به قلم:محمدرضا پیردهقان_خبرنگار جام جم البرز
پارالمپیک ۲۰۲۴ میزبان بیش از ۴۴۰۰ ورزشکار از بیش از ۱۶۰ کشور خواهد بود که هر کدام داستانهای منحصر به فرد خود را از پیروزی و استقامت به ارمغان میآورند. با ۲۲ رشته ورزشی در فهرست مسابقات، تماشاگران میتوانند انتظار نمایشهای هیجانانگیز ورزشکاری را داشته باشند که نه تنها توانایی فیزیکی بلکه روح تسلیم ناپذیر عزم انسانی را نیز به نمایش میگذارد. از شنا و دو و میدانی گرفته تا بسکتبال با ویلچر و دوچرخه سواری تطبیقی، این بازیها بر قدرت ورزش برای الهام بخشیدن و متحد کردن تاکید میکنند.
امسال نقطه عطف مهمی برای جنبش پارالمپیک است، زیرا نه تنها تواناییهای بیشمار ورزشکاران را جشن میگیرد، بلکه تحول در درک ناتوانیها در سراسر جهان را نیز جشن میگیرد. از پیشرفتهای پیشگامانه در فناوریهای تطبیقی گرفته تا افزایش بازنمایی رسانهای، پیامی هرگز واضحتر از این نبوده است: افراد دارای معلولیت با محدودیتهایشان تعریف نمیشوند، بلکه به خاطر دستاوردهای خارقالعادهشان تحسین میشوند.
در میان هزاران ورزشکار شرکت کننده، که داستان هر یک به تنهایی نماد سخت کوشی و نادیده گرفتن محدودیت هاست بد نیست به چند مورد اشاره کنیم، ورزشکارانی مانند جسیکا لانگ، اسطوره شنای پارالمپیک که در جوانی پاهایش را از دست داد، برای بسیاری الهام بخش شد و در این راه رکوردها را شکست و کلیشهها را در هم شکست.
دیوید براون، اولین دونده نابینای قانونی است که در بازیهای پارالمپیک مدال طلا کسب کرده است. سفر دیوید گواهی بر قدرت اراده است و نشان میدهد که هر مانعی میتواند به فرصتی برای عظمت تبدیل شود.
سیامند رحمان، هرکول خندان ایرانی که با مهار وزنه ۳۱۰ کیلو گرمی در ریو ۲۰۱۶ رکوردار جهان و پاراالمپیک شد. رحمان در ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ در آستانه ۳۲ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت، سیامند با شکستن رکوردهای مختلف و چهره همیشه خندانش به تمام جهانیان نشان داد که محدویت جسمی پایان همه چیز نیست.
بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۴ نه تنها نویدبخش شاهکارهای ورزشی خارق العادهای است، بلکه پیامی عمیق در مورد قدرت روح انسان نیز میدهد. با گسترش بازیها، باشد که همه ما تفاوتهایمان را جشن بگیریم و پتانسیل فوقالعادهای را که در درون هر فرد وجود دارد، صرف نظر از توانایی، در آغوش بگیریم. به پاریس ۲۰۲۴ خوش آمدید: جایی که رویاها پرواز میکنند و اشتیاق حد و مرزی نمیشناسد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛