گزارش اختصاصی «جام‌جم» از آخرین اخبار کسب مجوز حرفه‌ای برای استقلال و پرسپولیس

عادت آماتورانه سرخابی‌ها!

کاظم اولیایی، عضو سابق کمیته حرفه‌ای‌سازی که چندی قبل استعفا کرد و کنار کشید، با نگرانی می‌گوید: «هیچ اتفاقی نیفتاده. استقلال و پرسپولیس دوباره در معرض حذف از آسیا هستند.»این جمله و این جملات در ۳ سال گذشته فوتبال ایران بارها و بارها تکرار شده است.
کد خبر: ۱۴۴۷۱۸۲
 
رسانه‌ها همواره در هفته‌های منتهی به کسب صدور مجوز حرفه‌ای برای سرخابی‌ها، تیترهای درشتی زده و نوشته‌اند در آستانه حذف از آسیا هستند. این اتفاق دو سال قبل نیز رخ داد و آنها به چند دلیل از جمله داشتن مالکیت مشترک، عدم بارگزاری درست مدارک، عدم تسویه بدهی‌ها و....مجوز نگرفتند و از لیگ قهرمانان کنار گذاشته شدند. سال گذشته، در روزهای آخر، استقلال حذف شد و این پرسپولیس بود که توانست لایسنس حرفه‌ای‌سازی را بگیرد. آبی‌ها اعتقاد داشتند آنها قربانی «مالکیت مشترک» شده‌اند و ترجیح دولت این بوده که پرسپولیس عازم رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا شود. کاظم اولیایی نیز بر طبل این جنگ کوبید و هفته گذشته گفت: «حمید سجادی(وزیر قبلی ورزش) به استقلال دستور داد طلب استراماچونی را ندهد تا پرسپولیس به آسیا برود!» 

کاظم اولیایی نگرانی این روزهای خود را بدین شکل بروز می‌دهد: «من به هواداران دو باشگاه بگویم. باید الان مدارک بارگذاری شود.۵ آیتم وجود دارد که مهم‌ترین آن آیتم حقوقی است. نه دست مدیرعامل دو باشگاه است و نه دست هیات‌مدیره. حتی دست وزیر ورزش هم نیست. مربوط به سازمان خصوصی‌سازی است که انگار برای آنها اهمیتی ندارد استقلال و پرسپولیس مجوز بگیرند یا نه. می‌گویند به ما مربوط نیست.» مهم‌ترین بخش آیتم حقوقی، بحث مالکیت دو باشگاه است.هر دو باشگاه متعلق به دولت و در اختیار وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان خصوصی‌سازی هستند. مالکیت مشترک در سال‌های گذشته، طبق آنچه مسئولان کمیته مجوز حرفه‌ای گفته‌اند، عامل اصلی قربانی شدن دو باشگاه بوده است. البته حسین قربان‌زاده، رئیس سازمان خصوصی‌سازی با رد این موضوع در تازه‌ترین مصاحبه خود گفته است: «ما سال گذشته با کمیته حرفه‌ای‌سازی هماهنگ کردیم. نامه زدیم که ۱۰ درصد سهم دو باشگاه واگذار شده و در حال واگذاری بقیه هستیم. حتی خودم روز آخر نزد آقای حجت کریمی (مدیرعامل وقت استقلال) رفتم و گفتم مدارک را بارگذاری کرده‌اند که گفت خیال‌تان راحت. همه کارها انجام شده ولی این کار را درست نکرده بودند. استقلال از آسیا حذف شد اما نه به دلیل مالکیت مشترک که مدارک را کامل نگذاشته بودند.» آنچه قربان‌زاده می‌گوید زمین تا آسمان هم با مسئولان وقت استقلال و هم مسئولان کمیته حرفه‌ای‌سازی متفاوت است. 
   
چقدر فرصت دارند؟
زمان برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در حال سپری شدن است. آنها تا یازدهم فروردین‌ ۱۴۰۳ زمان دارند تا مدارک خود را بارگذاری کنند. در ادامه کنفدراسیون فوتبال آسیا به مدت یک ماه این مدارک را بررسی خواهد کرد. حالا ممکن است در این مدت کوتاه دو باشگاه واگذار شوند؟ به طور مثال قرار بود استقلال به هلدینگ خلیج‌فارس واگذار شود اما یک بانک ادعا کرد به دلیل بدهی سنگین استقلال به آنها، مالکیت مرغوبکار یکی از املاک استقلال، به آنها خواهد رسید، بنابراین باید تکلیف را روشن کنند. گویا در آخرین جلسه هیات مدیره استقلال نیز در این باره بحث شد و اعضا گفتند امکان واگذاری فعلا وجود ندارد. کاظم اولیایی وقتی با این سوال مواجه می‌شود که آیا ممکن است تا زمان موعد، تکلیف مالکیت دو باشگاه مشخص شود، پاسخ می‌دهد: «باید تا قبل از ۱۱ فروردین سال بعد این اتفاق بیفتد. اگر بخواهند ممکن است ولی من فعلا اراده‌ای در دوستان نمی‌بینم. فعلا انگار برایشان اهمیتی ندارد.» او در پاسخ به این سوال که آیا مشکل تنها مالکیت مشترک است، جواب می‌دهد: «۴ آیتم دیگر هم هست. بالاخره آکادمی را دارند. پرداخت پول کادر فنی و بازیکنان فعلی و همینطور طلبکاران داخلی و خارجی را دارند. اینها حل شدنی است. می‌توانند درباره یک سری بدهی‌ها تعهد بدهند. مشکل مالیاتی هم حل شدنی است. اصلی‌ترین مشکل همان بحث مالکیت است. آقای قربانزاده ۱۰ درصد دو باشگاه را واگذار کرد به این نیت که مشکل در کنفدراسیون حل شود. آیا حل شد؟»
   
حل مشکل، ساده!
از اسفند ۱۴۰۰ بود که اولین باربحث واگذاری دو باشگاه پیش آمد.همان زمان حسین قربان‌زاده در مصاحبه‌ای گفت: «بعد از حذف این دو باشگاه از  AFC مسیر خصوصی‌سازی سرخابی‌ها سرعت گرفت.دراین راستا تصمیم به واگذاری سهام آنها گرفتیم.» او حتی با ساده دانستن حل این مشکل اساسی اضافه کرد: «تا امروز کسی به صورت جدی پیگیر رفع مشکلات این دو باشگاه نبوده است. درمان درد مشکلات این باشگاه‌ها شفافیت وانضباط مالی است که با ورود به بازار سرمایه اتفاق خواهد افتاد.واقعیت این است که ماباسرعت ازسوءمدیریت سال‌های گذشته فرارمی‌کنیم.ماازکتمان وپنهان‌کاری وعدم شفافیت این باشگاه‌ها فرار می‌کنیم.»حالا بعد از گذشت دو سال اما مشکلات همچنان پابرجاست. از سال ۱۴۰۰ سهام دو باشگاه وارد بازار پایه فرابورس شد که با ضرر و زیان برای سرمایه‌گذاران مواجه بوده است. بدون شک نگرفتن مجوز حرفه‌ای برای فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا می‌تواند این زیان را بیشتر هم کند. فعلا همه نگران هستند و اخبار خوبی در این باره به گوش نمی‌رسد. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها