاورزان و فعالان حوزه تولید محصولات کشاورزی نقش مصوبه مجلس را در افزایش یا کاهش تولید محصولات مورد بررسی قرار می‌دهد. این برنامه یکشنبه، سه‌شنبه و پنجشنبه ساعت ۱۵ پخش می‌شود.

برنامه عصرگاهی «گذر بازار» در زمان انتخابات در گفتگو با دست‌اندرکاران و مسئولان برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم در خصوص روند برگزاری انتخابات اطلاع‌رسانی می‌کند. این برنامه شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۶ پخش می‌شود.

برنامه ترکیبی «پنجره اقتصاد» به انعکاس ظرفیت‌های تولید و صادرات محصولات ساخت ایران می‌پردازد و بازار‌های صادراتی و توانمندی‌های تولید داخلی را مورد بررسی قرار می‌دهد. این برنامه در گفتگو با فعالان حوزه تجارت بین‌الملل نقش مصوبات مجلس در حوزه صادرات را مورد بررسی قرار می‌دهد. این برنامه شنبه، دوشنبه و چهارشنبه ساعت ۱۵ پخش می‌شود.

برنامه خبری «روی خط اقتصاد» در گفتگو با کارشناسان و مسئولان به تحلیل اخبار منتخب اقتصادی سیاسی روز می‌پردازد. این برنامه تا انتخابات مجلس شورای اسلامی با حضور مسئولان برگزاری انتخابات، اطلاعات مورد نیاز مخاطبان را ارائه می‌دهد. این برنامه شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۹ پخش می‌شود.

«مسابقه بیست» در روز‌های منتهی به انتخابات با ارائه سؤالات متناسب به تشویق مخاطبان برای شرکت در انتخابات مجلس می‌پردازد. این برنامه در قالب مسابقه شنبه تا پنجشنبه ساعت ۲۰ پخش می‌شود.

«نوبت مردم» ویژه‌برنامه روز انتخابات رادیو اقتصاد که در سه بخش شش‌ساعته پخش می‌شود. در این برنامه در گفتگو با مسئولان، فعالان اقتصادی و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص ضرورت شرکت در انتخابات، وظیفه یک مجلس قدرتمند متکی به آرای بالای مردمی و نقش مجلس در تصمیم‌های اقتصادی دولت می‌پردازد و گزارشگران برنامه نیز در سطح شهر و در ستاد‌های انتخاباتی مراکز اقتصادی حضور دارند و در گفتگو با مردم نقش حضور افراد جامعه را در سرنوشت کشور انعکاس می‌دهند. 

ارتباط با شهرستان‌ها از دیگر بخش‌های این برنامه است که حال‌وهوای انتخابات در سایر مناطق ایران را اطلاع‌رسانی می‌کند.
در بخش دیگر از این برنامه در گفتگو با مسئولان ستاد انتخابات کشور اطلاع‌رسانی لحظه‌ای در خصوص روند برگزاری انتخابات صورت می‌گیرد. 

این شبکه رادیویی در ویژه‌برنامه «فرصت مردم» نیز با هدف امیدآفرینی و اعتمادسازی در بین مردم به‌منظور مشارکت حداکثری در انتخابات به انعکاس خدمات مجلس‌های قبلی در تدوین قوانین برای تسهیل در امور کسب‌وکار و موضوعات اقتصادی مردم می‌پردازد. این برنامه سه‌شنبه‌ها ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه روی آنتن می‌رود.

رادیو قرآن و «میزان» 

گروه جامعه، مسابقات و محافل شبکه ویژه‌برنامه انتخاباتی خود را با محوریت انتخاب اصلح از منظر قرآن‌کریم و روایات و همچنین اخلاق انتخاباتی تقدیم شنوندگان می‌کند.
این برنامه به‌صورت ترکیبی شامل گزارش‌های مردمی، کارشناسی، کلام بزرگان و فراز‌هایی از تلاوت قاریان ایرانی و بین‌المللی است.
این برنامه هر روز ساعت ۱۶ و ۴۵ دقیقه تا روز برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری روی آنتن رادیو قرآن می‌رود.

فعالیت انتخاباتی رادیو فرهنگ 

«من مسئولم» ویژه‌برنامه انتخاباتی رادیو فرهنگ از سه‌شنبه ۱۹ دی‌ماه روی آنتن رفته است. پیش از این بخشی با عنوان «انتخاب» به برنامه «سرزمین من» گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ اضافه شده بود که به موضوع انتخابات می‌پرداخت.

من مسئولم، برنامه گفت‌وگومحور با مجری و چهار شرکت‌کننده از میان دانشجویان کشور است که در این برنامه به بررسی و موشکافی فرآیند انتخابات در کشور پرداخته می‌شود.

این ویژه‌برنامه با مشارکت دانشجویان سه‌شنبه‌ها ساعت ۲۰ به تهیه‌کنندگی مریم مقدسی و کارشناسی حمید ولیان به همت گروه جامعه و کتاب رادیو فرهنگ پخش می‌شود.
در این برنامه دانشجویان به‌دنبال پاسخی برای سؤالات این قشر از جامعه مبنی بر چرایی و چگونگی انتخاب و اهمیت انتخاب اصلح هستند.
برنامه «شمای نماینده» نیز با محوریت شرکت حداکثری در انتخابات، چرایی شرکت در انتخابات و ویژگی یک نماینده اصلح است که صبح‌ها ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه پخش می‌شود.

از دیگر برنامه‌های انتخاباتی رادیو فرهنگ «سرزمین من» است که از گروه تاریخ و اندیشه شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۳ روی آنتن می‌رود و در بخشی ویژه از تاریخچه مجلس شورای اسلامی تا وظایف نمایندگان و مصوبه‌های تاریخی می‌گوید.

همچنین برنامه «بازتاب» از گروه سیاسی با موضوع انتخابات در آیینه اخبار داخلی و خارجی، بازتاب سخنان رهبر انقلاب درباره انتخابات و شاخص‌های نمایندگان و ... چهارشنبه‌ها ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه پخش می‌شود.

سیمای باشکوه انتخابات در تریبون فاخر رسانه‌ ملی

جبار آذین؛ منتقد و مدرس سینما و تئاتر و تلویزیون: سرنوشت ملت غیور و سلحشور ایران و آینده درخشان و فروزان کشور با حضور ملی و مشارکت حداکثری ملت در صحنه انتخابات گره خورده و بر این مهم و حضور حداکثری و پرشور مردم در انتخابات و انتخاب اصلح و سرنوشت‌ساز از سوی امام راحل، رهبر معظم انقلاب و بزرگان و فرزانگان کشور بسیار تاکید شده و چشم جهانیان؛ از دوست تا دشمن به انتخابات مردم ایران دوخته شده است. در اوضاع کنونی جهان و حرکت‌های رو به ترقی و تکامل و پیشرفت کشور در تمام زمینه‌ها و تداوم هجمه‌های ایران و اسلام‌ستیزان، چگونگی دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان، حائز اهمیتی فراوان است. از همین رو تمام مسئولان، دستگاه‌ها و جریان‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی، براساس انجام تکلیف و وظیفه و امروز بیشتر و باانگیزه و قوی‌تر از دیروز برای حضور تاثیرگذار اجتماعی مردم در انتخابات، تمام‌قد به مشارکت فعال برخاسته‌اند. در این میان رسانه‌ملی، به‌عنوان تریبون ملت و نامزد‌های انتخابات، با ویژه‌برنامه‌ها و اقدام‌های بزرگ و بی‌سابقه با تکیه بر «عدالت رسانه‌ای» برای یاری برگزاری باشکوه انتخابات، پای همت به پیش گذاشته است. شبکه‌های تلویزیونی و مراکز معاونت سیمای رسانه‌ملی در راستای برگزاری شکوهمند و شایسته انتخابات، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی اجتماعی با اهداف و رویکرد‌های مشارکت حداکثری مردم، انتخاب اصلح و تحقق اصل عدالت رسانه‌ای و انتخاباتی در شمایل ساختاری، محتوایی و اجرایی روشنگرانه و متنوع برنامه‌های ویژه‌ای را برای این دوره انتخابات تدارک دیده‌اند. آنچه رسانه‌ملی در این مسیر به تدارک آن همت گماشته، در نوع خود بی‌نظیر و همراه نوآوری و ابتکار است. به گونه‌ای که از هم‌اکنون تیزر جامع و جذاب آن در این ارتباط با عنوان «سیمای انتخابات» در جهت آگاه‌سازی ملی در حال پخش است. تلویزیون در اقدامی نوین و قابل تحسین ۲۰۰ کانال انتخاباتی به تعداد حوزه‌های انتخاباتی تدارک دیده و در اختیار تبلیغات نامزد‌های این دوره انتخابات قرار داده است.

۲۵۴ فرستنده تلویزیونی هم در پوشش انتخابات فعال خواهند بود و این امر افزون بر فعالیت‌های ویژه انتخاباتی ۳۳ شبکه استانی و ۲۰ شبکه ملی و شبکه‌های برون‌مرزی خواهد بود. رسانه‌ملی افزون بر ویژه‌برنامه‌های انتخاباتی، در تمام شبکه‌های تلویزیونی، برنامه‌های خاص انتخاباتی را هم برنامه‌ریزی کرده است و در آن‌ها از نقش و سهم و جایگاه مجلس، نقش مجلس در سرنوشت جامعه، انعکاس عملکرد‌های مجلس، فرآیند انتخابات مجلس، نقش قانون‌گذاری مجلس، بررسی انتخابات دوره‌های پیشین و انتخابات کشور‌های جهان و ... سخن به میان آورده است.

عناوین و اسامی بخشی از برنامه‌ها و ویژه‌برنامه‌های انتخاباتی رسانه‌ملی در کنار فعالیت‌های تبلیغاتی نامزد‌ها عبارتند از: فرامتن، ارتفاع، کتاب قانون، ایران امروز، جریان، پایش، میان‌برنامه‌هایی مانند امام امت، رهنما و مکتب، گزیده‌ای از بیانات و سخنرانی‌های حضرت امام راحل، رهبر معظم انقلاب و بزرگانی مانند شهید بهشتی، شهید باهنر و شهید مطهری با موضوع‌های مرتبط با مجلس، مجله شباهنگ مداربسته، خط سوم، نوسان، نطق آزاد، بدون توقف، تقاطع، شیوه؛ نمایش مستند‌های سیاحت غرب، دخترانه، جهان‌آرا، تراز، نقش من، خانه ملت، برمودا، انتخابات در جبهه، مهربانو، برنامه رای‌اولی‌ها، فرصت، اثرانگشت، شهدای رای‌گیری، سلام انتخابات و صد‌ها برنامه مهم و تعیین‌کننده دیگر و این همه تلاش و حرکت برای برگزاری انتخاباتی سرنوشت‌ساز در ایران بزرگ و قدرتمند اسلامی است.

به فرموده رهبر معظم انقلاب: «اگر مشارکت ضعیف باشد، مجلس ضعیف خواهد شد. مجلس ضعیف، توانایی کامل برای رفع مشکلات نخواهد داشت. اگر می‌خواهیم مشکلات برطرف شود، باید مشارکت را بالا ببریم. این وظیفه همه است. هرکه می‌خواهد مشکلات کشور برطرف شود، راهش این است.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها