به گزارش جام جم آنلاین، امروز حجت شفایی، رییس اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی ایران در نشستی خبری گفت: پانزدهمین نمایشگاه بین المللی طلا، جواهر، نقره، ساعت و صنایع وابسته از ۱۱ تا ۱۵ بهمن امسال در محل نمایشگاههای بین المللی مجموعه ایران مال برگزار میشود.
وی یادآور شد: شهروندان میتوانند در این ایام از ساعت ۱۲ تا ۲۱ از نمایشگاه بازدید کنند.
رییس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی ایران با اشاره به اینکه نمایشگاه امسال متفاوتتر از نمایشگاههای سالهای گذشته است، عنوان کرد: بازدیدکنندگان میتوانند تمام چرخه تولید طلا و جواهر را از طراحی تا تولید در این نمایشگاه از نزدیک مشاهده کنند.
شفایی یادآور شد: بیش از ۱۴۰ شرکت در این نمایشگاه حضور خواهند یافت، البته برخی هلدینگها بیش از ۳۵ زیر مجموعه خود را در این نمایشگاه به همراه خواهند داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا شرکتهای خارجی هم در نمایشگاه حضور دارند؟ گفت: متاسفانه به دلیل اینکه از سوی آمریکا صنعت طلا و فلزات گرانبها تحریم است و اینکه براساس قوانین ورود مصنوعات نیز به کشور ممنوع است، نمیتوانیم شرکتهای خارجی را در این حوزه در نمایشگاه پذیرا باشیم.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی ایران یادآور شد:، اما در حوزه ماشین آلات و تجهیزات نمایندگان ۱۰ کشور مانند ایتالیا، ترکیه، چین و آلمان در این نمایشگاه حضور دارند.
وی درباره میزان صادرات انجام شده در حوزه مصنوعات طلا نیز عنوان کرد: در این حوزه نیز به دلیل وجود تحریمها نتوانسته ایم، فعالیت قابل توجهی داشته باشیم و تنها به برخی کشورها که به نوعی تحریمهای آمریکا را رعایت نمیکنند، میتوانیم صادرات مصنوعات طلا داشته باشیم.
شفایی با اشاره به اینکه امسال حدود ۸۰۰ کیلو مصنوعات طلا از کشور صادر شده است، افزود: این در حالی است که کشوری مانند ترکیه به دلیل اینکه تسهیلاتی را در حوزه تولید مصنوعات در نظر گرفته است در سال ۲۰۲۲ حدود ۷۰۰ تن مصنوعات طلا صادر کرده است.
رییس اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی ایران با اشاره به اینکه بازدید از این نمایشگاه برای شهروندان رایگان است، یادآور شد: در حاشیه این نمایشگاه کلاسهای آموزشی نیز به صورت رایگان برگزار میشود.
بازدید از چرخه تولید مصنوعات طلا
هومن زنگنه، عضو هیات مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی ایران نیز در این نشست گفت: اگر بخواهیم صادرات را از دید کلان نگاه کنیم، بزرگترین مشکل ما سازمان تجارت جهانی است.
وی با اشاره به اینکه ما عضو اصلی سازمان جهانی تجارت جهانی نشده ایم و عضو ناظر هستیم. به همین دلیل حضور شرکتهای ما در دنیا با شرایط ویژه و رقمهای کلان مالیاتی مواجه میشود.
زنگنه با اشاره به اینکه بزرگترین رویداد طلایی ایران از فردا رقم خواهد خورد، گفت: برای اولین بار این نمایشگاه در سایت نمایشگاهی ایران مال برگزار میشود و تا کنون سابقه نداشته است که نمایشگاهی حدود ۳۰ هزار متر فضا را درگیر کند.
زنگنه یادآور شد: این نمایشگاه تکمیلترین نمایشگاهی است که تا کنون در این حوزه برگزار شده است و شهروندان میتوانند چرخه کامل این صنعت را از پژوهش و اکتشاف تا طراحی و تولید مشاهده کنند.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی ایران عنوان کرد: شهروندان میتوانند با حضور در این نمایشگاه از خدمات صدور شناسنامه برای طلا، جواهرات و سنگهای قیمتی نیز استفاده کنند.
..
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد