به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، در این نشست سترانگ ینگ رئیس دفتر یونسکو در تهران با بیان اینکه ایران کشوری با طیف های مختلفی از چالش های آب و هوایی است، گفت: چالش های ایران شامل سیل، خشکسالی، بیابان زایی،طوفان ها، کاهش تنوع زیستی و تغییرات اقلیمی و دمای بی سابقه است.
وی با اشاره به اینکه مدیریت قنات نمونه ای از مدیریت بومی و محلی بوده است، افزود: مردم محلی در ایام قدیم مدیریت و اداره آب و میراث های مرتبط با آن را برعهده داشتند و با روش های بومی و محلی و براساس توسعه شیوه پایدار مدیریت آب، به حفظ صحیح این مایه حیات کمک کردند.
ینگ سترانگ با بیان اینکه یونسکو برای مقابله یا شیوه های ناکارآمد و بی نتیجه در مدیریت آب مقابله می کند، ابراز کرد: مدیریت آب باید از طریق رویکرد های فراگیر اجرا شود و از ایده و تفکر جوانان و دانش های محلی در کنار یکدیگر برای شروع مدیریت صحیح بر آب استفاده شود.
رئیس دفتر یونسکو در تهران خاطر نشان کرد: دوره های آموزشی ایجاد و نگه داری قنات با همکاری کارشناسان مختلف برگزار شد و در این پروژه و دوره آموزشی خسارات مختلف قنات در اثر تغییر اقلیم مانند تغییرات فیزیکی و آسیب های انسانی مورد ارزیابی قرار گرفت.
محمد مهدی جوادیان زاده رئیس مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی در ادامه این نشست گفت: هدف از برگزاری این نشست بررسی نحوه نگه داری قنات های ثبت جهانی شده و راه کار های حفظ این قنات ها و قنات های دیگر است.
وی افزود: قنات حسن آباد در کویری ترین منطقه ایران واقع شده است و شهر ها در بالا دست و پایین دست این قنات توسعه یافته اند و این قنات هنوز زنده و آب دارد لذا این موضوع باید مورد مطالعه در این نشست قرار بگیرد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد