پس از این اقدام، جو بایدن این موضوع را در مصاحبهای با سیبیاس مطرح کرد و گفت، در تلاش است تا آتشبس را در نوار غزه برقرار کند و درباره جنگ در اوکراین هم اعلام کرد، میخواهد کمکهای مالی بیشتری به کییف ارائه دهد.به نظر میرسدکه درپشت صحنه صلح حزبا...ورژیم صهیونیستی صدهاهزارغیرنظامی آواره ازهردوطرف به خانههای خود بازگردند واین امریک منطقه حائل تضمینی برای امنیت اسرائیل فراهم میکند.همچنین اگرپایان نبرد درغزه باآزادی اسرای باقی مانده در دست حماس ازجمله هفت آمریکایی همراه باشد یک دستاورد نهایی خوشحالکننده دیگر برای بایدن و تیمش خواهد بود.
به گزارش رویترز، بایدن نیز از ولودیمیر زلنسکی خواست تا سن خدمت اجباری در ارتش اوکراین را به ۱۸ سال کاهش دهد تا ۱۶۰ هزار نفر دیگر را به ارتش جذب کرده و به سرعت جبهه را تثبیت کند.
«نقاط داغ نمیتواند زیاد باشد»
دیمیتری دریز، مفسر سیاسی رادیو کامرسانت Kommersant با تاکید بر اینکه بایدن در تلاش است حداقل یک درگیری در جهان را تا پایان دوره ریاستجمهوری خود پایان دهد، در اینباره نوشت: البته بههیچوجه این آرامشی برای اسرائیل نیست، بلکه فقط یک مهلت است، تا بههر طریقی در مبارزه بیوقفه سخت با نیروهای مقاومت تنفسی داشته باشد چرا که جنگ بیوقفه برای این کشور بسیار سخت است.وی با اشاره به اینکه اسناد حاکی از آن است که دولت بایدن، کابینه بنیامین نتانیاهو را برای رسیدن به اهدافش تحت فشار قرار داد و او چارهای نداشت تا لااقل ۶۰ روز صبر کند، افزود: ترامپ نیز از این مسأله راضی است چرا که میتواند نظم مورد نظرش را بازگرداند. نیویورکتایمز در اینباره نوشت: بایدن با ایجاد آتشبس بین حزبا... و اسرائیل حالا بهدنبال آن است که جنگ ویرانگر غزه را پایان دهد و بهطور بالقوه، فضا را برای تحولات منطقهای گستردهتر کند. مفسر سیاسی کامرسانت با یادآوری اینکه هنوز خیلی زود است که بایدن را نادیده بگیریم و او همچنان میتواند برای انجام برنامههایش تلاش کند، اظهار کرد: اکنون چهلوششمین رئیسجمهور آمریکا قصد دارد به صلح در نوار غزه دست یابد، یعنی جبهه دوم یک جنگ منطقهای را که از نظرش بسیار ناخوشایند است، از بین ببرد یا موقتا خفه کند که این موفقیتی بزرگ برای بایدن خواهد بود اما چرا؟
بسیاری بر این باورند که بایدن با آرام کردن اوضاع خاورمیانه میتواند به سمت حل مشکلات غرب در اوکراین حرکت کند. هرچند که حل این مشکلات به سرعت برای آمریکا امکانپذیر نیست اما این موضوعی است که حتی بایدن هم با آن مخالف نیست. دریز، مفسر کامرسانت، انتصاب کیت کلوگ، ژنرال ۸۰ ساله بهعنوان فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور اوکراین را نشاندهنده همین همراهیها میداند و بر این باور است که تعدد نقاط داغ برای واشنگتن بهصلاح نیست.
ایجاد تنظیمات خاورمیانه
سناریوی گریزپاتر و در عینحال بسیار جذابتر برای بایدن، باز تنظیم منطقه است که شامل توافق با عربستان سعودی میشود. حمله حماس در ۷ اکتبر و آغاز جنگ غزه، هماهنگیها برای این تنظیم را از مسیر خارج کرد و اکنون بایدن پذیرفته که ممکن است بتواند با ارائه تعهدات امنیتی آمریکا و کمکهای هستهای غیرنظامی به پادشاهی عربستان و ایجاد مسیری معتبر برای تشکیل یک کشور فلسطینی، توافق برای عادیسازی روابط بین رژیمصهیونیستی و عربستانسعودی را به نتیجه برساند.
حراج سلاح
انتشار برخی از اخبار در مورد فروش ۶۸۰ میلیون دلار سلاح به اسرائیل نیز نشان میدهد که بایدن بهدنبال فروش پرسود آخر دوره است.رویترز در گزارشی به نقل از یک مقام آمریکایی آگاه با اعلام این خبر گزارش داد: «یک مقام آمریکایی مطلع اعلام کرد که دولت جو بایدن فروش یک بسته تسلیحاتی به ارزش ۶۸۰ میلیون دلار به (رژیم) اسرائیل را پیش میبرد، حتی در شرایطی که آتشبس میان اسرائیل و حزبا... با میانجیگری آمریکا در لبنان اجرایی شده است.»
به گفته این مقام آمریکایی، این بسته که نخستینبار توسط روزنامه فایننشالتایمز رسانهای شد، شامل هزاران کیت «مهمات حمله مستقیم مشترک» (JDAM) و صدها بمب قطر کوچک است.