استاندار آذربایجان شرقی:

افتتاح ۱۰۷ طرح جهادکشاورزی در آذربایجان شرقی

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به افتتاح ۱۰۷ طرح کشاورزی و ظرفیت بالای استان در این خصوص، گفت: کشاورزی خُرد دیگر جوابگوی نیازهای جامعه نیست و برای رفع این مساله، باید از ظرفیت بالای این استان به خصوص تعاونی ها استفاده شود.
کد خبر: ۱۴۴۴۴۷۰
نویسنده امین بیل ساز

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: مالک رحمتی در مراسم بهره برداری از ۱۰۷ طرح جهاد کشاورزی استان ادامه داد: ارتباط با همه کشاورزان و اغنای آنها سخت است البته با بهره گرفتن از ظرفیت تعاونی ها، این امکان فراهم می شود و تمام برنامه های جهاد کشاورزی، از سوی این تعاونی ها قابل اجراست.

وی بر تکمیل زنجیره تولید در بخش کشاورزی نیز تاکید کرد و گفت: برای خودکفا شدن، باید زنجیره تولید را تکمیل کرد و این وظیفه جهاد کشاورزی است تا با هدایت سرمایه گذاران، این زنجیره ره در استان تکمیل کند.

وی با بیان اینکه معرفی زمینه های سرمایه گذاری به بخش خصوصی، یکی از وظیفه های دولت است، اظهار کرد: هدایت درست بخش خصوصی مانع از خسارت و ورشکستگی می شود دیگر زمان سرمایه گذاری های قارچی گذشته است و دولت با فاصله گرفتن از تصدی گری، باید به دنبال هدایت سرمایه ها باشد.

رحمتی از گلخانه ها به عنوان ظرفیتی مهم برای استان نام برد و گفت: ایجاد گلخانه ها، زمینه را برای تامین نیاز داخلی و صادرات فراهم می کند از این رو باید از تمامی ظرفیت های استان برای رسیدن به جایگاه مطلوب، استفاده کنیم.

وی اظهار کرد: حوزه جهاد کشاورزی اهمیت ویژه ای دارد، امنیت غذایی که دغدغه مهم رهبری است به این حوزه ربط دارد، خودکفایی و رزق و روزی مردم در ارتباط مستقیم با این حوزه است و در کل بخش زیادی از جامعه، با این حوزه مرتبط هستند.

وی به افتتاح ۱۰۷ طرح کشاورزی با بیش از ۱۳ هزار میلیارد ریال در استان اشاره کرد و گفت: این افتتاح ها پیام روشنی برای کارگزاران و خادمان ملت دارد، اینکه با سرمایه کم هم می شود کار بزرگ و تاثیر گذاری کرد و در مسیر توسعه، اشتغالزایی و تامین نیازها گام برداشت.

رحمتی گفت: در بسیاری از بخش های اقتصادی کشور نمی توان با این ارقام کاری کرد اما در حوزه کشاورزی که حوزه ای اشتغالزا است این امکان فراهم است و باید با تمرکز در این بخش، نرخ بیکاری را کمتر و کمتر کنیم.

وی ادامه داد: پیام دوم این افتتاح این است که نسخه نجات بخش کشور در دست مردم است و همه بزرگان بر این نکته اتفاق نظر دارند هر جا امور به مردم واگذار شد موفق شدیم.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: کاهش تصدی گری دولت و سپردن امور به دست مردم و افزایش حمایت، سیاست گذاری و نظارت، سرعت توسعه استان را شتاب می بخشد.

رحمتی به میزان سرمایه گذاری در طرح های افتتاح شده بخش کشاورزی و سهم دولت و بانک ها در آن اشاره کرد و گفت: سهم دولت به زور به سه درصد و بانک ها به ۱۰ درصد می رسد که رقم بسیار ناچیزی در مقابل سهم بالای ۸۵ درصدی بخش خصوصی است.

وی افزود: راه درست همین است دولت باید زمینه را فراهم کند تا بخش خصوصی و سرمایه ای که در اختیار این بخش است وارد بخش تولید شود و از بازار دلار، خودرو و سکه سر در نیاورد.

رحمتی با بیان اینکه اگر غیر از این باشد چیزی دستمان را نمی گیرد، گفت: دست تک تک بخش خصوصی را می بوسم که دلشان به عشق وطن و مردمشان می تپد و مطمئن هستم این عشق و علاقه، به بهتر شدن وضعیت استان خواهد انجامید.

خودکفایی در تولید اقلام خوراکی ضروری است

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه باید چند موضوع راهبردی را در حوزه کشاورزی مورد توجه قرار دهیم، گفت: اگر این کار را نکنیم آیندگان ما را نخواهند بخشید، باید رویکردها تغییر یابد و به خودکفایی کامل در تامین اقلام خوراکی در داخل کشور دست یابیم.

رحمتی به ناترازی در تامین برخی اقلام خوراکی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: اگر می توانستیم از زمین های وسیع و حاصلخیزمان به درستی استفاده کنیم و از واردات نهاده های دامی بی نیاز شویم جایگاه ما بهتر از وضعیت فعلی بود از این رو باید خودکفایی را در اولویت برنامه های حوزه کشاورزی قرار دهیم.

وی افزود: باید مشخص شود که جایگاه استان در خودکفایی اقلام خوراکی کجا است و در پایان دوره، این جایگاه چه تغییری کرده است.

علم و دانش را به سر مزرعه ببریم

استاندار آذربایجان شرقی به عقب ماندگی های تاریخی در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: این عقب ماندگی ها علل متعددی دارد که برخی از آنها بسیار آشکار است، جای خالی علم در مزارع احساس می شود باید علم و دانش را به سر مزرعه ها ببریم.

رحمتی افزود: مزارع و کشاورزی ما با علم و دانش فاصله دارند اما می شود حلقه واسط شد و از دانشگاه هایی که در این زمینه از علم و دانش کافی برخوردارند در این زمینه استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه اگر به دنبال رشد در این حوزه هستیم باید به سمت دانش برویم، بازدهی و ضریب بهره وری را افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: امروز در بزرگ ترین اراضی کمترین بهره وری را داریم و این نتیجه کمبود علم در مزرعه است و تاکید و خواهش من تسریع در بردن علم و دانش به مزارع است.

بحران آب نه، بحران مدیریت آب داریم

رحمتی به مساله آب و کمبود آن در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: شاید کمبود آب داشته باشیم اما بحرانی به نام بحران آب نداریم و درست آن، بحران مدیریت آب است نتوانسته ایم به درستی از آب در دسترس استفاده کنیم، همچنان در بسیاری از باغات و مزارع ما، از روش سنتی و غرقابی برای آبیاری استفاده می شود که در دنیا منسوخ شده است.

وی از مدیریت جهاد کشاورزی استان خواست تا با تشکیل کمیته ویژه آب، مصرف بهینه آب را مدیریت کند تا با کمترین مصرف، بیشترین بهره وری حاصل شود و این باید جزو اولویت های جهاد کشاورزی قرار گیرد.

پروژه های زمین مانده حوزه کشاورزی در دولت سیزدهم تکمیل و احیا شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم به اقدامات ارزنده دولت سیزدهم در تکمیل پروژه های نیمه تمام بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: کارهای خوبی در ۲۸ ماه گذشته صورت گرفته و بسیاری از این پروژه ها که زمین مانده بودند در مرحله تکمیل و احیا هستند.

اکبر فتحی گفت: یکی از پروژه ها، اجرای شبکه فرعی ۲۰ هزار هکتاری در جلفا، خداآفرین و ورزقان بود که در مراحل پایانی قرار دارد و تا یک ماه آینده به طور کامل بهره برداری می شود.

وی به افتتاح ۱۰۷ طرح کشاورزی در آذربایجان شرقی به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: برای افتتاح این طرح ها ۱۳ هزار و ۳۴۳ میلیارد ریال هزینه شده است.

فتحی اظهار کرد: با افتتاح طرح های یاد شده برای یک هزار و ۲۶۵ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد شده و برای یکهزار و ۱۹۴ نفر نیز به طور غیرمستقیم اشتغالزایی می شود و ۲ هزار و ۶۱۲ خانوار از این طرح ها بهره مند خواهند شد.

وی ادامه داد: این طرح ها شامل چهار طرح باغبانی و گلخانه با اعتبار ۲۳۴ میلیارد ریال، ۴۹ پروژه آب و خاک با اعتبار ۳۳۳ میلیارد ریال، ۲ پروژه دام با اعتبار ۲۰۵ میلیاردریال، هشت پروژه طیور با اعتبار ۸۴۳ میلیارد ریال، ۲۶ پروژه صنایع کشاورزی با اعتبار ۷ هزار و ۳۱۱ میلیارد ریال، چهار پروژه شیلات و آبزی پروری با اعتبار چهار هزار و ۴۵ میلیارد ریال، یک پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری با اعتبار ۲۳ میلیارد ریال، ۲ طرح متعلق به شرکت شهرک های کشاورزی با اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریال و یازده پروژه عشایر با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزود: از مجموع اعتبارات هزینه شده در این طرح ها، یک هزار و ۱۱۱ میلیارد ریال از تسهیلات بانکی، ۱۹۸ میلیارد ریال از اعتبارات ملی، ۲۴۷ میلیارد ریال از اعتبارات استانی و ۱۱ هزار ۷۸۸ میلیارد ریال از طریق مشارکت مردمی و آورده شخصی سرمایه گذاران تأمین شده است.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها