دوئل در جدول بازندگان جنگ غزه

مناقشه گالانت و نتانیاهو متعاقب وقوع شکست‌های متعدد میدانی و فرامتنی رژیم اشغالگر قدس در جنگ لبنان و غزه به نقطه اوج خود رسیده و در پی ادامه تنش‌ها در روابط میان یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم، کانال ۱۳رژیم اشغالگر قدس اعلام کرد که کمی قبل از حمله رژیم نامشروع صهیونیستی به ایران، گالانت انتقادهای تندی را خطاب به نتانیاهو و وزرای کابینه ارسال کرده بود.
مناقشه گالانت و نتانیاهو متعاقب وقوع شکست‌های متعدد میدانی و فرامتنی رژیم اشغالگر قدس در جنگ لبنان و غزه به نقطه اوج خود رسیده و در پی ادامه تنش‌ها در روابط میان یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم، کانال ۱۳رژیم اشغالگر قدس اعلام کرد که کمی قبل از حمله رژیم نامشروع صهیونیستی به ایران، گالانت انتقادهای تندی را خطاب به نتانیاهو و وزرای کابینه ارسال کرده بود.
کد خبر: ۱۴۷۹۴۴۳
نویسنده محمد علیزاده - گروه بین‌الملل
 
در این نامه، گالانت به صراحت جنگ بدون هدف را مورد انتقاد قرار داده و تاکید کرد که تبادل حملات با ایران ضرورت بازنگری در اهداف جنگ را افزایش داده است. البته گالانت طرح پیشنهادی خود در این‌خصوص را مشخص نکرده و صرفا به انتقادهایی تند و علنی از نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس بسنده کرده است. گالانت خطاب به نتانیاهو تاکید کرده که ادامه‌ جنگ بدون هدف مشخص و بدون بازنگری در اهداف، به ضرر مدیریت جنگ وتصمیمات کابینه است. به گفته‌ گالانت، تحولات اخیر، به‌ویژه تبادل حملات مستقیم بین این رژیم و ایران،ضرورت بحث و بازنگری دراهداف جنگ را با نگاهی کلی به جبهه‌ها و روابط بین آنها افزایش می‌دهد. گالانت در ادامه این نامه به شرح اهداف جنگ در جبهه‌های مختلف از دیدگاه خود پرداخت و در رابطه با نوار غزه، خواستار اقداماتی برای ایجاد واقعیتی بدون تهدید نظامی، بازگرداندن همه اسرا وتلاش برای جایگزینی حماس شد. درمورد لبنان نیز او بر ایجاد شرایط امنیتی که به ساکنان شمال اجازه دهد در اسرع‌وقت به خانه‌های خود بازگردند، تاکید کرد. در مورد جنگ با ایران، او بازدارندگی و حفظ ایران در بیرون از جنگ را ضروری دانست و همچنین بر تقویت امنیت شخصی و مشروعیت بین‌المللی تاکید کرد. به‌عبارت بهتر، گالانت در ماورای طرح برخی واژگان مبهم، خواسته به دیگران غیریت‌سازی خود و نتانیاهو را القا کند. 
 
فرامتن انتقادهای گالانت از نتانیاهو
جدال نتانیاهو و گالانت و علنی‌تر شدن آن را می‌توان مصداق دوئل دو شکست‌خورده و بازنده جنگ غزه و لبنان با یکدیگر تلقی کرد. وجه اشتراک نخست‌وزیر و وزیر جنگ رژیم اشغالگر قدس، شکست آنها در درک توانایی‌های واقعی تل‌آویو و محاسبه آسیب‌پذیری‌های بالقوه و بالفعل رژیم‌صهیونیستی در میدان و فرامتن آن است. حماس و حزب‌ا...، نتانیاهو و گالانت را به دو بازیگر شکست‌خورده تبدیل کرده‌اند. آمریکا و صهیونیست‌ها تلاش داشتند «انفعال حماس» را به مخرج‌مشترک تحولات میدانی جنگ غزه و مذاکرات قاهره تبدیل کنند. با این‌حال حماس فرمول رفتاری بایدن و نتانیاهو را هوشمندانه و آگاهانه تحلیل و برمبنای آن، بهترین تاکتیک ممکن را اتخاذ کرد: «آمادگی در میدان جنگ» و «خلع سلاح دشمنان در میدان مذاکره». 
درخصوص حزب‌ا... لبنان نیز این قاعده صادق است: واشنگتن و تل‌آویو تصور می‌کردند مقاومت اسلامی لبنان متعاقب شهادت دبیرکل فقید آن (‌شهید سید‌حسن نصرا...) قدرت راهبری و کنترل خود برمیدان جنگ با دشمن صهیونیستی را از دست خواهد داد اما با قدرت حیرت‌انگیز رزمندگان مقاومت لبنان مواجه شد. در چنین شرایطی، منازعه گالانت _ نتانیاهو، نقطه آشکارساز شکست راهبردی و تاکتیکی مشترک این دو سیاستمدار متوحش در درک وتحلیل و مواجهه با شرایط میدانی است. بدون شک هر گزینه‌ای که طی روزهای آتی رخ دهد، اصالت شکست صهیونیست‌ها وحامیان غربی و منطقه‌ای آنها در جنگ غزه را تحت تأثیر قرار نخواهد داد.هزینه‌ها و تبعات این ناکامی نه‌تنها متوجه شرایط کنونی، بلکه ناظر بر آینده نیز خواهد بود. از این ‌پس اتاق‌های فکر در غرب و اراضی اشغالی در آینده‌نگاری تحولات رژیم‌صهیونیستی و آمریکا با شاخصه‌ها و ثوابتی مواجه می‌شوند که حتی تصور آن، جریان سلطه را آشفته خواهد ساخت. 
 
نتانیاهو پاسخی برای گالانت ندارد! 
نوع پاسخ‌دهی نتانیاهو به نامه اخیر گالانت، در نوع خود قابل تأمل است! دفتر نتانیاهو در پاسخ به نامه گالانت مدعی شده است‌: «این نامه گیج‌کننده است چرا که فقط یک هدف وجود دارد و آن اهدف مشخص شده جنگ است که توسط کابینه تعیین شده و به‌طور مداوم مورد بررسی قرار می‌گیرد و اخیرا نیز گسترش یافته است.»  نتانیاهو نه تنها در مدیریت اختلافات اعضای کابینه اضطراری (‌که ناظر بر جنگ غزه تشکیل شده بود) ناکام ماند، بلکه پس از انحلال این کابینه نیز قادر به مدیریت اختلافات و منازعات جاری میان کابینه ائتلافی اصلی نیست! بی‌دلیل نیست که بسیاری از تحلیلگران مسائل داخلی در اراضی اشغالی، سقوط و اضمحلال کابینه اضطراری (موسوم به کابینه جنگ) و علنی‌تر شدن این منازعات را نشانه‌ای دال بر شکست و تباهی نهایی رژیم اشغالگر قدس در پرونده جنگ غزه و لبنان قلمداد می‌کنند. بقا یا سقوط نتانیاهو و همراهانش تأثیری در اعلام رسمی شکست اسرائیل در جنگ غزه نخواهد داشت؛ سرنوشتی که تل‌آویو چاره‌ای جز تن دادن به آن ندارد. 

اسرائیل در ضعیف ترین دوران
همزمان با اختلافات داخلی در کابینه رژیم صهیونیستی، فشار اپوزیسیون بر نتانیاهو افزایش یافته است. در همین زمینه یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل با اشاره به ترور برخی فرماندهان مقاومت ازجمله یحیی السنوار، سیدحسن نصرا... و اسماعیل هنیه گفت: «کسی که می‌خواهد افتخار ترور نصرا... به او برسد، باید مسئولیت کشته‌شدن فرزندان‌مان را هم بر عهده بگیرد.»
وی در سخنانی در پارلمان اسرائیل خطاب به نتانیاهو گفت: «تو ضعیف‌ترین نخست‌وزیر تاریخ اسرائیل هستی و باید مسئولیت شکست‌ها را برعهده بگیری.»وی با بیان این‌که هیچ قانونی برای شانه‌خالی‌کردن از خدمت نظامی تصویب نخواهد شد، اظهار کرد: «گروگان‌ها همچنان در تونل‌ها هستند و اهالی منطقه شمالی از منازل خود آواره شده‌اند.»
لاپید تصریح کرد: «نظامیان ما هر روز کشته و زخمی می‌شوند اما نتانیاهو در تلاش برای تصویب قانونی به‌منظور فرار عده‌ای از خدمت سربازی است.»رهبر اپوزیسیون اسرائیل با بیان این‌که کابینه نتانیاهو هیچ توافقی برای آزادی گروگان‌ها امضا نمی‌کند، گفت: «هیچ‌کس بیشتر از نتانیاهو اسرائیل را تضعیف نکرده است.»وی گفت: «بن گویر به‌جای تلاش برای تامین امنیت اسرائیلی‌ها در حال رقصیدن روی خون است و هنگام انجام عملیات دست به توییت می‌زند.»
لاپید همچنین خطاب به وزیر دارایی این رژیم هم گفت: «اسموتریچ ماشین‌حساب ندارد و در محاسبات خود چهارمیلیارد شکل اشتباه کرده است. وضعیت اقتصادی ما در حال فروپاشی است.»وی اظهار کرد: «کابینه نتانیاهو وزارتخانه‌های ائتلافی که نیازی به‌ آن نیست را تعطیل نکرده است. این کابینه در برابر مردم اسرائیل دارای اکثریت نیست و باید کنار برود.»لاپید گفت: «کابینه کنونی، اسرائیل را طوری تضعیف کرده که در دولت‌های پیشین بی‌سابقه است.»
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها