به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، معاون بهبود تولیدات گیاهی در حاشیه بازدید از گلزارهای گل محمدی در شهرستان اشکذر اظهار داشت: گل محمدی از جمله گیاهان با ارزش اقتصادی بالا است و با توجه به سیاست های سازمان جهادکشاورزی استان یزد در جهت تغییر الگوی کشت، گل محمدی به عنوان کشت جایگزین با سایر گیاهان آب بر، در مناطق مستعد کشت می گردد.
حاجی حسینی افزود: از فرآوردههای گل محمدی می توان به غنچه خشک، گلبرگ خشک، گلاب و اسانس اشاره کرد که تقریبا۸۰ درصد گلهای تر برای گلاب گیری و اسانس و بقیه به صورت گلبرگ خشک برای تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی و غنچه خشک بیشتر جهت صادرات استفاده میشود.
وی با تاکید بر اهمیت زمان برداشت گل محمدی اظهار داشت: گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و تأخیر در زمان برداشت منجر به کاهش کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده می گردد. برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب شروع می شود و باید قبل از گرم شدن هوا به مراکز خرید یا کارخانجات عرقگیری انتقال یابد.
سرپرست مدیریت جهادکشاورزی شهرستان اشکذر گفت: برداشت گل محمدی از 10 هکتار از گلستان های این شهرستان آغاز شده و پیش بینی میشود حدود 35 تن گل تر توسط کشاورزان در این شهرستان برداشت گردد. و برداشت این محصول در شهرستان اشکذر هر ساله از اواخر فروردین ماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.
جعفری با اشاره به اهمیت راه اندازی و توسعه واحدهای فراوری و اسانس گیری این محصول اقتصادی افزود: هم اکنون یک واحد گلابگیری صنعتی در این شهرستان وجود دارد، که سالانه حدود 35 هزار لیتر گلاب از این واحد استحصال می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد