مسعود ده نمکی کارگردان، حسن وارسته سرپرست نویسندگان، حمیدرضا هدایتی، پویا امینی، رضا توکلی، کاوه سماک باشی، رضا استادی، افشین سنگ چاپ، نیما شاهرخ شاهی، حسین مجد طراح صحنه و... از حاضران در این جلسه بودند.
دلگرمی برنامهسازان
دراین مراسم ابتدا خسروپناه با تجلیل ازمحتوا و ساختار سریال که توانسته بود بخش عظیمی از مخاطبان را به تماشای سریال بنشاند، از بازیهای خوب بازیگران و نوآوری در جلوههای ویژه و محتوای مرتبط با مضامین دینی و روایی و همچنین متن متکی بر پژوهش و تحقیق تقدیر به عمل آورد.ضمنا برخی دیگر از اعضای شورا که در این مراسم حضور داشتند با تشکر از صداوسیما و برنامهها و سریالهای تدارک دیده شده در ماه رمضان و نوروز،این سریال رایکی ازموفقیتهای برجسته تلویزیون در سریالسازی متناسب با ایام ماه مبارک دانستند.مسعود ده دنمکی، کارگردان سریال هم با تشکر ازشورای عالی انقلاب فرهنگی گفت این شورا در کنار وظیفه ذاتی خود که نگهبانی از فرهنگ و هنر کشور است، با رویکرد حمایتی و تجلیل از آثار نمایشی وارد این کار شده است.وی این نوع تجلیلها و تقدیرها را برای برنامهسازان دلگرمکننده دانست.در انتهای مراسم از عوامل این سریال تقدیر شد.
یک قصه ماورایی
برنامههای رمضان و نوروز گذشته مخاطبان زیادی را با خود همراه و نظر کارشناسان را نیز جلب کرد، بهویژه برنامههای قرآنی. در میان سریالها رستگاری نیز محتوایی قرآنی داشت. سریال رستگاری به کارگردانی مسعود دهنمکی ماه رمضان اخیر روی آنتن شبکه دو سیما رفت. در این سریال که به قلم حسن وارسته به نگارش درآمده بود، بازیگرانی نظیر محمود پاکنیت، سولماز حصاری، مهدی سلوکی، پویان امینی، رامین راستاد و.. به ایفای نقش پرداختند. رستگاری، با قصهای ماورایی به موضوع مهم حقالناس میپرداخت. در این سریال با شخصیتپردازی دقیقی که برای نقش حافظ صورت گرفته بود، فضای قصه با وجود جلوههای ویژه و ترسیم کردن فضای برزخ جهنمی و... برای مخاطبان باورپذیر از آب درآمد.محمود پاک نیت، بازیگر این نقش در زمان پخش سریال به جامجم گفته بود: حافظ هم مثل بسیاری از آدمهایی است که میشناسیم. شخصی که وقتی تحت فشار قرار میگیرد عکسالعملش با زمانی که شاد است، فرق میکند. این، بعدهای مختلف یک آدم را نشان میدهد. حافظ شخصی مذهبی است. به حلال و حرام پایبند است اما در این مسیر برای خود سیاستهایی دارد و گاهی دلیلتراشی میکند. مثلا در مسأله چاه زدن فکر میکند چون زمین را خریده، آب آن زمین را هم خریده است. خود را مبرا از گناه میداند. او هم مثل تمام آدمها گاهی مسائل مادی برایش ارزشمندتر از هر چیزی میشود. در این راه اشتباهاتی میکند. فامیل او رستگاری است اما او در طول قصه با این رستگاری مواجه میشود. درواقع فراتر از فامیل شخصیت حافظ، آدمهای قصه با رستگاری و رسیدن به آن مواجه میشوند.با توجه به جذابیت این دست آثار برای مخاطبان، وی درباره طیف مخاطبان سریال بیان کرد: مذهب در تمام زندگی ما ریشه دارد. انسان هر دین و مذهبی اعم از بودایی، مسیحی، یهودی و... داشته باشد، خدا در وجود او ریشه دارد. همه به خدا و روز جزا باور دارند. ما مسلمانان به قیامت اعتقاد داریم و این سریال هم با قیامت آغاز میشود. آدمها از زیر خاک بلند میشوند؛ روز رستاخیز است و همه باید در سؤال و جواب شرکت کنند. همانطور که قرآن میگوید همه اعضای شما را به هم پیوند میدهیم حتی اگر تجزیه شده باشد. بنابراین شما به حالت اولیه برمیگردید. در تیتراژ میبینیم که افراد از گور برمیخیزند. جذابیت این قصه و این ژانر برای تماشاگر همین است که چیزهایی را که خوانده و شنیده بهصورت عینی میبیند. بهتازگی شخصی به من گفت این آثار لب تیغ است. ممکن است فقط افراد مذهبی این سریال را دنبال کنند و برای همه جذاب نباشد اما به اعتقاد من افراد غیرمذهبی و کسانی که بسیاری از اعتقادات من و امثال مرا ندارند، سریال را بهعنوان یک کار متفاوت نسبت به همه کارهایی که تا امروز در صداوسیما انجام شده، تماشا میکنند.همانطورکه بیان شد در این سریال از جلوههای ویژه نیز به صورت خاص بهره برده شده و این موضوع در کنار سوژه آن که بسیاری از انسانها را با خود درگیر کرده، توانست نظرمخاطبان را جلب کند. بهگونهای که در بررسی پیامکهای ارسالی اخیر به سامانه ۱۶۲ نیز شاهد پرتکرار بودن کلیدواژ سریال رستگاری بودیم که اغلب با نظرات مثبت همراه بود.