به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛سید مهدی طبیب زاده، در آئین افتتاحیه نوزدهمین کنفرانس ملی سیستمهای هوشمند ایران که با همکاری اتاق کرمان در سیرجان برگزار شد، گفت: سیرجان در حال حاضر مرکز تحول عظیم فیزیکی در بخش صنعت و معدن استان کرمان است، اما اگر این تلاشها و استفاده از منابع خدادادی منجر به خلق تکنولوژی و ثروت نشود، آیا چیزی جز اتلاف منابع و تخریب محیط زیست است؟
وی با اشاره به اهمیت توسعه تکنولوژی و خلق ثروت از محل تکنولوژیها، افزود: از شرکت گل گهر درخواست داریم مرکزی را برای توسعه تکنولوژی ایجاد کند تا ارزش واقعی ثروت به دست آید.
رئیس اتاق کرمان با اشاره به خروج سالیانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد از منطقه سیرجان و رفسنجان افزود: چه میزان از این هزینهها صرف توسعه تکنولوژی و تحقیقات پژوهشی میشود؟
وی افزود: تلاشها و سرمایه گذاری بسیاری در حال انجام است، اما در صورت عدم تکمیل زنجیره ارزش فولاد و مس، خلق نشدن و انتقال نیافتن تکنولوژی، آیا اکتفا به ارزش افزوده حاصل از فروش شمش فولاد در بخش سنگ آهن و کاتد مس در بخش مس، راهگشا خواهد بود؟
طبیب زاده، تصریح کرد: ما این ثروت عظیم را از دل کوهها درآورده، ثروت بین نسلی را مصرف کرده و تشدید ناترازی برق، آب و گاز را ایجاد میکنیم، اما در نهایت ۱۰ هزار دلار میفروشیم و همان مس را در قطعات بسیار گران می خریم.
وی اظهار کرد: اتاق کرمان میتواند این فرصت را فراهم کند تا این توانمندیها، ظرفیتها و دانش تبدیل به ثروت شود زیرا پیش بینی میشود در آیندهای نزدیک منابع آهن در سیرجان به پایان برسد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد