سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گرین والهای طبیعی از گیاهان طبیعی تهیه شدهاند و مراقبتهای زیادی برای دوام آوردن لازم دارند اما گرین والهای مصنوعی از گیاهان مصنوعی تهیه شدهاند و هیچ مراقبت خاصی نیاز ندارند. گرین والها در انواع مختلفی تولید شدهاند و هر کدام ویژگیهای مخصوص خودشان را دارند. البته همواره گرین وال شامل دیواری پوشیده شده با گیاهان نیست چرا که گیاهان مصنوعی که درون گلدان قرار دارند نیز جزو گرین وال محسوب میشوند.در ادامه خصوصیات گرین وال را بهطورکامل برای شما توضیح میدهیم تا بتوانیم بهترین خرید گرین وال را برای خود داشته باشید.
گرین والهای طبیعی به مراقبتهای زیادی برای دوام آوردن و حفظ زیبایی و طراوت خود نیاز دارند و اطرافیان مدام باید درصدد نگهداری از گیاهان این مجموعه باشند. در مقابل گرین وال مصنوعی هیچ کدام از این مسائل را ندارد. گیاهان به کار رفته در گرین والهای مصنوعی چه گیاهانی که به دیوار متصلاند و چه گیاهانی که درون گلدان قرار دارند، هیچ یک از نکات مراقبتی گیاهان طبیعی را لازم ندارند. شاید هر چند وقت یکبار تنها به یک گردگیری ساده نیاز داشته باشند اما دردسرهای نگهداری آنها مثل دردسرهای گیاهان طبیعی نیست. به همین دلیل معماران بیش از پیش برای طراحی فضاهای بیرونی و درونی ساختمانها از گرین والها کمک میگیرند. بهطورکلی ویژگیهای مثبت زیادی در گرین والهای مصنوعی جمع شدهاند که عبارتند از:
کاهش هزینههای نهایی نگهداری از گرین وال نیز جزو مزایای مدل مصنوعی آن است که توضیحات کمی زیادی دارد. گفتیم که گرین والهای طبیعی به مراقبت و نگهداری نیاز دارند این مراقبت شامل چیست؟ شامل آبیاری، کوددهی، دفع آفات، تهیه خاک مناسب، حفظ دمای مناسب و تامین نور کافی و... میشود. هر کدام از این کارها هزینههای زیادی بر عهده صاحب شرکت یا مکان اجرای گرین وال میگذارد. در مقابل گرین وال مصنوعی هیچ نیازی به این کارها ندارد و هر چند وقت یکبار تنها کافی است با پارچهای گردو خاک نشسته بر روی شاخ و برگ این گیاهان را پاک کنیم. البته هزینه این کارهایی که گفتیم تنها به تهیه مواد مورد نیاز برای انجام آنها ختم نمیشود، ممکن است لازم باشد شخصی جدای از پرسنل آن مکان برای رسیدگی به کارهای این گیاهان استخدام شود. استخدام فردی جدید و پرداخت حقوق و مزایا به او گاهی برای شرکتها مسئلهای بغرنج محسوب میشود اما این مسئله برای گرین والهای مصنوعی پیش نمیآید. از آنجا که گرین وال مصنوعی روش نگهداری خاصی ندارد پس نیازی به استخدام نیروی کار جدید و البته پرداخت حقوق و مزایا به او برای رسیدگی به گیاهان گرین وال مصنوعی نیست.
درباره جابهجایی مکان گیاهان گرین والها نیز بهتر است قبل از هرکاری با یک کارشناس خبره در این زمینه مشورت کنید و در صورت صلاحدید او جای گیاهان را تعویض کنید. حتی توصیه میشود فرآیند تعویض را نیز به عهده کارشناس بگذارید تا بهترین نتیجه حاصل شود و کمترین میزان آسیب به گیاهان مصنوعی وارد شود.
مسئله دیگری درباره آن با شما صحبت نکرده بودیم، تازگی، طراوت و سرسبزی همیشگی در گرین والهای مصنوعی است. گیاهان طبیعی تنها در زمانهای خاصی میتوانند طراوت و تازگی داشته باشند و در فصول خیلی سرد یا خیلی گرم سال نمیتوانند ظاهر زیبای خود را حفظ کنند. در مقابل گیاهان گرین والهای مصنوعی همواره در اوج سرسبزی و شادابیاند و هیچ وقت دچار تغییر رنگ یا پژمردگی نمیشوند.
گیاهان متنوعی به صورت مصنوعی برای استفاده در انواع گرین والها تولید شدهاند. بعضی از آنها به شکل فرش چمن در ابعاد مشخصی تولید شدهاند تا با ابزار مخصوص روی دیوار نصب شوند. در مقابل بعضی از دیگر از انواع گیاهان گرین وال مصنوعی به شکل گل یا گیاهانی در گلدان تولید شدهاند که حتی ممکن است ابعاد متفاوتی داشته باشند. اکالیپتوس بهاری روشن، انجیری بزرگ پانزده شاخه، کشیده، کوچک، بوته برگ چایی پائیزه، بهاری، روشن، بوته پاپیتال، بوته چنار، چنار ابلغ، بوته شامادورا، بوته شمعدونی بزرگ، بوته قاشقی، بوته گیاه ماری، بوته یوکا، سرخس بهاره، پائیزه،تابستانی، ژلهای، شکوفه گیلاس سه شاخه، کنتیا، گندمی و... از جمله مهمترین نمونههای گیاهان گرین وال مصنوعی در شکل گلدانی آنها هستند. پنل گرین وال شمشاد، سیکاس شمشاد، پنل گرین وال شبدر، پنل گرین وال سیکاس و... نیز از جمله مهمترین نمونههای پنل گرین وال هستند که مثل فرش چمن مصنوعی روی دیوار کنار یکدیگر قرار میگیرند و سطح دیوار را میپوشانند.
ممکن است گاهی اوقات دیده باشید که دیواری خالی در گوشهای از یک مکان مثل بیمارستان، هتل، رستوران یا مانند اینها وجود دارد و سطح آن به طور کامل با گیاهان پوشیده شده است. چنین دیواری به دیوار سبز یا گرین وال معروف است. گرین وال برخلاف اسمش تنها شامل دیوارهای پوشیده از گیاه نیست و گلها و گیاهان مصنوعی که درون یک گلدان قرار گرفتهاند نیز جزو دسته گرین والها شناخته میشوند. این گرین والها بهطورکلی در دو نوع طبیعی و مصنوعی قرار دارند. گرین وال طبیعی، گیاهان طبیعی و گرین وال مصنوعی، گیاهان مصنوعی دارد. روشهای نگهداری و مراقبتهای سختی که برای گیاهان گرین وال طبیعی وجود دارند باعث شده تا کمتر کسی به استفاده از آن تمایل داشته باشد. بیشتر افراد به گرین والهای مصنوعی روی میآورند تا وقت و هزینه کمتری صرف داشتن فضای سبزی زیبا در محل کار خود داشته باشند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد