به گزارش جام جم آنلاین،محمد رضا حاجی رضا، رئيس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: استفاده از گیاه تریتیکاله که در مقابل آفات و بیماریها مقاومت بیشتری از جو دارد و آب کمتری نیز از آن مصرف میکند در سالهای اخیر در قم مورد توجه قرار گرفته و سطح زیر کشت این گیاه از ۵۰ هکتار در سال ۱۴۰۰ به یکهزار و ۲۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ رسیدهاست.
وی با اشاره به اینکه وضعیت کنونی موضوع نشان از موفقیت کشت این گیاه در قم و استقبال خوب کشاورزان از طرح الگوی کشت و جایگزینی گیاهان جدید با گیاهان مرسوم دارد، افزود: با فعالیتهای ترویجی گسترده میان کشاورزان تلاش داریم استفاده از گیاهانی که برای کشت در قم مناسب هستند را جایگزین گونههای پرآببر کنیم.
رئيس سازمان جهاد کشاورزی قم ادامه داد: به طور کلی سازمان جهاد کشاورزی استان در دولت سیزدهم اجرای طرح الگوی کشت را به عنوان یک اولویت مهم دنبال میکند و در همین راستا در سالهای آینده کشت گیاهانی همچون تریتیکاله که مقاومت بیشتری در برابر تنشهای محیطی و کمآبی دارند در قم افزایش بیشتری نیز خواهد یافت.
استان قم در زمینه اجرای طرح تغییر الگوی کشت در سطح کشور پیشتاز است و در همین رابطه با پیادهسازی برنامههای آن علاوه بر کاهش مصرف آب، موضوع مهم ارتقا بهرهوری و افزایش سطح تولید محصولات در بخش کشاورزی قم برای تامین امنیت غذایی مردم نیز دنبال میشود.
تریتیکاله غلهای جدید است که در نتیجه تلاقی ژنومهای گندم جنس Triticum و چاودار جنس Secale به وجود آمده و در این مورد گندم به جای گیاه مادر به کار گرفته شده و دانههای گرده از چاودار میباشد.
گیاه تریتیکاله به دلیل مقاومت بیشتر در برابر آفات، بیماریها و سرما جایگزینی مناسبی برای جو است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد