به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، «امیر یارون» رئیس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی در نشست کمیسیون اقتصادی کنست(پارلمان این رژیم) اظهار داشت: هزینه های مستقیم جنگ در سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ از جمله خسارت ها و هزینه های غیر نظامی دیگر مرتبط با جنگ به بیش از ۵۷ میلیارد دلار خواهد رسید.
وی افزود که رژیم اسرائیل از ۱۰.۶ میلیارد دلار از درآمدهای مالیاتی محروم خواهد بود و پیش بینی ها برای سال های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ نشان دهنده کاهش رشد اقتصادی است.
پیش بینی های بانک مرکزی رژیم صهیونیستی نشان دهنده آن است که اقتصاد این رژیم در سال ۲۰۲۳ فقط ۱.۵ درصد رشد داشته است.
۱۸ دیماه گذشته نیز روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» در گزارشی نوشت: رژیم صهیونیستی از ترس فروپاشی سیستم اقتصادی و بازرگانی در بخش غیرنظامی مجبور به پرداخت ده ها میلیارد شِکِل (واحد پول این رژیم) خسارت شده است که خسارت های سنگین به ساختمانها و زیرساخت ها به ویژه در مناطق همجوار نوار غزه و شهرک های همجوار با مرزهای لبنان را نیز باید به این مبالغ افزود.
به نوشته این روزنامه، آخرین ارزیابی ها از خسارت ۵ تا ۷ میلیارد شِکِلی در مناطق هم مرز با لبنان و خسارت ۱۵ تا ۲۰ میلیارد شِکِلی در مناطق و شهرک های صهیونیست نشین همجوار نوار غزه حکایت دارد.
حدود ۱۲۵ هزار شهرک نشین صهیونست نیز پس از ترک خانه های خود از مناطق همجوار نوار غزه و لبنان، آواره شده اند و اسکان آنها در هتل ها و دیگر مناطق در خارج از مناطق اصلی سکونت خود، هزینه های این جنگ را میلیاردها شکل افزایش داده است.
براساس گزارش این روزنامه صهیونیستی، اقتصاد رژیم صهیونیستی براثر جنگ در نوار غزه با خسارت های بسیار خطرناک و کسری بودجه ۱۱۱ میلیارد شکل روبرو شده است که برای جبران آن باید با کاهش بودجه دیگر بخش ها و افزایش ۶۷ میلیارد شِکِلی مالیات ها اقدام کرد که این موضوع نیز بر وضعیت معیشتی صهیونیست ها تاثیر می گذارد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد