اثری که علاوه بر روایتی مرتبط با تحولات محور مقاومت در کشورهای منطقه، از منظر راهبردی، ماهیتی استراتژیک دارد. "قلب رقه" از تازهترین آثار جریان سینمای مقاومت، روایتی از نفوذ به قلب گروهک تروریستی داعش دارد. فیلمی جاسوسی-امنیتی، با لحظات اکشن که کارگردان به خوبی از پس آن برآمده است. پیکره و سازو کار و اتفاقاتی که در این اثر برایمان روایت میشود از همه جهت کاملا در این ژانر به درستی اتفاق میافتد و همه چیز به لحاظ ریتم، متناسب با هم تعریف میشود. البته اگرچه که به ظاهر سوژه بحث داعش است، اما پرواضح است که در پس ان قرار است موضوع اقتدار نیروهای امنیتی ایران در صحنههای مقاومت به رخ کشیده شود. روایت به شدت واقعگرایانه به نظر میرسد هرچند که شاید در خارج از متن و حقیقت با رفتار داعش صد در صد منطبق نباشد. خیر ا... تقیانی پور به جهت سابقه تئاتری که در نمایشهای تاریخی و دفاع مقدس دارد همه چیز را به بهترین شکل ممکن هدایت و کنترل کرده است. از این جهت است که در مواجه با بازی بازیگری، چون "شهرام حقیقت دوست" به هیچ وجه ردی از جنس بازی او در آثار پیشینش نمیبینیم. کارگردان که پیش از این با این بازیگر روی صحنه تئاتر کار کرده است با شناخت و اشراف کامل بر نوع بازی بازیگر که بخشی از برخاسته از فیزیک و رفتار بدن اوست، به کمک دکوپاژ دقیق و متناسب، خیلی عالی او را کنترل و هدایت کرده است که جملگی نشان از تجربه تئاتری او دارد.
در پایان ذکر دو نکته نیز خالی از لطف نیست. موضوع اول انتخاب شهر "رقه" سوریه است که ما ایرانیان در سرنوشت این شهر همواره سهم و نقش تاریخی داشته ایم. همان طور که میدانید رقه در سال ۲۴۴ پیش از میلاد و در دوران سلوکیان ساخته شد. سپس توسط امپراتوری روم شرقی فتح شد و در سال ۵۴۲ بعد از میلاد در دوران امپراتوری ساسانیان نابود شد تا اینکه در سده ششم توسط جاستینین امپراتور روم شرقی دوباره ساخته شد. رقه در این دوران مرکز مسیحیان سوریه و از سال ۷۹۶ تا ۸۰۹ در دوران هارونالرشید مرکز خلافت عباسیان بود. رقه محل تلاقی لشکریان حضرت (ع) و معاویه در جنگ صفین نیز بوده است و... از اینرو انتخاب نام این شهر در عنوان فیلم برای ما ایرانیان بارمعنایی زیبایی دارد.
مورد دوم اینکه کارگردان فیلم "قلب رقه" در اولین تجربه کارگردانی اش، فیلم سینمایی خود را مدیون شهید سرافراز سردار"سید رضی موسوی " میداند که در روند ساخت این اثر بسیار کمک حال او بوده است چرا که پشتیبانی در این منطقه کار سختی است علی الخصوص که در جریان تولید، گروه با کمبود برق و سوخت مواجه بوده اند و ... مطمئنا هرکس این فیلم را ببیند یاد این شهید بزرگوار را گرامی خواهد داشت.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد