مدیرعامل نیروگاه بندرعباس عنوان کرد:

نیروگاه بندرعباس پیشتاز پروژه‌های بهینه سازی و ارتقاء فناوری برای نخستین بار در صنعت نیروگاهی کشور

مدیرعامل نیروگاه بندرعباس  اعلام  کرد: نیروگاه بندرعباس پیشتاز پروژه‌های بهینه سازی و ارتقاء فناوری برای نخستین بار در صنعت نیروگاهی کشوراست.
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس اعلام کرد: نیروگاه بندرعباس پیشتاز پروژه‌های بهینه سازی و ارتقاء فناوری برای نخستین بار در صنعت نیروگاهی کشوراست.
کد خبر: ۱۴۵۵۹۵۴

هرمزگان-جام جم انلاین-مدیرعامل نیروگاه بندرعباس  اعلام  کرد: نیروگاه بندرعباس پیشتاز پروژه‌های بهینه سازی و ارتقاء فناوری برای نخستین بار در صنعت نیروگاهی کشوراست.


داریوش محمودی  در نشست خبری با اصحاب رسانه حوزه صنعت از پیشتازی نیروگاه بندرعباس در پروژه های بهینه سازی و ارتقای فناوری برای نخستین بار در صنعت نیروگاهی کشور خبر داد.

 محمودی  با اشاره به تاریخچه نیروگاه بندرعباس، عنوان کرد: نیروگاه بندرعباس بافت بسیار مردمی و بومی از نظر تعداد پرسنل دارد که حدود ۹۵ درصد پرسنل نیروگاه بومی داشته که به حدود ۹۰۰ نفر می‌رسد و در مشاغل مختلف مهندسی کارگری کارمندی متخصصان منحصر به فردی رو در اختیار داریم .

وی اظهارکرد: اکثر مشکلات نیروگاه و تعمیرات، به دست پر توان پرسنل جهادگر این نیروگاه انجام می‌شود و این نیروگاه سهم بسزایی در تولید برق در استان هرمزگان داشته  است.

 

وی ادامه داد:این نیروگاه  در تابستان سال گذشته حدود ۳۳ درصد برق استان را تامین کرد.

 

مدیرعامل نیروگاه بندرعباس افزود: در سال گذشته نیروگاه بندرعباس نزدیک به 6 میلیون مگاوات ساعت تولید برق داشت که با تعمیرات به موقع و با حداکثر توان در تابستان در مدار تولید قرار داشته باشد و همچنین پیش‌بینی می شود با رشد 5 درصدی تولید به میزان بالای ۶ میلیون مگاوات ساعت در سال جاری دست یابیم و تابستان پیش رو را هم مانند سال گذشته با موفقیت سپری کنیم.

محمودی با بیان اینکه نیروگاه بندرعباس یکی از نیروگاه هایی است که در تمام طول سال از سوخت مازوت استفاده می کند افزود: در حفظ صیانت و مسئولیت اجتماعی، در زمینه محیط زیست و کاهش آلایندگی، 700 اصله درخت بومی در سال گذشته در محوطه این نیروگاه کاشته شد که 20 درصد از فضای این واحد نیروگاهی را به فضای سبز اختصاص داد.

 

وی با اشاره به دستاوردها و اقدامات این نیروگاه طی یکسال گذشته، بیان داشت: تعمیرات اساسی واحدها که از اوایل آذر ماه سال قبل شروع شد تا چند روز آینده با انجام 420 هزار نفر ساعت کار تعمیراتی و با به مدار آمدن واحد شماره یک بخار و شماره یک گازی به اتمام می رسد.

 

مدیرعامل نیروگاه بندرعباس بیان داشت: امسال نیز احتمالا تابستان طولانی و گرمی در کشور و استان داریم که پیش بینی ما این است که بین یکهزار تا 1050 مگاوات در ساعت در این فصل تولید داشته باشیم .

 

محمودی یادآور شد: امسال 10 مورد عملیات تعمیرات سنگین و فشرده بر روی واحدهای گازی و بخار نیروگاه صورت گرفت که 90 درصد این تعمیرات توسط پرسنل نیروگاه انجام شد.

 

مدیرعامل نیروگاه بندرعباس، با بیان اینکه طراحی این نیروگاه بر پایه گازسوز است، تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل کمبود سهمیه سوخت گاز ناچار به استفاده از سوخت مازوت هستیم تا انشاا... این مشکل برطرف شود و بتوانیم به سوخت اصلی نیروگاه که گاز است بازگردیم.

 

محمودی اضافه کرد: در سال 1402 با توجه به تحریم‌های ظالمانه و کمبود در زمینه خرید و تهیه تجهیزات نیروگاهی، حدود ۴۲۰۰ قطعه ریز و درشت در نیروگاه ساخته شده و همچنین نظارت بر ساخت آنها توسط شرکت‌های پیمانکاری داخلی و دانش بنیان و بخشی از آن در محل کارگاههای نیروگاه انجام شد.

 

لازم به ذکر است نیروگاه بندرعباس یکی از شرکت های پیشرو در رابطه با ساخت داخل قطعات است.محمودی از نوسازی سیستم کنترل مدیریت مشعلهای بویلر واحد یک بخار (BMS)، برای نخستین بار و باصرفه‌جویی ارزی 2 میلیون دلاری و در راستای رفع موانع تولید خبر داد.

 

داریوش محمودی عنوان کرد: در واحدهای بخار 320 مگاواتی نیروگاه بندرعباس، سیستم مدیریت مشعلهای بویلر یا BMS وظیفه کنترل عملکرد مشعل‌ها و هم‌چنین حفاظت بویلر را برعهده داردمدیرعامل نیروگاه بندرعباس اظهارداشت: با گذشت چند دهه از کارکرد، سیستم کنترلی BMS قدیمی یا همان سیستم کنترل مدیریت مشعل‌های بویلر، قابلیت خود را به میزان زیادی از دست داده و این امر سبب خروج واحدهای بخار شده بود، که هریک از این خروجها، وقت زیادی را جهت راه اندازی مجدد واحد به خود اختصاص می داد و نیز هزینه‌های عدم تولید را در بر می‌گرفت.

 

وی خاطرنشان کرد: طراحی، ساخت و نصب سیستم BMS نیروگاه بندرعباس به صورت پروژه تولید بار اول، در مدت‌زمان شش‌ماه، با صرفه جویی 2 میلیون دلاری و بومی سازی این سیستم با همکاری، طراحی و ارتقای تکنولوژی شرکت‌های دانش بنیان انجام شد.

 

از عمده کارهای بزرگی که در این نیروگاه ظرف سال گذشته و امسال انجام شد، می توان به تعویض بخش عظیمی از لوله‌های بویلر در بخش اکونومایزر اشاره کرد که برای اولین بار در نیروگاه اتفاق افتاد، همچنین پروزه تعویض بخش اساسی و آسیب دیده لوله‌های کندانسور به صورت موردی بود که باز برای اولین بار در این مقیاس در نیروگاه بندرعباس اتفاق افتاد و با موفقیت انجام شد.

 محمودی تصریح کرد: امیدواریم که پس از تعمیرات واحد یک بخار تولید این واحد با افزایش 20 درصدی به ۲۷۰ مگاوات برسد.مدیرعامل نیروگاه بندرعباس در پایان اضافه کرد: امسال نیز با حداکثر آمادگی مثل سال قبل درخدمت شبکه سراسری برق و مردم شریف استان هستیم و به خدمت رسانی و تولید برق مداوم و مستمر با حداکثر توان عملی نیروگاه ادامه خواهیم داد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها