به گزارش جام جم آنلاین مازندران،فریبا بریمان در کارگاه آموزشی مشاوره فردی و خانوادگی در درمان اعتیاد ویژه مدیران داخلی مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی اعتیاد با اشاره به شعار جهانی هفته مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل در سال ۲۰۲۴ با عنوان «اولویت سرمایه گذاری؛ پیشگیری از اعتیاد»، اعتیاد را نمادی از آسیبهای پنهان روحی، روانی، شخصیتی، خانوادگی و اجتماعی دانست و گفت: آسیبهای عاطفی دوران کودکی، عدم مهارت در مدیریت هیجانات دوران نوجوانی، اختلالات شخصیت، مشکلات خانوادگی، سبک فرزند پروری، افسردگی و.... میتواند در به وجود آمدن اعتیاد نقش بسزایی ایفا کند.
وی ادامه داد: بهزیستی تنها دستگاه دولتی عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر است که در تمامی طیف پیشگیری اولیه، درمان، بازتوانی، کاهش آسیب اعتیاد و همچنین حمایتهای اجتماعی، برنامه دارد و با تکیه بر دانش تخصصی سازمانی نقش مهمی در این حوزهها ایفا میکند که همه این موارد نشان از اهتمام دولت در امر پیشگیری و درمان اعتیاد است.
بریمانی سازمان بهزیستی را پرچمدار الگوهای نوین در حوزه درمان اعتیاد دانست و اظهار داشت: سازمان بهزیستی در عرصه پیشگیری و درمان اعتیاد با طراحی الگوهای نوین و بهره گیری از آخرین دستاوردهای علمی و تجربی، تمام تلاش خود را در زمینه کاهش آسیب اعتیاد و حمایتهای اجتماعی از بهبودیافتگان به کار گرفته است.
وی حفظ شأن و کرامت انسانی مبتلایان به اعتیاد را اولویت برنامههای بهزیستی عنوان کرد و گفت: حضور مبتلایان به اعتیاد در مراکز درمان اعتیاد با هدف بازگشت به آغوش خانواده و اجتماع صورت میگیرد و حفظ کرامت انسانی منجر به بازتوانی شخصیت فرد میشود.
این مسؤول با بیان اینکه ۱۲۴ مرکز درمان اعتیاد در سطح استان با نظارت بهزیستی مشغول ارائه خدمات به معتادین متقاضی درمان و همچنین بیماران معرفی شده از سوی دستگاه قضائی هستند، تصریح کرد: این مراکز شامل؛ مراکز گذری کاهش آسیب و بازتوانی اعتیاد، مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی، درمان سرپایی دارویی میباشد که از این تعداد ۴۸ مرکز در حال حاضر در قالب مراکز اقامتی درمان اعتیاد به ارائه خدمات درمانی به جامعه هدف میپردازند.
مدیرکل بهزیستی استان ادامه داد: در سال گذشته بیش از ۱۴ هزار نفر در این مراکز پذیرش و پس از بهبودیافتگی ترخیص شدند.
وی با بیان اینکه آموزش نقش بسزایی در ارتقا عملکرد این مراکز در عرصه درمان اعتیاد دارد، اظهار داشت: در تلاش هستیم تا دانش و مهارت تمام کسانی که در حوزه درمان اعتیاد در مراکز فعال هستند را به روز رسانی کنیم و به همین منظور اقدامات متنوعی را برای بهبود عملکرد آنان تدوین کرده ایم که برگزاری این کارگاه یکی از این اقدامات است.
مدیرکل بهزیستی مازندران در پایان گفت: فعالیتهای جاری و برنامههای بهبود و بازتوانی، فرایند ارجاع، ترخیص و پیگیری مبتنی بر قوانین و مقررات، رعایت دقیق بخشنامههای ابلاغی و … میتواند به بهبود عملکرد مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی اعتیاد استان منجر شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد