این بازیگران در آیتمهای مختلف با چالش و موقعیتهای نمایشی مختلف مواجه میشوند. با حضور در پشتصحنه این برنامه تلویزیونی با تعدادی از بازیگران همچون قدرتا... ایزدی، یوسف تیموری، آرش نوذری و همچنین تهیهکننده، سردبیر و مدیر هنری برنامه گفتوگو کردیم که در ادامه آمده است.
هدف اصلی، شاد کردن دل مردم
حامد خانیاوشانی، تهیهکننده برنامههایی نظیر «زوجینو» و «خودمونی»، این روزها با برنامه چارپایه مخاطبان را همراهی میکند. وی درباره تولید این برنامه به جامجم گفت: بعد ازتولید سه فصل برنامه زوجینو وسه فصل برنامه خودمونی با اجرای مهران رجبی، تصمیم گرفتیم برنامه نمایشیای رادرقالب یک رئالیتیشو تولیدکنیم.این تهیهکننده در توضیح ترکیب شرکتکنندگان برنامه افزود: در برنامه چارپایه، چهار بازیگر کمدی درجه یک نظیر علی صادقی، یوسف تیموری، قدرتا... ایزدی و جواد خواجوی حضور دارند که به دلیل همزمانی با یک کار سینمایی با آقایان آرش نوذری و اشکان اشتیاق جابهجا میشوند. در واقع شش بازیگر با ما همکاری میکنند.
خانی درباره انتخاب شش هنرمند توضیح داد: ما تقریبا با بیشتر بازیگران کمدی که در کارهای کمدی بازی داشتند، صحبت کردیم. بخشی از آنها درگیر پروژههای دیگری بودند و با عزیزانی که توانستیم هماهنگ کنیم، برای پروژه چارپایه قرارداد بستیم. هرکدام از شش نفر به تنهایی میتوانند برای یک برنامه کافی باشند و این جمع شدن کنار هم، یکسری موقعیتهای نمایشی را بهوجود میآورد.وی با اشاره به تعداد قسمتهای برنامه «چارپایه» ادامه داد: برنامه چارپایه در ۶۰ قسمت ۴۰دقیقهای، از دو آیتم نمایشی، یک چالش و بخش اهدای هویج تشکیل شده که در پایان هر آیتم مجازات هم داریم.
خانی در پاسخ به رویکرد این رئالیتیشو اظهار کرد: تلاش کردیم براساس اتفاقات اجتماعی و خانوادگی روز پیش برویم و موقعیتهای نمایشی که نویسندگان مینویسند و دوستان بازی میکنند، دارای موقعیتهای خانوادگی است که همه ما با آنها برخورد کرده و تلاش کردهایم این موارد در قالب نمایش کمدی به تصویر کشیده شود. یکسری چالش هم در برنامه چارپایه داریم که مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است.
این تهیهکننده پیرامون امکان تولید فصل دوم بیان کرد: بیش از دو ماه از پیشتولید و تولید برنامه گذشته است. فصل یک در ۶۰ قسمت تولید خواهد شد و شنبه تا جمعه ساعت ۱۹:۳۰ پخش میشود، روزهایی که فوتبال پخش شود، طبیعتا امکان پخش این برنامه نخواهد بود. البته پخش برنامه تا دیماه ادامه دارد، بعد از آن هم ماه مبارک رمضان و نوروز را داریم. در صحبت با مدیران، توافقاتی پیرامون تولید فصل آینده شده است. اگر کار بهخوبی پیش برود و بتوانیم رضایت نسبی بینندگان را کسب کنیم، برای فصل دوم برنامهریزی خواهیم کرد.
خانی تولید برنامه را بر اساس بازخوردهایی که از بینندگان خواهند گرفت، معرفی کرد و ادامه داد: مدل برنامهسازی گروه ما به این صورت است که برنامه را شروع میکنیم و براساس بازخوردهایی که میگیریم، به بهتر شدن کیفیت برنامه فکر میکنیم تا در مجموع کاری خوب را تقدیم مخاطبان کنیم. واقعیت این است که پلتفرمها با توجه به اینکه بودجه شخصی دارند و بخشی از آن را به وسیله فروش اشتراک تامین میکنند، بحث قراردادها را بههم زدند و پولهایی به هنرمندان دادند که منطقی نیست؛ چراکه با شرکت در یک برنامه دوروزه حقالزحمهای یک میلیاردی میگیرند اما شیوه تعامل ما با همکارانمان در این برنامه به این نحو نبوده است. وی با اشاره به وجهتمایز این رئالیتیشو افزود: این کار نسبت به کارهای قبلی متفاوت است، در کارهای قبلی مسابقه خانوادگی بود و مثلا در زوجی نو در شرایط اوج کرونا، برای هر قسمت ۱۵۰ تماشاچی هماهنگ میکردیم که با وجود همه سختیها، شیرین بود اما کار نمایشی مدل خاص خودش را دارد و سختتر است.
این تهیهکننده در خصوص همکاری مدیران شبکه عنوان کرد: واقعیت این است که در شبکه سه به واسطه اعتماد دکتر فروغی به جوانان، مدیر هنری و سردبیر برنامه، دهه هفتادی هستند و خدا را شکر که خروجی کار خوب است. به هرحال در گذشته همه باتجربهها کار را دست میگرفتند و الان بهواسطه اعتماد مدیران، جوانان کار را دست گرفتهاند.
خانی بازخوردهای برنامه را خوب توصیف و خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه تعداد قسمتهای پخششده تا امروز کم بوده، بازخورد خوبی از مخاطبان گرفتیم؛ البته اعتقاد دارم که یک روند صعودی را باید طی کنیم. این دست رئالیتیشوها کار جدیدی در تلویزیون بودند و باید زمان بیشتری به آنها داده شود. برخی برنامههای موفق تلویزیون، کپی کارهای خارجی است اما برنامه چارپایه یک کار ایرانی است که خودمان طراحی کردیم و آن را جلو میبریم، امیدواریم که بازیها و چالشهایی که در کار داریم، مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد.
طرح نقدهای اجتماعی به طنز
جواد حشمتی، مدیر گروه هنری این برنامه است که درباره شکلگیری چارپایه به جامجم گفت: ایده برنامه از اینجا شکل گرفت که متوجه شدیم نیاز داریم که مردم را بخندانیم. زمانی که مردم به خانه میآیند با دیدن برنامه مدتی از مشکلات و دغدغهها دور میشوند.وی با اشاره به موضوعاتی که ممکن است در این رئالیتیشو به آنها پرداخته شود، افزود: در این برنامه میتوانیم به چند موضوع اجتماعی و معضل بپردازیم. مدتها بود که برنامهای که از ته دل مردم را بخنداند، نداشتیم. حالا اینکه موفق شدیم یا خیر را باید مخاطبان بگویند اما هدف اصلی ما، شاد کردن مردم است و امیدواریم رضایت نسبی را کسب کنیم.
حشمتی تلاش چارپایه در راستای صراحت بیان عنوان کرد و ادامه داد: در نمایشها تلاش کردیم که نقدهای اجتماعی داشته باشیم، بعضی از حرفها را بهصراحت بیان کنیم و بازیهای خانوادگی هم برای مخاطبان درنظر گرفتهایم تا بتوانند در خانه انجام بدهند. حال خوب داشتن، دورهمی خانواده و شاد بودن کنار هم مهم است.
وی در خصوص چالشهای پیش رو چارپایه عنوان کرد: سختترین بخش کار گرد هم آوردن چهار هنرمند بود. تلاش کردیم که جمعی را دور هم جمع کنیم که از محبوبیت مردمی برخوردار باشند.رویکردمان جمعی بود که ترکیبی از سلایق مختلف را در بربگیرد، جنس شوخی یوسف تیموری را یکسری میپسندند و برخی هم علاقه ندارند. جنس شوخی علی صادقی متفاوت است و مخاطبان با آن خاطره دارند. قدرتا... ایزدی نیز هنرمند قدیمی است که برای مردم خاطرهسازی کرده است. جواد خواجوی اما نماینده نسل جوان ماست که بداههپردازی خوبی دارد و فکر میکنم بعد از کارهایی که در تلویزیون انجام داده، این برنامه او را در طنزهای سینما و تلویزیون پررنگتر خواهد کرد. تاکید داریم که دوستان هنرمند با لهجه خودشان صحبت کنند؛ آقای ایزدی با لهجه اصفهانی و آقای خواجوی با لهجه مشهدی صحبت میکنند و این به جذابیت برنامه کمک کرده است.
حشمتی پیرامون بداهه بودن صحبتهای هنرمندان گفت: نویسندههایی داریم که موقعیت، دیالوگ پیشنهادی و بازیها را مینویسند. البته همه دوستانی که حضور دارند، طناز و بداههپرداز هستند و نمیتوانیم بگوییم صفر تا صد مثل متن جلو میرویم بلکه با هم صحبت میکنیم، به یک نتیجه میرسیم و در راستای بهتر بودن کار، جلو میرویم.وی درباره ادامه تولید برنامه چارپایه توضیح داد: برنامه میتواند در ۶۰ قسمت موضوعات اجتماعی را بیان کند، قطعا هدف حال خوب داشتن و رساندن محتوای آموزشی به مخاطب است و در این رویکرد تغییری نخواهیم داشت. تلاشمان این است که با حفظ ماهیت آموزشی، خنده را از برنامه نگیریم. حالا اینکه محتوا را به صورت نمایش یا طور دیگری نشان دهیم، به بازخوردهایی که خواهیم گرفت و ادامه تولید بستگی دارد.
نمایشیها، ترکیبی از دیالوگ و بداههپردازی است
امیرحسین حمیدی، سردبیر برنامه چارپایه نیز درگفتوگوباجامجم بیان کرد: اولین ملاک برای تشکیل تیم سردبیری، جوانبودن بوده؛ البته ما در این تیم چند سالی هست که با هم کار میکنیم و در بخشهای مختلف طراحی آیتم، نویسندگی طنز و ایدهپردازی فعالیت داریم.وی با تشریح آیتمهای برنامه، افزود: برنامه چارپایه به دو بخش تقسیم میشود. بخش اول چالش و بازیهایی که در خانه بتوانیم انجام دهیم تا دورهمی شادی داشته باشیم وبخش دیگر،نمایشها است که با موضوعات روزمره کار را پیش میبریم.
سردبیر برنامه توضیح داد: در هر برنامه چهار آیتم داریم. در پلاتوی ابتدایی، رئیس انتخاب میشود و بازی و موقعیتهای نمایشی راانتخاب میکندوبراساس طنزی که برای میزبان نوشته شده، کارجلو میرود.وی با تشریح نمایشها و بازیهای چارپایه افزود: دو بخش دیگر نمایشی و ترکیبی از دیالوگ و بداههپردازی است. بخش دیگر نیز بازی است و در این بخشها رئیس به بدترین فرد، یک مدال هویج میدهد. در آخر هم هر کسی بیشترین هویج را کسب کرده باشد، مجازات میشود. تا امروز بازخوردهای خوبی را شاهد بودیم. البته در ادامه قسمتها هماهنگی و نزدیکی گروه بیشتر خواهد شد؛ چراکه آقای تیموری و صادقی، قبلا با هم کار کردهاند و آقای ایزدی و خواجوی تازه به این گروه اضافه شدهاند.
حواسمان باشد تا برنامه مورد توجه همه سلیقهها باشد
یوسف تیموری، بازیگر آثاری همچون زیر«آسمان شهر»، «زندگی به شرط خنده» و همچنین یکی از مجریان فصل اول برنامه «قهرمان» است.وی درباره حضورش دربرنامه چارپایه به جامجم گفت:این مدل برنامه رئالیتیشو را در تلویزیون نداشتیم.تلاش ما ایجاد لحظات شاد و کمدی برای مخاطبان است. موضوعاتی را به آن میپردازیم که اتفاقات روز جامعه است و این نکته وجه تمایز این رئالیتیشو با دیگر آثار مشابه است.وی افزود: علی صادقی دوست قدیمی من است و از بودن کنار آقای ایزدی و خواجوی لذت میبرم. حضور در کنار این عزیزان برایم افتخار است و تلاش کردیم در پرداخت موضوعات از حالت شعاری دوری کرده و آیتمها خودمانیتر و لذتبخشتر پیاده شود.این بازیگر کمدی عنوان کرد: باتوجه به کارهای قبلی، به نظرم سختی برنامه چارپایه بیشتر از دیگر برنامههای رئال محور است؛ چراکه در پلتفرمهای خانگی، مخاطب خودش برای دیدن برنامه اقدام میکند اما تلویزیون مخاطب عام دارد و باید حواسمان بیشتر جمع باشد تا مورد توجه همه سلیقهها قرار بگیریم.وی افزود: همیشه گفتم در پشت صحنه آثار کارگردان، تهیهکننده، فیلمبردار، گروه تولید، خدمات، تدوین، لباس، صحنه و گریم، همه مثل شهرهای یک کشور هستند. با سلیقههای مختلف کنار هم قرار گرفتهایم. همه میخواهند مخاطب از نتیجه کار راضی باشد. به نظرم باید برنامه چارپایه ادامه پیدا کند و امیدوارم با تغییرات جذاب در فصلهای دیگر هم مخاطبان پیگیر برنامه خواهند بود.
تیموری درباره حضور نداشتن در قسمتهای جدید چارپایه توضیح داد: به دلیل همزمانی پروژه سینمایی و برنامه چارپایه، مدتی در برنامه حضور ندارم و اشکان اشتیاق به برنامه اضافه شده است که با توجه به شناختی که از ایشان دارم به خوبی میتواند خنده را بر لب مخاطب بنشانند.این بازیگر درباره نبودن در فصل دوم برنامه قهرمان گفت: فصل اول قهرمان را اجرا کردم که فضای ورزشی بود و تفاوتهایی با اجرای برنامه گفتوگویی داشت اما برای فصل دوم به دلیل همزمانی با سریال «ماه عسل» نتوانستم حضور داشته باشم و با هماهنگی مدیران شبکه، در سریال ذکر شده حضور پیدا کردم.وی درخصوص حضور در سریال ماه عسل بیان کرد: در سریال ماه عسل افتخار حضور درکناربازیگران خوبی همچون آقای اکبر عبدی رادارم، سریالی که مخاطبان را به حال و هوای سالهای گذشته میبرد و امیدوارم بینندگان لذت ببرند.داستان سریال کمدی است و چالشهای دو برادر را روایت میکند. تیموری درباره حضور در جشنواره فیلم فجر توضیح داد: در جشنواره امسال هم فیلم سینمایی قهرمان جندیشاپور به کارگردانی مهدی صاحبی و تهیهکنندگی ابوذر پورمحمدی را خواهم داشت، مخاطبان در این اثر گریم متفاوتی از من خواهند دید.وی در توضیح فیلم سینمایی «قهرمان جندیشاپور» عنوان کرد: فیلم سینمایی «قهرمان جندیشاپور» به زندگی دکتر شهید مجید بقایی، دانشجوی نخبه پزشکی میپردازد که در سن ۲۳ سالگی به فرماندهی قوای یکم کربلا در راس جبهههای جنوب منصوب شد و در کنار شهید حسن باقری از طراحان اصلی عملیات فتحالمبین و بیتالمقدس بود که منجر به آزادسازی بخش زیادی از خاک کشور ازجمله خرمشهر شد.
تصویری از اتفاقات روز
قدرتا...ایزدی، بازیگر و هنرمند اصفهانی درباره حضورش به جامجم گفت: بعد از بازی در سریال ماه عسل شبکه سه، پیشنهاد بازی در چارپایه مطرح شد که هدف آن در کنار سرگرمی و آموزش، شاد کردن مخاطب است. در این برنامه نمایشها را به صورت پانتومیم بازی میکنیم. همچنین به اتفاقات روز در نمایشها و آیتمها میپردازیم.
همراهی متن و بداهه
آرش نوذری، بازیگر سریالهایی مثل«درحاشیه» و«پایتخت»درباره حضورش دربرنامه چارپایه به جامجم گفت: جواد خواجوی به دلیل حضور در پروژه دیگر، در برخی قسمتها حضور ندارد و من چند قسمت مهمان مجموعه خواهم بود. خوشحال هستم بعد از مدتها کنار همکارانم علی صادقی، یوسف تیموری و آقای ایزدی هستم. وی ادامه داد: رویکرد چارپایه، سرگرمی است و برای مخاطبان تماشای این برنامه بسیار لذتبخش خواهد بود. اگر ما بتوانیم لبخند به روی لب مخاطبان بیاوریم، رسالت برنامه را انجام دادهایم. وی عنوان کرد: چارپایه یک برنامه ترکیبی جدید است که میتوان گفت جای برنامههای ۹۰ شبی گذشته را میتواند بگیرد. آیتم و نمایشها با اهدافی که دارد، برنامه ترکیبی جدیدی را شکل داده است. نوذری در مورد اینکه چقدر دیالوگها در چارپایه بداهه است، توضیح داد: در همه ژانرها میتوان برنامهریزی دقیق مثل متن ارائه کرد اما در کمدی به دلیل لحظهای بودن بازیها، کار بستگی به دیالوگ و شرایط اجرا دارد. کمدی معمولا بدون بداهه نیست. ما طرح، متن و دیالوگ داریم اما زمان ضبط یک بداههگویی هم اضافه خواهد شد. وی درباره کار جدید اظهار کرد: سریال «بوقچی» به کارگردانی حسن حبیبزاده را برای شبکه سه دارم. این سریال با روایتی از یک ماجرای پرحاشیه فوتبالی، داستان مردی به نام «ارسلان» را روایت میکند که یک مدیر موفق فوتبالی و البته کارخانهدار است.