هنرهای نمایشی در تاریخ کهن و غنی فرهنگ ایران زمین جایگاهی شاخص و ممتاز و پیوندی جاودان با ادبیات ملی و مردمی دارد.
هنرهای نمایشی همچنین ازدیرباز با آیین های دینی، ملی، زندگی و مناسبات اجتماعی قرین و نقشی بی بدیل و سازنده درحفظ و گسترش باورها و اعتقادها داشته و در صدر پیشاهنگان فرهنگسازی کشور قرار دارد. پیوند و تعامل ادبیات و هنرهای نمایشی، چنان عمیق، دقیق و گسترده است که نقش و حضور هر یک را دردیگری و درقالب های گفت وگو و تصویر می توان به عیان دید.
ایرانیان در طول تاریخ، پیوسته از ادبیات و هنرهای نمایشی نه تنها در جهت بهبود و بهینهسازی زندگی و نمایش آرمان ها و زندگی های خود بهره برده اند که در مقاطعی از تاریخ از نمایش برای بازگویی و ارائه حرفها و خواستهها، انتقادها و پیشنهادهای اجتماعی و انتقادی و سیاسی سود جستهاند و حتی از این هنر والا برای مقابله و مبارزه با بدی ها و پلیدی ها و یورش دشمنان استفاده نموده اند.
هنرهای نمایشی در گذر زمان عرصه زایش و پرورش هنرمندان و آثار فراوان ملی، مردمی و دینی بوده و این مسیر درخشان تا امروز تداوم دارد. آوای ملت ایران که از فردای تولد و آغاز به کار رادیو در ایران، به شیوایی و دلنشینی با بیان هنر و ادبیات رسای رادیو در ایران و جهان طنین انداز شده، رادیو را به دوست و عضو مهربان خانواده ها و صدای مردم تبدیل کرده است.
این هماوایی در دهه های اخیر بیش از گذشته جلوه کرده و مانایی و هنرمندانه و بهترین آن را از شبکه رادیویی نمایش و برترین هنرمندان در لباس زیبای نمایش می توان شنید و آموخت و لذت برد و آفرین ها گفت.
با این همه، هنوز و همچنان هنرهای نمایشی حرف های کم گفته و ناگفته فراوان دارد که بسیاری از آنها بکر، تازه و روشنگر افق های این هنر و هنرمندان و مخاطبان انبوه آثار جذاب نمایشی رادیو نمایش است.
رادیو نمایش در کنار حرکت متمایز و بزرگ خود در تولید و اجرا و پخش نمایش های وطنی به همت هنرمندان توانای این عرصه، معروفترین آثار نمایشی از شهیرترین نمایشنامهنویسان جهان نمایش را هم به نمایش گذاشته است و مستمر و پر تلاش به راه درخشان خود ادامه میدهد.
گروهی از هنرمندان حرفهای، مستعد و قدرتمند، دست مهربانی و هنر به دستان یکدیگر در رادیو نمایش داده و به خلق اثری ارزشمند و مانا مبادرت و بخشی از ناگفتههای هنرهای نمایشی کشور را در شمایلی جذاب و دوستداشتنی به نمایش مزین کرده و در هرقسمت با هنر والای خودبه تورق و بازنمایی گوشههایی از ناگفتههای هنرهای ماندگارنمایشی در ایران بزرگ با نام «هزار نقل ناگفته» میپردازند.
در پرده ها و مجالس نمایشی این اثر قدر و برجسته، شنونده هنردوست و هنرشناس درشکل ها و شیوههای نقالی و پردهخوانی، روحوضی و... تاریخ هنرهای نمایشی ایران را مرور می کند و مرشد صالح نقال چیره دست بر اثر حادثهای منزوی، خود و قهوه خانه و هنر نقالی اش در معرض فراموشی قرار می گیرند، اما یاسمن نوه او، عزم خود را جزم می کند تا از نو پدربزرگ و هنرنقالی را احیاکند. او قهوه خانه را به سفره خانه تبدیل کرده و هر روز هنرمندانه، راوی ماجراها و ناگفته هایی به زبان نمایش می شود.
این رخداد خوب و دلچسپ نمایشی به قلم حسین تفنگدار و جعفر غلامپور به نگارش در آمده و با کارگردانی محمد آقامحمدی و تهیه کنندگی ژاله محمدعلی و بازی خوب هنرمندانی چون محمدآقامحمدی، کرامت رودساز، سیماخوش چشم، بهرام ابراهیمی، بیوک میرزایی، علی میلانی و... از رادیو نمایش پخش می شود و مخاطبان پیگیر بسیار دارد. تولید این اثر درخشان نمایشی، شایسته تحسین و تبریک است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: