به گزارش جام جم آنلاین، این حکم در اولین اجرا برای ۴ شهرک نشین صهیونیست اعمال شد. بر اساس این دستور، این شهرک نشینان در اعمال خشونتآمیز و همچنین تهدید و تلاش برای تخریب یا تصرف اموال فلسطینیها دست داشتند. هدف از این مجازاتها، جلوگیری از استفاده این چهار نفر از سیستم مالی ایالات متحده و جلوگیری از هرگونه معامله شهروندان آمریکایی با آنها است.
مقامات آمریکایی گفتند که در حال ارزیابی هستند که آیا دیگرانی را که در حملاتی که در طول جنگ غزه تشدید شدهاند، مجازات کنند یا خیر.
دستور بایدن گامی نادر علیه نزدیکترین متحد آمریکا در خاورمیانه است، اما رئیسجمهور دموکرات آمریکا دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار داده تا به درخواستها برای کاهش حملات و حفاظت از جان غیرنظامیان در غزه گوش دهد.
مقامات آمریکایی گفتند که نتانیاهو مجازاتهای واشنگتن را که از قبل به دولت او اطلاع داده شده، محکوم کرده است.
مقامات فلسطینی میگویند در حملات شهرکنشینان، تعدادی از فلسطینیها به شهادت رسیده و گروههای حقوق بشری میگویند شهرکنشینان خودروها را به آتش کشیده و به چندین اجتماع کوچک حمله کرده و مردم را مجبور به به تخلیه کردهاند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: «این خشونت تهدیدی جدی برای صلح، امنیت و ثبات در کرانه باختری، اسرائیل و منطقه خاورمیانه است و امنیت ملی و منافع سیاست خارجی ایالات متحده را تهدید میکند».
بایدن با انتقاد فزایندهای به دلیل حمایت قوی دولتش از رژیم صهیونیستی با افزایش شهدای فلسطینی در این درگیری مواجه است.
این فرمان خاطرنشان میکند که خشونت توسط شهرک نشینان اهداف سیاست خارجی ایالات متحده را تضعیف میکند، از جمله قابلیت راهحل دو دولتی و اطمینان از اینکه اسرائیلیها و فلسطینیها میتوانند به معیارهای مساوی امنیت، رفاه و آزادی دست یابند.
بایدن حمایت خود را از درخواستها برای ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی اعلام کرده است. بایدن گفته است که یافتن راهی برای دستیابی به حاکمیت فلسطین پس از پایان جنگ غزه برای ایجاد یک صلح پایدار ضروری است. نتانیاهو در طول دوران فعالیت سیاسی خود چنین ایدهای را رد کرده و به مقامات آمریکایی گفته است که با هرگونه طرح پس از جنگ که شامل تشکیل کشور فلسطین باشد، مخالف است.
نتانیاهو به سرعت تحریمها را محکوم کرد و در بیانیهای گفت: «اکثریت قریب به اتفاق شهرک نشینان شهروندان قانونمند هستند، بسیاری از آنها این روزها به عنوان سرباز وظیفه و ذخیره برای اسرائیل میجنگند.» او گفت که تلآویو «در برابر قانون شکنان اقدام میکند، در هر مکان، و بنابراین، جایی برای اقدامات استثنایی در این اقدام وجود ندارد.»
براساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای، هویت چهار شهرک نشین را شناسایی و اتهامات وارده به آنها را شرح داد: - گفته میشود که دیوید چای چاسدای، شورش در هوارا را رهبری کرد که در آن یک غیرنظامی فلسطینی شهید شد. - عینان تنجیل متهم به حمله به کشاورزان فلسطینی و فعالان اسرائیلی است. شالوم زیچرمن در حال حمله به فعالان اسرائیلی در کرانه باختری گزارش شده است. —ینون لوی به طور مرتب گروهی از شهرک نشینان را از پاسگاه مزرعه میتاریم رهبری میکرد که به غیرنظامیان فلسطینی و کشاورزان حمله میکردند و آنها را تهدید میکردند که اگر خانههای خود را ترک نکنند، خشونت بیشتری خواهند کرد.
بایدن علیه حملات تلافی جویانه شهرک نشینان اسرائیلی صحبت کرده و متعهد شده است که مسئولین این خشونتها پاسخگو خواهند بود. او در اواخر اکتبر گفت که خشونت توسط «شهرک نشینان افراطی» معادل «ریختن بنزین» بر آتش شعلهور در خاورمیانه است. باید متوقف شود. آنها باید پاسخگو باشند.
این فرمان به وزارت خزانهداری این اختیار را میدهد تا علیه شهرک نشینانی که درگیر خشونت هستند، تحریمهای مالی اعمال کند، اما قرار نیست شهروندان آمریکایی را هدف قرار دهد. تعداد قابل توجهی از شهرک نشینان در کرانه باختری دارای تابعیت ایالات متحده هستند و طبق قوانین ایالات متحده از معامله با افراد تحریم شده منع میشوند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: