بهتازگی این بازی جذاب که وجوه متفاوتی همچون بهره بردن از خلاقیت، حرکات نمایشی، توانایی برقراری ارتباط غیرکلامی و... را دارد، دستمایه یک رقابت تلویزیونی قرارگرفته است. این برنامه با نام «پانتولیگ» مسابقهای را میان دو گروه چهار نفره و با حضور تماشاگران در استودیو راه میاندازد که برمبنای پانتومیم است اما در بخشهایی نیز پرسشهای اطلاعات عمومی مطرح میکند. یکی ازویژگیهای برجسته این مسابقه که قسمت نخست آن پنجشنبه شب گذشته مصادف با میلاد حضرت علی(ع) روی آنتن رفت، حضور محمدرضا گلزار،ستاره سینما درقامت مجری است. گلزار پیش از این هم سابقه اجرای مسابقه برنده باش در تلویزیون وهمچنین «هفت خان» دریکی ازسکوها راداشته است. بازگشت گلزار پس از چند سال به تلویزیون، محتوای متفاوت برنامه وهمچنین حضور جواد فرحانی به عنوان پایگاه تهیهکننده از نکاتی است که احتمالا پانتولیگ را به مسابقهای پرمخاطب بدل خواهد کرد. جواد فرحانی، تهیهکننده فیلمها وسریالهایی نظیرخوابم میاد، شب عید و...بوده و در تلویزیون نیز پیش از این سابقه تهیهکنندگی برنامههای موفقی همچون خندوانه، ستارهساز، هزارداستان، شبی با عبدی و...را داشته است. با این تهیهکننده درباره جزئیات برنامه تازهاش گپ زدیم.
استفاده بجا از چهرهها
پانتولیگ در هیئت یک برنامه سرگرمی بهتازگی به آنتن رسید و قرار است از این پس پنجشنبهها و جمعهها بعد از خبر۲۲ شبکه سه، روی آنتن برود. جواد فرحانی، درخصوص این برنامه به جامجم میگوید: ما هنوز در حال ضبط هستیم و احتمالا حدود ۲۰تا۳۰قسمت را تولید وروانه پخش خواهیم کرد. معتقدیم که استفاده از چهرههایی مثل محمدرضا گلزار اگر بجا و مناسب باشد برای مخاطب جذاب خواهد بود. در واقع استفاده از چهرهها به کلی خوب است اما نحوه استفاده از آن هم اهمیت دارد. اینکه ما از محمدرضا گلزار استفاده کردیم برای این بوده که پیش از این یک برنامه پربیننده مثل «برنده باش» را داشت. یعنی همینطوری او را انتخاب نکردیم. الان همه چیز در برنامه سرجای خودش است و اضافه گویی ندارد. واقعا می توان گفت پانتولیگ یک برنامه سرگرمکننده است.
تلویزیون؛ بهترین قاب برای دیده شدن
وی درخصوص تأثیر انتخاب چهرهها برای حضور در برنامههای اینچنینی عنوان میکند: قطعا حضور خود گلزار بهواسطه اینکه مخاطبان زیادی دارد در تلویزیون هم مؤثر خواهد بود. اگر انتخاب چهره بهدرستی صورت گیرد و سرجای خودش باشد، قطعا اثرگذار است. حضور گلزار هم میتواند مثل دیگر برندهای تلویزیون باشد. اگر قرار بود چهرهای مثل او با پلتفرمهای دیگر کار کند، میتوانست چندین برابر دستمزد بگیرد.فرحانی درباره علاقهاش برای همکاری با تلویزیون توضیح میدهد: تلویزیون نماد جمهوری اسلامی ایران و مردم است. دوست داشتیم این برنامه از تلویزیون پخش شود. مگر چند نفر از مردم پلتفرمها را میبینند؟ مملکت فقط تهران و بالای شهر نیست. خیلی از اعضای خانواده ما در شهرهای مختلف هستند. میخواهیم آنها هم کارهای اینچنینی را ببینند.جمعیت ایران ۸۰میلیون نفر است، مخاطبان تلویزیون میلیونی هستند و اقشار مختلف آن را تماشا میکنند. تلویزیون در اختیار مردم و هنر هم برای آنهاست. دوست داریم کاری انجام دهیم که به عموم مردم عرضه شود. بهترین جای این کار هم تلویزیون است.فرحانی درباره اهمیت پخش برنامهای مثل پانتولیگ از تلویزیون هم میگوید: ما یک کار با کیفیت برای مردم ساختیم که بهنظرم بهترین جای عرضه آن، تلویزیون است. کدام رسانه الان میلیونی مخاطب دارد؟ وقتی یک برنامه با کیفیت میسازیم که در حوزه سرگرمی است، چرا کل مردم ایران نبینند؟ من در فصول اول خندوانه هم همین کار را کردم که مخاطب زیادی جذب شود.تجربه کار با آقای گلزار هم این مسأله را نشان میدهد که در برنامههایش موفقیتآمیز ظاهر شده است.
هم بازی و هم آموزش
اگر بیننده قسمت اول این برنامه بودید، اطلاع دارید که در بخشی از برنامه پرسشهای اطلاعات عمومی از شرکتکنندگان پرسیده شد. گلزار نیز در برنامه اشاره کرد علاقهاش به اینگونه پرسشها باعث شده در مسابقات که پیش از این نیز اجرا کرده، همواره به اطلاعات عمومی اهمیت دهد. تهیهکننده پانتولیگ به ترکیب بخش پانتومیم و اطلاعات عمومی اشاره و تصریح میکند: اضافه شدن بخش اطلاعات عمومی بهانهای برای انتخاب نوع پانتومیم و امتیاز گرفتن شرکتکنندگان است. درعین حال، مردم چند سؤال علمی هم میشنوند، اطلاعات عمومیشان بالا میرود و باعث میشود آموزش در کنار سرگرمی در برنامه انجام شود. قصدمان این بود که این دو حوزه ترکیب شود تا فضای مفرح و خوبی را برای مخاطبان ایجاد کند. وی درخصوص الگوبرداری از برنامههای خارجی عنوان میکند: این مسابقه نمونه خارجی نداشته وتاحالا این شکلی نبوده است. پانتومیم تا حالا در برنامههای مختلف استفاده شده اما اینکه اساس وپایه پانتومیم باشد، نبوده وبرنامه مشابهی نداشتیم. فرحانی میافزاید: پانتومیم دیگر تبدیل به یک بازی ایرانی شده که درجمعهای مختلف اجرامیشود. مخاطبان پانتولیگ هم میتوانند در روبیکا تستهای ما رادنبال کنند. آنجا را هم نگاه کنید، متوجه میشوید که چقدر بین مردم محبوب است.وی درخصوص روند انتخاب شرکتکنندگان میگوید: روند انتخاب به این صورت است که ابتدا فراخوان میدهیم. سپس تست میدهند و در گروههای چهار نفره تقسیمبندی میشوند و خود آقای گلزار با آنها گفتوگو و امتحانشان میکند. آنهایی که همه این مراحل را با موفقیت طی کنند و استعداد داشته باشند به برنامه میآیند. این تهیهکننده درباره امکان تغییر بخشهای مختلف برنامه توضیح میدهد: آیتمها ممکن است به مرور به روز شود. برنامه نوپاست و کارهای بیشتری برای آن انجام خواهد شد.
اینجا همه چیز تحت نظر است
در یکی از بخشهای قسمت اول شاهد بودیم ازویدئوچک برای اطمینان ازتخلف شرکتکنندهای استفاده شدکه فرحانی در اینباره میگوید: امکان تخلف در حین پانتومیم وجود دارد و درمسابقهای در این سطح باید جلوی آن گرفته میشد. برای کم شدن تخلفات از ویدئوچک استفاده میکنیم.همانطور که درقسمت نخست مطرح شد، برنده هرقسمت میتواند جایزه ۷۰میلیونی را با خود به خانه ببرد. تهیهکننده پانتولیگ درباره مراحل دیگر این مسابقه بیان میکند: شرکتکنندگان برنامه که امتیازات بیشتر گرفتند، بالا میروند و در ادامه با گروههای دیگر رقابت میکنند.