جام جم آنلاین اصفهان؛ شاهین شیرانی در نشست خبری خود با خبرنگاران به افتتاح و بهرهبرداری از ۸۳ پروژه بهداشتی در سه اخیر در استان اشاره و خاطرنشان کرد: این طرح ها شامل مواردی مانند خانه بهداشت، مرکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی و واحدهای تسهیلات زایمانی است که با زیربنای حدود ۴۵ هزار مترمربع و هزینه بیش از سه هزار میلیارد ریال اجرا شد.
شیرانی با بیان اینکه ۵۴ پروژه دیگر بهداشتی نیز با زیربنای۳۰ هزار مترمربع در حال احداث است، افزود: ۴۶ پروژه عمرانی در مدت ۴۰ روز(در بهار امسال) و در راستای «تداوم جهاد خدمترسانی» با هزینه بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال در استان تکمیل و تجهیز شد.
وی با بیان اینکه مدیریت فعلی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کار خود را از مهر سال ۱۴۰۰ و در اوج همهگیری کرونا آغاز کرد، گفت: در آن روزها کشور با مشکلاتی مانند کمبود واکسن و ماسک و آمار قابل توجه مرگ و میر ناشی از کرونا مواجه بود اما با مجموعه اقدامات انجام شده، میزان مرگ و میر بیماران کووید-۱۹ کاهش یافت و در مجموع حدود ۹ میلیون دُز واکسن کرونا در این استان تزریق شد.
اجرای طرح های پویش ملی سلامت و «سلامت خانواده و نظام ارجاع» در سال ۱۴۰۲
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به کسب رتبه نخست این دانشگاه در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۱ و اجرای طرح های پویش ملی سلامت و «سلامت خانواده و نظام ارجاع» در سال ۱۴۰۲ گفت: این دانشگاه در سه سال گذشته رسیدگی به مناطق محروم و کم برخوردار را در اولویت کار خود قرار داد که افتتاح پروژه های بهداشتی و درمانی مختلف در آنها بخشی از این اقدامات است.
وی همچنین با بیاناینکه رییس جمهور دولت چهاردهم با حوزه بهداشت و درمان بخوبی آشناست، تاکید کرد: این موضوع فرصت خوبی برای حوزه سلامت کشور است و امیدواریم در مسیر رو به جلویی که وجود دارد، بسیاری از چالشها در این بخش برطرف شود.
شیرانی افزود: یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده باید به بخش بهداشت و بهبود خدمات بهداشتی و درمانی تخصیص یابد اما تاکنون این موضوع بطور کامل محقق نشده که امید است در دولت چهاردهم این مشکل برطرف و سهم وزارت بهداشت بطور کامل داده شود.
مهمترین چالش علوم پزشکی متناسب نبودن هزینهها با درآمدهاست
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مهمترین چالشهای نظام سلامت نیز اشاره و اضافه کرد: قسمت عمده این چالشها به مسائل کلان کشور بازمیگردد که یکی از مهمترین آنها متناسب نبودن هزینهها با درآمدهاست.
شیرانی افزود: هزینه خدماتی که در نظام سلامت ارائه می شود با تعرفهها متناسب نیست بههمین دلیل بطور مرتب بدهیهای دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستانها افزایش مییابد.
وی ادامه داد: این موضوع به معنی افزایش پرداختی از جیب مردم نیست بلکه بیمهها باید تقویت شوند تا بتوانند هزینههای خدمات درمانی را به موقع پرداخت کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، یکی از چالشهای نظام سلامت را ناتوانی بیمهها در پرداخت بهموقع هزینه خدمات ارائه شده به مردم دانست و گفت: این دانشگاه در زمان حاضر از بیمه تامین اجتماعی حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال و از بیمه سلامت ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال مطالبات دارد.
شهرستانهای اصفهان کمبود پزشک متخصص دارد
شیرانی، یکی دیگر از چالشهای اساسی نظام سلامت را کمبود پزشک متخصص در برخی از شهرستانها دانست و تصریح کرد: ما در برخی رشتهها مانند متخصص بیهوشی بشدت کمبود داریم زیرا استقبال دانشجویان از این قبیل رشتهها کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه کمبود آمبولانس استاندارد در کشور موضوع جدی است، افزود: اقداماتی برای رفع این مشکل انجام و توزیع آمبولانسهای جدید آغاز شده است بطوریکه در سه هفته اخیر در استان اصفهان هفت دستگاه آمبولانس جدید وارد شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مجموعه اقدامات انجام شده برای رفع دغدغهها و مطالبات جامعه پرستاری نیز اشاره و اظهار کرد: میزان هزینه ساعت اضافه کاری آنها اخیرا افزایش یافت و دیگر مطالبات آنها نیز در حال پیگیری است.
وی با تاکید بر اینکه تامین سلامت مردم، وظیفه حاکمیت است، گفت: اقدامات بسیاری در سه سال اخیر برای تحقق این وظیفه در استان اجرا شد که نمیتوان در یک جلسه به همه موارد پرداخت اما به برخی از مهمترین آنها اشاره میشود.
شیرانی با اشاره به افزایش تعداد تختهای بستری فعال در بیمارستانهای تابع دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از چهار هزار و ۹۹۱ به
پنج هزار و ۲۴۵ تخت، افزود: تعداد تختهای بستری ویژه در بیمارستانهای این دانشگاه نیز از ۴۵۱ به ۵۶۶ تخت افزایش یافت.
شیرانی به راهاندازی بیمارستان ۴۲ تختی «شهید سلیمانی» در شهرستان ورزنه اشاره و اضافه کرد: عملیات ساخت بیمارستان ۹۶ تختی «افضلیان» نایین دارای پیشرفت ۸۰ درصدی و بیمارستان ۹۶ تختی بُرخوار دارای پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصدی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به آغاز عملیات ساختمانی بیمارستان شهرستان کم برخوردار بویین میاندشت و بیمارستان ۳۰۰ تختی شهر بهارستان، خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی احداث بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی در شهرستان لنجان و ۹۶ تختخوابی خوانسار نیز آغاز شده است.
شیرانی با بیان اینکه کلینیک تخصصی زنان و زایمان و ناباروری نیز با توجه به اهمیت اجرای قانون جوانی جمعیت در بیمارستان شهید بهشتی اصفهان راهاندازی شد، گفت: تعداد کادر پرستاری در مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سه سال اخیر از هشت هزار و ۳۶۶ به ۹ هزار و ۶۷۷ نفر افزایش یافت.
پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصد سه بیمارستان در خمینیشهر، نجفآباد و امام حسین(ع) اصفهان
وی به اجرای طرح های توسعهای و عمرانی در ۳۸ مرکز آموزشی و درمانی و بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اشاره و اضافه کرد: طرح ساخت حدود یکهزار تخت در بیمارستانهای تخصصی کودکان امام حسین(ع) اصفهان، ساعی خمینیشهر و شیخ بهایی نجفآباد نیز در سه سال اخیر با همکاری خیران اجرا شده و تاکنون ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
شیرانی به خریداری، نصب و راهاندازی تجهیزات مختلف پزشکی و تصویربرداری مانند یک دستگاه «پت اسکن»، ۹ دستگاه «سی تی اسکن»، هفت دستگاه «ام آر آی»(MRI)، یک دستگاه شتابدهنده و ۹۶ دستگاه «همودیالیز» در مراکز درمانی شهرستانهای مختلف استان اشاره کرد و گفت: تهیه و تحویل ۱۰ دستگاه آمبولانس به مراکز درمانی و راه اندازی بخش تخصصی پیوند سلولهای بنیادی در بیمارستان الزهرا(س) نیز از جمله اقدامات سه سال اخیر بوده است.
هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین*/
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد